Ahojte. Malá si vždy keď leží otáča hlavičku na jednu stranu.keď jej ju preložím naopak, vždy si ju otočí naspäť :( Dnes som si všimla ze to tam má červené a mokré,spotené :( Baby čo s tým mám robiť, môžem to niečím natrieť?
je aj mastička na zapareniny - AVIRIL
staci umyvat krk, cistou vodou
aj ucho treba vycistit
@liz_lemon umývam jej to,ale to asi človek niektorým nevysvetli...
@stelleluna natieraj sudocream v tenkej vrstve a zmizne to za par dni 😉
Nám pomohol na to Sudocrem - po kúpeli poriadne vysušiť a natrieť tenkú vrstvu.
@adrikat
@seahorse27 ďakujem
moja malá to mávala cez leto a ovela horšie má velmi citlivú pokožku doktor nám na to dal imazol mastičku natrieť jemnúčko a aspon dva krát za den jej to umyť a znova jemne natrieť a za dva tri dni máte pokoj 🙂 🙂 umývať samozrejme jemne nie šúchať aby sa to viac nepodráždilo 🙂 🙂 🙂
@stelleluna aj mala to mala,tak sme to vetrali,natierali (uz ale neviem cim,su to 3roky), casto som to kontrolovala a davala som jej tam.nejaku dobu cistu prezehlenu vreckovku.. Casom to ustupilo.. Ono to u nej bolo takou tou podbriadkou ci dvojitou bradou.. Radila som sa s lekarkou,ta mi povedala,co s tym a po case to ustupilo.
aj u nas pomohol sudocrem
@stelleluna ved to ma kazde dieta, aj moje to mali, staci umyvat, a ked in narastie krk, tak to zmizne aj samo
Ahoj, aj moja mladsia dcera to mala ako 2,5 mesacna pocas leta .... vetrala som to ako sa len dalo, umyvala som, natierala sudokremom, pudrovala... proste vsetko, ale kedze jej to vobec nemizlo a mala to stale cervene a leskle, teda akokeby mokvave tak nas pediatricka po mesiaci poslala ku koznej, ta spravila ster a podla vysledku tam mala dcerka plesnovu infekciu a dala kozna nam imazol masticku - ta nepomohla a nakoniec som to malej musela natierat kortikosteroidovou mastickou Lotriderm (poprosim vsetky mamicky, ktore sa pri citani slova kortikosteroidova masticka zhrozili, aby sa zdrzali komentaru a venovali svoju pozornost radsej radam pre mamicku, ktorej dietatko ma problem). Po 2 dnoch pouzivania tej masticky to krasne stiahlo zapal a na 4ty den uz tam nemala vobec nic. A uz sa nam to ani nevratilo. Drzim palce, aby ste sa toho rychlo zbavili.
@kkubekova ďakujem, a dúfam že to nebude až také vážne
My sme to tiez mali skoro az do roka, na krku, za uškami a pod pazuchami, na miernejšie zapareniny pomahal bepanthen a potom nám doktorka predpisala imazol krem. Ten zabral za par dni.
@stelleluna najlepsia je na toto imazol pasta, bez predpisu zozenies v lekarni
do sucha vyutieraj. potom natri bepanthenom. aj my sme mali, pomohlo. ked dietatko vyrastie, nebude uz zahyby mat a teda tieto zacervenania sa prestanu robit. drzim palce
Repik,sudocrem a keď nezaberie tak imazol pasta
@stelleluna ahoj aj malá to mala, bola viac než bucľatá, mala hádam 4brady a umyť ten krk to bolo o život, dávala som jej na to sudokrém, pomohlo , ale keďže sa jej tam cez tie jej brady vzduch nedostal zázrak sa spraviť nedal, až keď sa naučíla plaziť po brušku a dvíhať hlavu tak to zmizlo
Ja som na to malej davala sudocrem v tenu kej vrstve a za par hodin to zmizlo.ma to zaparene.
naša má niečo podobné.. a svrbí to?? ja som s tým išla k pediatričke, tá povedala, že treba dať na to lieh a od vtedy to našu svrbí... boli sme u kožnej a dg. dermatis atopica. ale predtým ju to vobec nesvrbelo.. tak dúfam, že je to len zaparenina..
pomohla jej ta mast? ci nenatierala si?
tak našej diagnostikovali atopický ekzém ☹ mala tiež toto isté na krku.. sudokrém nezaberal.. práveže z týchto zinkových mastí jej ostával ako keby taký puder v tom.. čiastočky.. nie je to dobré, lebo to mechanicky dráždi.. veriť sa mi nechce, že má naša atopický.. fakt nie..
@darja12 exem je premnožená kvasinka v tele https://www.modrykonik.cz/group/6098/
moj drobec to mal tiez ked som mu po kupani nenatrela dobre krk, natieram ho celeho tymto olivovym olejom v kreme, ked som si dala pozor aby som mu vzdy dobre natrela aj krk, zmizlo to. od narodenia nepouzivam nic ine len tento krem aj na zadocek a nikdy nemal zapareniny. len ten krk ked som mu nenatrela.
@darja12
@1erika3
ak to nemokvá, skúsila by som to netrieť bepanthenom care, na záhyby pod pazuchami to mojim deťom pomohlo😉
Olivový olej obsahuje aj bepanthen care krem proti zapareninám, určite by som ju natrela tenkou vrstvou, my ho používame na suchú pokožku skoro celého tela.
To sú zapareninky. Aj moja malá to mávala. Pomáha na to púder vo veľmi jemnej vrstve. A vetrať čo najviac.