Náš synček má na tváričke červený fliačik už asi týždeň a nechem ho ťahať po kožných vyšetreniach pokym to nebude viacej rozšírené, mali sme ekzém z plienok a doktorka nám dala na to mastičku a tam nám to prešlo,bolo to na pipiku. Prosím vas poradte ak mate nejake skúsenosti.
Ďakujem
Tak boli sme na kožnom a tam nám predpísala doktorka masticku na atop.ekzem tak uvidime drte palce
Evka a čo Vám predpísali?
my sme mali to iste na tvari ako popisuje @zuzkalujza ,tiez cervene ,svrbive supinate a na koznom nam dali mast hormonalnu a pomohlo len na tyzden a odvtedy to mas zas.ma to okolo pusy,skusim indulonu ,alebo eucerin
Dievčatá, napíšem Vám ako sme ten ekzém dostali pod kontrolu. Sú to len rady mojej kožnej a moje skúsenosti, no nám zaberajú a rada poradím aj Vám, možno to pomôže. Malá dostala atop ako 2 týždňová :( Rok sme ho mali strašný. Naša prvá kožná lek. robila na nás pokusy s horm. masťami. No nič nezaberalo na dlhšie vždy iba na 1 - 2 týždne... Tak sme si našli túto super lekárku. Takže predpísala nám zarábanú kyselinu mliečnu, je to úžasná masť, veľmi premasťujúca. Odkedy ju máme nemáme žiadne akútne ložiská a ani horm. masť nepoužívame. Keď je malá veľmi pekná tak dávame iba indulonu, alebo eucerin. Ak vidím, že sa to zase zhoršuje tak dám hneď kys. ml. aj 3 - 4 krát za deň. Na kúpanie používame ovsený kúpeľ - kúpite normálne v lekárni. Vodičku len takú vlažnú, lebo teplá voda moc vysušuje. Na sprchovanie používame Bioderma - atoderm sprchový gél. Periem iba v Ariel senzitiv, ten sa nedá síce na slovensku kúpiť no v rakúsku ho majú v DM aj v BIPE. Cena cca 8 eur za 1,5 l. Je to jediný prací prášok ktorí tolerujú aj atopici. Aviváž žiadnu! Kúpili sme sušičku na prádlo. Super vec. Odstraňuje z oblečenia všetky zvyšky pracieho prášku a prach. To pomohlo veľmi, neverili by ste koľko tam toho je :( fuj humus. Zo stravy sme na čas vylúčili potraviny s vysokým podielom konzervačných látok, citrusy, orechy. Potom sme postupne skúšali a čakali na reakciu. Zatiaľ sme zistili že nám vadia jahody, mandarínky, pažitka, čokoláda. Oblečenie kupujem iba 100% bavlnu a snažím sa len v bledých farbách. No nie vždy sa mi to podarí... Nedovolím sa malej škriabať. Ranky veľmi svrbia a bolia. Ak má teda potrebu, tak jej radšej hladkám kožičku bruškami prstov aj v noci. Niekedy sa síce moc nevyspím, no stále lepšie ako mať ranky. Teraz má malá 3 roky a ako 5 ročný pôjdeme na testy na potravinové alergény. Tak som zvedavá,možno nám nájdu niečo čo keď vysadíme bude dobre. Dúfam 🙂 Na atope je najhoršie to, že žiaden univerzálny liek neexituje. Každému zaberie niečo iné, treba len skúšať a hľadať :(
Skús pridať fotku. Takto ťažko poradiť, moja malá má atop. ekzém. Tiež nám začal na tváričke. Bol to taký červený, suchý, nepravidelne ohraničený, svrbivý fľak. Postupne sa zväčšoval a začali sa objavovať nové. Netvrdím že je to to isté, ale môže. 😒 Skús ho mastiť modrou indulónou, tá veľmi premasťuje, alebo eucerin na suchú až atop. pokožku. Stačí iba ten fliačik. Pokiaľ to je teda také suché a svrbivé.