Červený ekzém na líci

4. máj 2024

Dieťa ma 6 mesiacov … na licku ma červený ekzém vyzerá to aj ako zapálene.. už sme kadečo skúšali nič nepomáha k lekárke sme neskôr objednaný

Mám doma hydrocortison krem neviete od akého veku sa môže dávať? Mohla by som skúsiť dávať tenkú vrstvu raz denne a len nejak 5 dni?

ankare
4. máj 2024

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK

nikpa
4. máj 2024

Áno, môžeš skúsiť. Napr. môjmu malému stačí natrieť 2x a ekzem zmizne. Ale vieš ze to je dôsledok niečoho iného, treba riešit ci dieťa nemá na niečo alergiu. Inak sa ekzém bude objavovať pravidelne.

autor
4. máj 2024

@nikpa jasne to viem.. ja len či to môže aj 6 mesačne… nikde neviem nájsť vekové obmedzenie.. iba že malým deťom dávať pod dozorom lekára .. ale čítala som aj tu na mk že dávali lekári aj takým malým

autor
4. máj 2024

@anavixy
Videla som v diskusiách že vieš poradiť ohľadom liekov
Myslíš že 5 dni raz denne by osm mohla dávať ? Tenkú vrstvu

nikaeli
4. máj 2024

A čo tak zájsť k dr?? k detskej lekárke sa musíš s bábätkom objednať? naozaj chceš 6-mesačnému sama od seba dávať hydrokortizón? šla by som na pohotovosť.. Aktuálne sa u detí objavuje 5.choroba, pre ktorú sú typické červené líčka 🤷🏻‍♀️

anavixy
4. máj 2024

Svojvolne by som nedavala, je to malinke babatko. Mal by sa pouzivat u deti do 2 rokov len na odporucenie lekara. Hydrocortison podla mna urcite zaberie a ekzem na cas zmizne, ale po vysadeni sa velmi pravdepodobne zasa vrati. Ste objednani ku koznemu lekarovi? Doteraz ekzem riesil len pediater alebo uz ste boli aj u kozneho? Na pohotovost to urcite nie je… 🍀

nikaeli
4. máj 2024

@anavixy tú pohotovosť som napísala len kvôli tomu, že 'k lekárke sú neskôr objednaní'. Osobne by som tak malé dieťa neliečila radami z fóra, veď sme to bábo ani nevideli, môže to byť čokoľvek 🤷🏻‍♀️