Ahojte maminky môj synček má asi týžden červený pipík, ale iba pri končeku, ked sa chytím nebolí ho to?stretla ste sa s tým niektorá?
Ano, aj mojmu sa to stava. Podla vsetkeho ho to neboli, nikdy mi neplace pri umyvani a dotyku. Lekar mu presne na toto odporucil Bepanthen Plus krem. Plus preto, lebo nie je taky mastny.
Ked sa mu to niekedy zacervenie, dam mu trosilinku toho kremu a zvycajne staci dat len ten jeden raz. Jemu to super pomaha.
Ma miernu fimozu, lekar mu to na kontrole vzdy opatrne skontroluje. Nikdy nic nasilu nepretahoval ani nevravel, za mam pretahovat, tak nic s tym nerobim.
@charlottte - Max to mava sem-tam, neriesim to, boliet ho nic neboli, zapal este nemal, smegma sa mu netvori, pretiahnut mu to sice nejde, ale to ma zatial vobec netrapi..
framykoin je super,raz natrieš,najlepšie na noc a je to fuč 🙂
framykoin je síce super,ale je to antibiotikum.to sa nesmie len tak mazať.malého by som kúpala v rumančeku.
@malinkaaninka kľudne mu to môže natrieť,mne to povedala lekárka
@charlottte nam pomohol odvar z repika, keby sa to nezlepšilo, tak framykoin, ale to je atb, čiže na predpis
@poleva keď povie lekár,to je iné.len ja som hodne proti atb,moj malý sa ich najedol až až.a potom aj horšie zaberajú..skôr sa snažím nájsť inú cestu a ak nezaberie,potom atb. 🙂 toť vsio
ja som volala aj doktorke a povedala to isté ako vy, kúpel v repíku a framykoinovi masť a že skúsiť pomalinky preťahovať,ale to nejde tak to nejako nerobím ani
@malinkaaninka súhlasím...ale fakt raz potriem a je to OK
môj mal červené,ked mu pretiahol urolog
áno 😉 záleží koľko má rokov. Ja som synovi pravidelne nepreťahovala kožičku (nevedela som, že sa to tak skoro musí... 😎 ) a skončili sme u urológa, ktorý mu to nasilu s plačom pretiahol a dal nejakú mastičku. Odvtedy pri každom kúpaní (aj sprchovaní) umývame čistou vodou a preťahujeme.
Niekedy sa mu to vyskytne aj po antibiotikách. Má dosť citlivú pokožku a vtedy stačí rumanček v horúcom kúpeli. Ten vždy zaberie. Ak je to z prechladnutia (bolí ho aj močenie), tak vtedy pomáha odvar z petržlenovej vňate v kúpeli.
No a ak je to už vážne, tak vždy zaberie framykoin.