ahojte mamičky! má niektorá z vás taký problém ako ja? Mám skoro šesť ročnú dcérku ktorá má od narodenia na čielku a na očku červený fliačik. Vraveli nám že sa to v priebehu roka (od narodenia) v strebe a zmizne ale nič sa nedeje za šesť rokov! čítala som o tom minule na nete: je viac druhov a každé mizne v inom období ale teda ak sa stane že to nezmizne tak sa to dá len chirurgicky alebo leasrom odstrániť. Mňa zaujímalo od koľkého roku môže dieťa ísť na leaser? máte skúsenosti?
@kristina14 skus sa na to popytat dermatologa. Vek dietata, kedy je vhodne "rezať" sa líši. 😉
@kristina14 aj moja malá mala pri narodení cerveny fliacik nad perou a v kutiku oka, ale do 3 mesiacov sa to stratilo. Jeden vacsi jej ostal vzadu na krku pod vlasmi, ale tam to nie je vidno..
ved chcem sa spýtať ,ale chcem byť aj vopred informovaná. Ale ja ju nechcem dať rezať, chcem ísť s ňou na leaser. Len chcem vedieť koľko by to stálo, či niečo prepláca poisťovňa, a koľko krát tam treba ísť???????
naša mala pri narodení fľak na čielku - išlo jej to spod vláskou až ku koreňu nosa,taktiež mala fliačky na viečkach a vzadu na krku pod vlasmi -ten jej tiež ostal,na viečkach je to skoro rovnaké,na čielku nám pomaly vyzrieva...má 2.5 roka
moja mala ma tiez take cervene znamienko v strede na krku a dost velke doktorka vravela ze je novorodenecke znamienko a ze vraj do roka zmyzne tak dufame a ak nie tak to budeme musiet odstanit
@kristina14 nasa ma tiez na cele a na krku vzadu tiez na vravia , ze to virasie no ked sme vonku a je zima tak to ma viac cervene ma 14 mesiacov ,ale vobec jej to nemizne 😒
Moj syn sa tiez narodil s cervenymi flakmi, cez ocko, medzi obocim a este niekde, ked plakal, alebo sa namahal, tak to hodne scervenalo. postupne to bledlo, ale este je to vidno (hlavne ked sa zlosti)
to mal aj kamarátkin synček a teraz to má vyblednuté ale je to vidieť tiež ked sa zlostí. Moja bude mať šesť, o rok ide do skoly tak sa dosť bojím, lebo deti hočo povravia, a už aj ona si to niekedy obzerá v zrkadle. Sa nám niekedy stáva že sa ľudia pozerajú....je to nepríjemné. Nechcem aby jej to vadilo. Som zase čítala že sa to zväččšuje ako dieťa rastie. Niekedy to aj ostane navždy.....
@kristina14 no, ja mám od narodenia na čele červený fľak veľkosti asi 3 x 1,5 cm, vôbec mi to nezmizlo. Nie je až taký červený, ako mal Gorbačov, ale je zreteľný. Nepamätám sa ale na nejaké negatívne zážitky napr. zo školy, že by na to iné deti zle reagovali a pod.
@kristina14 moja dcérka to zdedila po mne,,,má to vo vlasovej časti tak ako aj ja,,,ale môj starký mal ten fľak na lícia a nezmizol mu počas celého života,,,
Dala som do albumu jej fotky aby ste si to vedeli predstaviť.....ked mala 5 mesiacov a teraz. 🙂
@kristina14 pozrela som fotky, má to výraznejšie, ako to mám ja. Kolegova neter mala tiež takéto znamienko, odstraňovali jej to v Bratislave tuším laserom, ale to už mala určite vyše 10 rokov. Nemám žiaľ presnejšie informácie, nejako som sa o to veľmi nezaujímala.
Ale keď si dáš do googla "odstraňovanie ohňov", vyhodí dosť veľa stránok, napr. kozmetickachirurgia.sk, dermatrend.sk, kde nájdeš ďalšie informácie, príp. sa určite možno informovať telefonicky, od akého veku je možné zákrok uskutočniť - robia to farbivovým laserom.
juj, dakujem. A nevieš, nebude to bolestivé?
@kristina14 Nie je za čo. Vôbec neviem, či je to bolestivé, predpokladám ale, že nie. Ako som písala, nejako som sa o to nezaujímala, ja som vo svojich takmer 32 rokoch so svojím znamienkom dávno zmierená a žiadni členovia rodiny ani známi to nemajú...
hm....asi nikto nevie poradiť! ☹