Ahojte moja malá dnes už 5mes sa narodila z fliačikom nad noskom,ale že to zmizne..ano je oveľa slabší takmer ho nevidieť,niekedy vôbec niekedy ano..máte niekto s tým skúsenosť?zmizne úplne?dakujem
Tu v Rakusku sa to vola ze hryznutie bocianom 🙂
Syn to mal na zatylku, dodnes mu to trosku vidno. Najma, ked sa hneva/krici. Ma 5 rokov.
Dcera to mala a ma tiez na zatylku, a to na viecku jej uz zmizlo. To na zatylku vidno stale, aj ked slabo, resp. ako pri synovi, ked sa hneva, tak to vidno viac. Ma 2 roky.
no záleží od toho čo to presne je... na viečkach sme to mali od narodenia, zmizlo do roka určite, ale na ruke (vola sa to oheň - naevus flammeus), nám to nezmizlo a trošku aj ľutujem, že som sa spoliehala na slová lekárky, že to nič nie je... mohla som hlavne tu viditeľnejšiu časť dať jednoducho odstrániť. Vraj je to hemanglion a zmizne, ale keď som si to naštudovala, tak to vôbec ono nebolo 🙂
Na tvojom mieste počkám do toho roka... potom sa poradím s kožnou lekárkou ak vám to nebude miznúť.
Moj ma tiez na viecku od narodenia, taký modrasty.. Aj znamej maly ma taký istý len menší medzi očkom a nosom.. Bude mat dva a stále to ma, ale uz sa mi zdá, ze menej.. Ako by mal tie zilky take vyraznejsie..
@katka416 syn sa narodil a mal červené fľaky na hlavičke, vzadu na krku, kdesi na čele od koreňa nosa... Lekárka sa vyjadrila že bol veľký a v mojom brušku mu bolo tesno. Kým to zmizlo trvalo 3 roky. potom sa to ešte začervenalo pri plači, ale postupom času to pekne vybledlo. Na hlave narástli vlasy - takže tam kedy to vybledlo ani poriadne neviem.
Moja dcerka to ma tiez od narodenia ,take slabucke,je to vidno len niekedy a mozno to vidim len ja 😀 ,ale ako rastie tak sa to straca ma 15 mes.a mala to tiez aj na zatylku a to zmizlo.
Dakujem pekne za odpovede tak nad noskom malej tiež vidno ked sa zlostí ale mizne to a ako mala aj na očku to už nevidno vôbec a ma samozrejme aj na zátylku ale to neriešim vlásky zakryjú keď nezmizne 🙂
@bonaqa2013
No ta teoria lekarky bohvieco nebude, lebo moj syn bol drobcek: 45 cm a 2850g. Narodeny den pred terminom, ale so znamkami prenasania...
Takze asi z agentury JPP (jedna pani povedala) 😉 🙂
ako aj mne povedala že jej niečo tlačilo na hlavičku preto to má... a mala 50cm a 3300g..prvá bola väčšia 52cm a 3500g a nemala nič...
@katka416 mne toto tiez povedali a celkom to aj na polohe sedi... ale neviem ci to moze byt pravad🙂 mame hlavicku zo zadu, trochu krk, lavu ruku, trochu lave plece... cize lava strana a hlava by musela byt niekde opreta a to aj mohla byt :P lebo natlacena bola riadne 🙂) a to nebola vobec velka... 3,3kg 49cm
mala sa mi narodila v 36t. a mala 1680g, po narodeni mozno mesiac sa jej vyhodili cervene fliaciky na zadku, chrbatiku a na ocku v kutiku, lekarka povedala, ze je to hemangiom, ye sa to vstrebe, po case sa jej na zadku vstrebalo, na chrbatiku jej to ostalo asi 2x2mm, pomalicky to s nou rastie, a pri ocku to bolo najhorsie, strasne sa jej to pri ocku navrelo, taku cervenu bobulu, tam mala, a zrazu to splaslo a zacalo sa to vstrebavat a nema tam nic, bolo to navrete ako bradavica, bala som sa, ze jej to pukne, teraz ma uz 4ra nic tam nie je vidiet, lekarka mi povedala, ze to niekedy dlhsie trva, pokial to telo vstrebe az do 5r. alebo az 7.r. zivota, ze to niekedy maju deti predcasne narodene alebo , ked su v inkubatore, moja mala bola len 3dni, v inkubatore, ja si myslim, ze to zdedila po tatinovi, on ma na bruchu taky cerveny flak 2x2cm, asi geny
@ichbinich prečo by to malo byť jpp. bola to super lekárka, verila som jej, však nie všetci sme tu na Sk 100 rokov za opicami ako si to myslia tam tí za hranicami - napr. v Rakúsku.
možno v Rakúsku by na teba vytiahli inú teóriu, ale to mňa netrápi.
Dcérka sa mi narodila s červeným fliačikom na jednom hornom viečku a tiež na krížoch,tam dokonca to tvaru srdiečka. Na viečku jej to zmizlo do roka a na krížoch jej to zostalo.