Červený fľak na jazyku. Čo to mohlo byť?

jana776
14. júl 2010

Ahojte, mojej malickej sa dnes spravil na boku spicky jazyka taky cerveny flak, trosicku opuchnuty, ma to velkost asi eurovej mince a vyzera to ako keby mala chutove kanaliky podrazdnene alebo poskrabane alebo spalene alebo nieco take... Netusim z coho to ma, boli sme rano vonku a lezala tak ze rucickou dosiahla na travu, tak neviem. Ale nevyzera to na ustipnutie. Neviete co by to mohlo byt? Nemali ste nieco take? Papa v pohode, ale cely den sa "ksichti" takze jej to asi trochu vadi, nevyzera ze by ju to bolelo.
Volala som pediatricke, ta mi len povedala: mamicka nepanikarte, vsetko je v poriadku.
Ale budem lepsie spat ak zistim co by to mohlo byt. Dakujem.

maryanna
14. júl 2010

@jana776 pokojne to môže byť hocičo my sme minule mali také že všetky poháriky najazyku boloi straašne červené...tak som vyčistila genciánom (hypermangán, takaá fialová vodička) a zmizlo...
neboj deti majú často také a ani nevieš z čoho.. ten gencián sa skoro na všetko dáva, na dezinfekciu, na biele fľaky v puse mám ho od lekárky ale kúpiš ho v lekárni pohoda.....

arrabela
27. júl 2011

@jana776
Ahoj Janka, nasla som tento tvoj starsi prispevok po neustalom vyhladavani na internete.. Je z minuleho roka, no urcite mi budes vediet povedat ako ste vtedy pokrocili s tym cervenym flakom.. Moja dcerka to ma uz asi mesiac, raz to zmizne, potom sa znova objavi, dokonca uz nie jeden ale dva.. Velmi sa o dcerku bojim.. Flaky vyzeraju tak, ako keby som ju niecim popalila, su cervene, az tmavo cervene, uplne ako popalenina.. a su ohranicene.. Velkost sa meni, zacne to malinkym fliacikom cca 3mm a zvacsi sa aj na eurovu mincu tak ako pises. Prosim ta velmi pekne, ked sa dostanes k tomuto mojmu odkazu, odpis mi prosim, lebo sa zblaznim od strachu ☹. Vopred dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem. Katka

vixi
28. júl 2011

Ahoj Katka,
Uplne nahodou som nasla tvoju temu. My sme akurat vcera boli s dcerkou na poradni, co to ma na jazyku, zodpoveda to presne tvojmu popisu. Ona to ma po stranach. Raz viac, inokedy menej. Doktor nam povedal, ze je to len nejaka vrodena esteticka zalezitost jazyka. Ze to tam ma stale, len niekedy sa jej to podrazdi niecim suchsi, alebo slanym a potom to viac vidno. Stazovala sa ti ze ju to boli alebo stipe? Moja teda nie, ani o tom nevedela. Doktor nas uistil, ze sa niet coho bat, ze je to pomerne bezne. 🙂 Tak ak je to to iste, tak sa nemusis bat. Ak sa ti to nezda, zbehni to dat pozriet. Viktoria

jana776
autor
30. júl 2011

@arrabela Ahoj, az teraz som nasla tvoj prispevok. U nas sa to zjavilo len vtedy raz, takto spatne si myslim ze naozaj vonku dala nieco do pusy a to jej podrazdilo jazyk. Samo to zmizlo asi do dvoch dni a od vtedy sa to neopakovalo. Tak neviem ci som pomohla. Ak sa bojis, tak zbehni k lekarovi, to mas najistejsie.

gocrazy
20. aug 2012

@arrabela ahoj prosim ta ako ste dopadli s tymi flakmi? nasa ma presne tak ako ty opisujes, po bokoch velke mapy cervene a ohranicene bielym...detska doktorka kazala fialovou vodickou potierat, ale nezmizlo to, povedala aby som si toho nevsimla...na krcnom povedala ze je to prejav poruchy travenia....vy to este mate? co si s tym robila? prisla si na to, co to moze byt?

tatkab
25. aug 2012

damy nechcem zlahcovat situaciu,tiez som sa bala, ze co sa robi dietatu, ale nastastie nic vazne, v kazdom pripade by mal lekar prezriet dieta...my sme s takymto flakom na jazyku prisli od lekara s diagnozou candida. tyzden vytierat pusu aj hrdielko z vnutra do hlbky pokial sa da, podnebie, jazyk, komplet ustnu dutinu, nam na to dala dr. FUNGOLON. Po cca 5 dnoch ustupilo.

zuzana76
25. aug 2012

@arrabela ahoj, to bude asi geograficky jazyk, nie je to nic vazne, mava to aj moj muz, ked je oslabena imunita, hned sa mu vyhodia flaky, ktore nebolia a ich velkost sa meni, ale urcite skoc k dr. nech malu prezrie

klara023
2. máj 2013

ahojte,viem ze tieto prispevky su dost stare ale ja mam tiez taaky problem.. malej sa to prvy krat objavilo ked mala 3mesiace ked som jej dala banan prvy krat a doktorka povedala ze to je alergicka reakcia.. dala mi tabletky na alergiu no ja jej ich nedavam.. tento flak je taky isty opis ako tu vy pisete a urobi sa jej len vtedy aj jej davam nieake nove jedlo.. minule som jej dala jahodovy brumik a do pol dna jej ten flek vybehol.. dakujem