Červené znamienko
Poznate toto ? Doktorka tvrde ze to nieje nic nebezpecne ale neviem co to je? Zmizne to?

Tak asi Dr vie či je ok alebo nie. Ale fakt vyzerá divne aj tvar taký nepravidelný
Nezmizne a čím ďalej tým viac ti toho na koži bude pribúdať lebo s vekom to na koži pribúda. Ale naozaj to nič nie je.
Hemangióm. Syn ho mal na krku. Do 2 rokov ho kontrolovala kožná, ale keďže sa nezmensoval poslali nás do Martina na vyšetrenia. Robili mu ultrazvuk či ho nemá na orgánoch a očné vyšetrenie či nie je niekde na oku. Dostal korikoidovu masť. Teraz má 11 a už má len pár fľakov. Dr hovorila že do nejakých 6 rokov je možné že sa vstrebe úplne u nás však nezmizol celý
@hopsas takze sa to moze zvecit?
@sisska96 velmi sa bojim 🥹 nenarodila sa stym
Je tu aj skupina hemangiom. Predpokladam ze ide o male babatko?
Moja mala na hlavicke-nacele. Ukazalo sa jej to ked mala 3 tyzdne.
Tvoje babo to ma ale vacsie. Dr to bude sledovat.
A predpokladam ze mozno da sirup. Pripadne krem.
Nemusí sa to zväčšiť ale môžu pribúdať ďalšie ja ich mám strašne veľa na koži
Je to hemangiom - nezhubny cievny nador, treba s tym ist na kozne. Plus mozno dalsie vysetrenie. Dcera to mala, ked bola babatko, kozna jej predpisala gel, s ktorym sme natierali, postupne sa vstrebal.
Potieraj týmto krémom 2-3x za den https://www.benulekaren.sk/traumeel-s-ung-50g Moj malý mal na tváričke, stále mu to rástlo. Tento krém mi niekto na to odporučil, pekne sa to asi za 4 týždne zastavilo v raste a akoby sa to vyschlo a za pár týždňov to potom odpadlo. Vyskúšaj.
Prosim ta. Toto nech riesi lekarka. Ako jasne zienky maju rozne skusenosti. Ale ozaj dr to poriesi istotne. My sme boli aj na utz ci nema aj nejake vnutorne. A riesi nas dr v Martine. Ambulancia pediatrickej hematológie a onkológie.
Nasa mala ozaj "mini" toto je uz ozaj vacsie a samaby som neskusala nic.
Keď treba DR určite určí aj diagnózu aj liečbu. Určite nič nerob podľa internetu a podľa MK
Je tu aj skupina hemangiom. Predpokladam ze ide o male babatko?
Moja mala na hlavicke-nacele. Ukazalo sa jej to ked mala 3 tyzdne.
Tvoje babo to ma ale vacsie. Dr to bude sledovat.
A predpokladam ze mozno da sirup. Pripadne krem.
@maryetta nedali nam nato nic....kde je ta skupina?
Nemusí sa to zväčšiť ale môžu pribúdať ďalšie ja ich mám strašne veľa na koži
@hopsas 🥺take velke?
Keď treba DR určite určí aj diagnózu aj liečbu. Určite nič nerob podľa internetu a podľa MK
@sisska96 bola som v nemonici zijeme v rakusku vraj ze to nema na zlom Mieste davaju nato lieky na krvy tlak ale velmi nizku davku robili ultrazvuk a vraj sa to rychle prekruvuje cize keby to poskrabe moze to velmi krvacat a vraj to je nebezpecne
Potieraj týmto krémom 2-3x za den https://www.benulekaren.sk/traumeel-s-ung-50g Moj malý mal na tváričke, stále mu to rástlo. Tento krém mi niekto na to odporučil, pekne sa to asi za 4 týždne zastavilo v raste a akoby sa to vyschlo a za pár týždňov to potom odpadlo. Vyskúšaj.
@betulinka1 mozete mi napisat Privatnu spravu?
Ano tak. Ono ked sa to poskriabe tak vraj vela krvi.
Jasne
Čo sa týka veľkosti ja z tej fotky vidím len červené znamienko ...neviem aké je veľké... ja ich mám veľa najväčšie má priemer cca 3 mn
Ano tak. Ono ked sa to poskriabe tak vraj vela krvi.
@maryetta mam panicky strach ze si to poskrabe
Neboj sa. Ma to na celkom ok mieste. Ak bude mat vzdy nieco na sebe tak sa nestane. Moja to ma na čele. Tak ja som sa bala lebo ci poskrabat alebo udriet sa mohla kedykolvek. Aj v spanku.
Nepanikar,ak si aj poskriabe treba ist hned na pohotovost. Velmi krvaca a je problem zastavit krvacanie,ked si poskriabe.

Hemangiom.
Nie je nebezpečný.