Dieťa ma 6 mesiacov … na licku ma červený ekzém vyzerá to aj ako zapálene.. už sme kadečo skúšali nič nepomáha k lekárke sme neskôr objednaný
Mám doma hydrocortison krem neviete od akého veku sa môže dávať? Mohla by som skúsiť dávať tenkú vrstvu raz denne a len nejak 5 dni?
Áno, môžeš skúsiť. Napr. môjmu malému stačí natrieť 2x a ekzem zmizne. Ale vieš ze to je dôsledok niečoho iného, treba riešit ci dieťa nemá na niečo alergiu. Inak sa ekzém bude objavovať pravidelne.
@nikpa jasne to viem.. ja len či to môže aj 6 mesačne… nikde neviem nájsť vekové obmedzenie.. iba že malým deťom dávať pod dozorom lekára .. ale čítala som aj tu na mk že dávali lekári aj takým malým
@anavixy
Videla som v diskusiách že vieš poradiť ohľadom liekov
Myslíš že 5 dni raz denne by osm mohla dávať ? Tenkú vrstvu
A čo tak zájsť k dr?? k detskej lekárke sa musíš s bábätkom objednať? naozaj chceš 6-mesačnému sama od seba dávať hydrokortizón? šla by som na pohotovosť.. Aktuálne sa u detí objavuje 5.choroba, pre ktorú sú typické červené líčka 🤷🏻♀️
Svojvolne by som nedavala, je to malinke babatko. Mal by sa pouzivat u deti do 2 rokov len na odporucenie lekara. Hydrocortison podla mna urcite zaberie a ekzem na cas zmizne, ale po vysadeni sa velmi pravdepodobne zasa vrati. Ste objednani ku koznemu lekarovi? Doteraz ekzem riesil len pediater alebo uz ste boli aj u kozneho? Na pohotovost to urcite nie je… 🍀
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK