Dobrý deň chcem sa opýtať na synčekov ekzém. Boli sme na koznom ale tam to riešia hlavne kortikoidmi a to mu dávať nechcem a vlastne áni nemôžem pretože aj keď sme použili po 2 týždňoch sa to vrátilo. No synček má ekzém po nožičkách a brušku a chrbte a slabiny. No hruza...používam zinkovu masť ale tá to skôr len stlmila ale nelieči. Stále je to červené. Neviem čo robiť aby to nebolo červené. Lebo viem že mám čo najviac kremovat ale nie na červené a on to stále má červené. Tiež som kúpala v hypermangane plus skúsila aloe a Skorocelovu mastičku lebo som počula že je ok a malému nerobila zle no stále červené. Viem ze lepšie zistiť podľa stravy no on je baran tvrdohlavý ...keby som mu nedala jogurt alebo niečo tak koniec sveta nic mi nezje a hlavne neustriehnem ho keďže pendluje stále niekde. Len chcem aby to nemal červené....čo proste na to aby to odcervenalo?? Ďakujem ♥️
@vera55555 nám pomohlo striedať kúpele v linole a v octovej vode. Vždy keď ho to znovu začne svrbiet, dáme intenzívne octove kúpele a ustúpi svrbenie aj začervenanie. A natierať treba hneď, takmer vôbec neutierat uterákom predtým. Ešte vlhkú pokožku natierať. A nám povedala alergo, že na ideálne natretie sa minie 125g krému týždenne 🙈ešte sa na úplne najhoršie osvedčil detský puder, ten to vysušil a potom iz len natierať. A linolu vám môže predpísať aj kožný. A do 6 rokov bude bez doplatku
Je to jedlom, mozes ho natierat do nemoty, vrati sa to. Vysadit cokoladu, mliecne, orechy, citrusy. A nie ze on je baran, tak neda sa, preboha ved to je male dieta 🙄tak mu daj sojovy jogurt a vsade kde pendluje to oznam . Zrovna mam doma to iste s takmer trojrocnym synom, uz druhym, takze ver mi, ze sa to da. Ale aby som ta potesila, starsi drzal takuto dietu cca pol roka, vsetko sa mu vycistilo, odvtedy presiel naspat na normalnu stravu a uz sa to nevratilo.
@vera55555 Ja som celozivotna ekzematicka a z mojej skusenosti nic zvonka zazracne nepomaha, ak sa to neriesi aj zvnutra. U mna pomaha nizkohistaminova dieta. Nejaky nezanedbatelny ucinok ma u mna aj krem La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M. Ked je to vyslovene v tom akutnom stadiu, tak nepomoze, ale pomaha proti navratu po liecbe kortikoidmi. Ale co malo vyslovene viditelny a rychly efekt bez kortikoidov, bola len ta dieta.
@vera55555 tiez som pouzivala pri dcerke kortikoid ked to bolo zle..kortikoid nesmies vysadut naraz..ale posupne..mojej ked som videla ze nieco zacina praveze zinkova mst pomohla a este biela ichtymolova pasta od mullera. Tiez sme brali probiotika dlhodobo pyridoxin a dodrzivali nizkohistaminovu dietu..ma histaminovu intoleranciu dcera
@vera55555 a este aerius dlhodobo vecer brala..teraz uz nie cca rok je cista
@vera55555 prepáč ale toto čo je za rozum?? Ty si jeho matka, si za neho zodpovedna tak sa tak správaj. Dieťa má 3 roky, má rozšírený aktívny ekzém a ty napíšes, že malý je tvrdohlavý baran a keď mu nedáš jogurt tak koniec sveta??! No Boh ochranuj aby si v 15tich nevypytal pivo a cigarety lebo ty mu ich evidentne dáš.
Ekzém nebude červený ani žiadny keď dodržis diétu akú má mať a nedáš mu čo mu škodí. Mastami to nevyriešis, žiadnymi. Ekzém sa rieši v bruchu, nie na koži. A buď rada, že má zatiaľ len ekzém ale keď sa budeš takto nezodpovedna a ľahostajne stavať k jeho zdraviu, v dospelosti sa ti môže poďakovať. Ignorovanie intolerancii môže viesť k vážnym zdravotným problémom tak na to mysli, keď mu zas budeš pchať do huby jogurt.
@nikpa kriste pane ukrizujte má že nenapíšem všetko ...áno skúšala som mu nedávať jogurty čokoládu neje nič kyslé nič ako orechy dráždivé áni ovocie ...a zapisovala som si čo jedol stále aby som vedela sa späť pozrieť že čo jedol....no nikdy mi nič nevyšlo . Vždy sa ekzém objavil pri úplne bežnom jedle čo jedol a ekzém nedostal proste nič mi nevychádzalo. Ekzém má ani nie rok a snažíme sa ho držať pod kontrolou sú tu ženy čo píšu že sa trápia 5 rokov a nevedia zisstit z jedla....neviem načo tu ste keď hneď odsudzujete.....asi nabudúce napíšem len že čo pomáha na červený ekzém a hotovo lebo také úžasné ZENY ako vy treba hľadať ...alebo nabudúce vám napíšem celý životopis aby ste vedeli alebo rovno si dajme stretko a pokecajme si a nie hneď všetkých takto odsudzovať a nic neviete.
@marianarem vieš mne kožná len povedala že nemá jesť kečup a čokoládu a ovocie nejaké kyslé inak nič ...a hlavne iba bavlnu a že sa uvidí...držal sa držal ale teraz to prepuklo a sme objednaný až na decembra takže som to len chcela zmierniť aby to nebolo červené...snáď ma pošle niekam ešte aj na imuno snáď nech urobia aj na alergiu testy ale proste musím čakať. Mám belogant ale ten nechcem dávať.
@vera55555 Stačí ísť na gastro a dať mu spraviť testy. Alebo eliminačná diéta. Ale nechce sa mi veriť, že pri postupnom striktnom vysádzani alergénov nevieš zistiť čo mu škodí. Práveže v jeho veku sa dá dieťu ustriehnuť strava presne. Aspoň ja som vedela kde mám dieťa, k čomu má prístup a čo jedáva. A nie že stále niekde pendluje 😂 aj moje deti behaju kade tade ale nemajú prístup k jedlu ktoré nemôžu. Chce to len trpezlivosť a dôslednosť. Ale je to na tebe, ak ti je lepšie behať kožnej ktorá ti aj tak nepomôže tak v pohode.
@vera55555 Tak skus tu nizkohistaminovu dietu aspon v takej lahsej podobe. Ja napriklad jedavam aj jogurty ProBia, Activia, Zvolensky a Banovecky. Zaklad je iba cerstve jedla a co najcerstvejsie maso. Vylucit najvacsie bomby - kvasene veci, veci z konzerv, nakladane veci, dlho zrejuce syry, susene maso, udeniny. A ano tiez kecupy, horcice atd - vsetko, v com je ocot. Plus cokolada, paradajky, citrusy, huby. Plna nizkohistaminova je prisnejsia, ale na odcervenanie by mohla pomoct uz aj tato. K tomu nejake probiotika, ktore odburavaju histamin - napr. Probiofix Imun.
@marianarem popravde toto všetko synček neje...resp. ja mu to doma nedávam ale z čoho varia v škôlke to už neviem. Ale určite niečo dávajú aj z toho...jogurty tiež len banovecky a Zvolenský. A jedine kečup možno raz za 2 mesiace ale sledujem či sa to zhorší ale nie nikdy sa po kecupe nezhoršilo. On pije len čistú vodu nechce nič iné piť ..takže mlieko ani džúsy nepije vôbec ani čaj ani med oriešky neje. Čokoládu tiež nie ale sladkosť dostane skôr len keksík a tak. Jediné čo ma napadá je chlebík alebo pečivo že papa. Inak ani strukoviny nemusí. A mäsko sa snažím stále čerstvé robiť a stále verím ja doma žiadne polotovary. Proste ide mi o to že viem že je vyberavy a že nemá rád veľa veci a práve veľa z tej nizkohistaminovej. Ani ovocie nezje hocijaké len jabĺčko a banán. A aj ten banán len raz za čas...väčšinou len jabĺčka má rád.
Moze to byt prejav alergie alebo intolerancie na jedlo. Mastičkou nevyriešite nič. Odsledovať po akom jedle sa stav zhoršuje.Dcéra bola alergická na bielkovinu krasvkého mlieka, všetko sa dá riešiť aj nedať jogurt atď. Veliteľ ste vy nie dieťa aj keď je tvrdohlavé. Treba íst na alergologiu dať dieťa otestovať a aj doma odsledovať prejavy po jedle.Ja som si všetko písala čo jedla kedy a tak sme na to prišli. Lekár len potvrdil diagnózu. Vela štastia prajem