Červený fľak po vybratí kliešťa

8. okt 2022

Dobrý večer, prosím vás nemáte niekto skúsenosti s niečim takýmto na mieste odkiaľ som pred cca 2 týždňami vytiahla synovi kliešťa? Mal ho max 2 hodiny. Ďakujem

dracikdrahosko
8. okt 2022

My sme mali kliešťa už veľakrát, stále sami vyberáme a syn má to miesto vždy takéto začervenane ešte niekoľko týždňov za tým. Takže by ste to mali mať v poriadku. Len je dôležité sledovať, či sa v mieste vpichu nevytvorí začervenanie s bielym fľakom len neviem či vo vnútri alebo zvonka, to si už presne nepamätam, tak nám povedala lekárka, keď sme boli s kliešťom prvý krát na pohotovosti. Až po dobrých pár týždňoch ten červený fľak zmizne.

nikpa
8. okt 2022

@dracikdrahosko pozor na to lebo ja som začervenanie po vybratí nemala žiadna ale boreliozu som dostala. Takže nie vzdy platí, že nakazený kliešť zanechá aj tú povestnú červenú škvrnu.

autor
8. okt 2022

@nikpa neviete náhodou, kedy je vhodné ísť na krvné testy? Po akom čase už ukážu pozitivitu?

nikpa
8. okt 2022

Ak cca do 30 dní od ustipnutia pocítite volake príznaky tak sa treba ísť dať otestovať. Takze vtedy už by sa pozitivita mala ukázať. Ja som bohužiaľ išla až dosť neskoro potom čo som mala príznaky, lebo som si myslela, že však červený fľak som nemala...

terezia1105
8. okt 2022

Dcéra mala pred 2 týždňami kliešťa ma tam o trochu vacsiu cervenu bodku a v piatok sme boli u lekárky lebo je chorá tak som sa na to pýtala a mame dojit teraz v piatok na krv na boreliozu,že sa chodí po 3 týždňoch od ustipnutia

evaachesa
8. okt 2022

Tu je info priamo z medirexu. Mne bolo naposledy mojou Dr. odporúčané prísť na odber krvi až po 6 týždňoch.