Červené suché fľaky na lakťových záhyboch u 17-mesačnej dcéry

deanna957
18. apr 2020

Baby, nestretli ste sa s podobnym problemom? Uz asi 2 mesiace bojujeme s cervenymi, suchymi fliacikmi v laktovych zahyboch - mala ma 17m. Najprv to vyzeralo ako zaparenina, klasika - Bepanthen, Sudokrem nepomahal. Skusali sme aj Imazol - obcas stiahne zacervenanie, no ostane taky velmi suchy flak, obcas s malymi supinkami, koza je taka velmi napnuta - ako keby tam bola velka jazva. V lekarni nam poradili Bepanthen SensiDerm - vysledok ten isty. Neskriabe si to, obcas ked jej to umyvam, reaguje bolestivo. V tomto obdobi to osobne nevieme riesit 😞 Dakujem pekne za radu a pomoc 🙂

slovan99
18. apr 2020

Nieco velmi podobne sa zacalo objavovat aj u mojho syna, ked mal asi 3 roky....dnes uz ma sice 20, ale neskor mu diagnostikovali alergiu na palinu, ambroziu..... Vzdy si to natieral emulziou EXCIPIAL -- ta mu to skludnila a uplne minimalizovala, tak neviem, ale jemu toto pomohlo.....

mery2019
18. apr 2020

Skúste aloe veru, hydratuje a ukludňuje 🙂

misscelaneous
19. apr 2020

To vyzera na atopicky ekzem. Ten byva v zahyboch. MOja 5 rocna to ma. Kupila som SkinCap krem a do tyzdna po ekzeme ani stopy. No samozrejme poriesime aj imunologiu, lebo je to len potlaceny prejav. Tiez jej periem zvlast v babatkovskom prasku a avivazi, sprchuje sa, nekupe, ako sprchovy gel pouzivame Adermu exomega a rovnakou radou po sprche premastujem. V stadiu akom to mate podla mna uz excipial nebude stacit. Ako dieta som trpela exemom od 5-25 rokov a bol to boj. Teraz je toho na trhu ovela viac. Priznaky sa daju krasne potlacit, len treba disciplinu v premastovani a hlavne zacat zistovat, ci to nerobi nejaka strava. Casto to byva mlieko, cukor (slaskosti), tropicke ovocie. Vela stastia. Je tu na Mk aj skupinka atopicky ekzem ;)

fiafia
19. apr 2020

@deanna957 vyzera na atopicky exzem. Ten byva v zahyboch na laktoch, alebo zapastiach. Tiez s tym bojujem. Kortokoidy od dr nechcem tak raz zaberie klasicka indulona, raz excipial, sudocrem a dobre je oilatum do kupela. A.zabudla som bioderma.

relaxx11
28. apr 2020

ahoj Deanna, odporúčam kremik s kobylim mlieckom (fialová etiketa) z internet. obchodu prirodny raj bodka sk (prirodny raj napíš spolu, potom daj bodku a SK)
je to zázrak z prírody a keďže je v demeter kvalite (vygoogli si), ked malej aj nepomôže (o com ale silne pochybujem), neublíži jej (ako npr.kortikoidova mast a pod.)