Moj malinky ma tri mesiace a uz par tyzdnov ma na lickach akoby smirglom vysuchane dva flaky,na kazdom jeden a vyzera to ako ekzem. Moze to byt tym, ze sa priatel neholi?? Vie niekto poradit, ako to vyliecit?
@meg_junova ahoj , presne to isté sme riešili aj my pri prvom synčekovi ...... manžel má briadku a tak sa neholí často .... a tým, že ho bozkáva tak drobec nám chytil z toho taký malý ekzém ..... lekárka nám dala mastičku Boltov krém ..... alebo tak nejako sa to volalo, smrdelo to ako asfalt 🙂 trocha to pomohlo, no nie moc ..... záleží aj na tom aký je už silný ten ekzém ... a potom sme skúsili dať Sudocrem mastičku a tá zabrala asi do 3 dní a odtvedy už problémy s pusinkovaním nemáme 😀
AHoj, no my sme mali to isté asi keď mal drobec mesiac. Lekárka nám predpísala HOLTOV krém, je to ten čo asi myslela aj milka1978 🙂 smrdí to, malý sa troška hneval, ale už po prvom použití bolo vidieť rozdiel... Asi po troch dňoch to zmizlo. Tú mastičku kúpiš v lekárni aj na voľný predaj, stojí zopár euro. 🙂
@mj28
@milka1978
@lucianka222 Dakujem dievcence, pomohli ste mi :🙂 skusim ten sudocrem, lebo toho mame doma pozehnane a ked nezaberie, tak tu calciovu masticku (ze ma to nenapadlo skor!). A ak nezaberie ani to, tak potom skusim ten Boltov krem 😅
@meg_junova Skús, možno zaberie, Sudocream som skúšala, ale mal to ešte horšie, no skús, možno u Vás zaberie 😉 Calciovú mastičku som neskúšala tak neviem. Holtov je super, len keby tak nesmrdel 🙂
@lucianka222 Smrdi? To by nevadilo..len nech sa mu to aspon prestane zvacsovat. No dala som mu ten sudocrem a uvidime v stredu, ak sa to nezlepsi, tak budeme skusat dalej nieco nove.. 🙂
@meg_junova no len náš malý sa hneval na ten smradik 🙂 je to nejaký ekzém, ale zmizlo to, a už sa to nevrátilo... 🙂 ale krémik je stále odložený v zálohe 🙂
@meg_junova Sudocrem vysusuje, ten by som nedavala....skor nieco "mastnejsie" na premastenie toho loziska....my to mame tiez, cca.2 tyzdne spat sa mu to objavilo....a tiez vzdy na jar a jesen....
ja davam na von Niveu proti chladu a vetru, je to bez vody 😉 a vo vnutri mu to mastim Bepanthenom 😉
@meg_junova ja som dávala na tváričku pri podobnom probléme jedine modrú indulonu
Oki, tak skusim Bepanthenon najprv, dakujem 🙂
ahoj, aj mi sme to mali, červené olupujúce sa líčka,doktorka nám dala holtov krem, nezabral veľmi, ale kupila som si v lekarni Excipial masť, ktorú sme používali aj v nemocnici, a to zabralo ihneď, je to veľmi mastný krém, natieram jej každý večer lička a ma ich hladke a pekné .... 🙂 a niekedy po okúpaní namiesto telového kremika natriem túto masť
neviem, či kojíš, ale mne sa malý tak vysypal na líškach, keď som jedla orechy 😒
@meg_junova jednak ho môže dráždiť manželova briadka, ale aj kozmetika, či už tatova alebo tvoja ... ked sa túlite, prenášate to aj na bábo a to mu môže dráždiť pokožku ... ja som si na to potom dávala pozor a natierala som to krpcovi calciovou mastičkou
Ahojte, vyskúšajte Niveu baby sensitive, takú v plechovej pixli, je na červené a podráždené miesta. Ale nám najlepie zabral locoid lipo crem, na predpis od kožnej, zaberal okamžite, chod´te kožnej, keď sa exémy nestratia po pár dňoch natierania nejakou mastičkou, lebo sa to bude rozširovať, zbytočne sa budete trápiť.
@mimimoje je to Nivea SOS krem.....aj ten je skvely 😉 @meg_junova
@meg_junova aj moja mala mala take lička u kojenych deti je to normalne a babo a citlivu kožu tak aj preto my sme na to dostali lipokrem ale viac nam pomohol "hojivy zazrak" ten zaberie hned po 2natretiach
@moon1979 No my zatial natierame bepanthenom a pomaha, klop klop klop, ale este uplne nezmizlo. Ktovie, z coho to ma..mozno zo mna, ale ja ziadnu kozmetiku nepouzivam, ani sa neparfemujem. Este mozno ten prasok.. alebo ho niektora ciapocka drazdi.
@mystery1 hojivy zazrak z oriflame??
@meg_junova teraz ma napadlo, ja som dávala ešte ked sa malému objavili tieto suché fliačky a calciová masť nezaberala krém na suchú pokožku z lekárne "Excipial U Lipolotio" (dala som si tú námahu a išla som ho pohladať, lebo tento názov si proste nezapamatas 😀 ) veľmi dobré a zaberá velmi rýchlo 🙂 kozmetické prípravky by som určite nepoužívala a už vôbec nie z kozmetického katalogového priemyslu (nebudem menovať), ešte možno tak na seba ano, ale na bábo určite nie
@meg_junova ano nam pomohol aj medzi obocim sa malej robili take cervene fliecky ako keb sa jej to islo supat a hned to znizlo pomaha nam na vela veci ked je v akcii kupujem do zasoby
moze to byt atopicky ekzem, mojmu synovi takto zacal...
@mystery1
a aj si si prečítala zloženie toho "zázraku"? ak áno, zistila by si jeho hlavnú zložku petrolatum, čo je ropa ... hmmm fakt super 🙂
@meg_junova
ahoj,my sme mali to isté,pomohol Excipial....u obidvoch synčekov 🙂
@meg_junova hlasujem za Holtov kríém,súce smrdí,ale pomáha..a hlavne neobsahuje kortikoidy,niektorí lekári by hned kortikoidy capli na detskú kožičku 😒
Nám veľmi dobre pôsobil na ekzem čistý mandľový olej z lekárne.
@moon1979 No vsak ja som tiez za prirodne veci a ani na seba nepouzivam kadejake umeliny, dokonca maleho ani ockovat nejdem dat zajtra, ale to je uz ina tema. Diky moc za ten nazov, zajtra v lekarni sa nan popytam, ale uz mu to ustupuje, chvalabohu, vyzeral hrozne, akoby mal alergicku reakciu na nieco, ale uz to tam mal aj mesiac, sa mu to rozsirovala. Z coho to moze byt, to neviem, ale detska pokozka je citliva, takze usudzujem, ze asi z nejakej chemie (aj ked pri prani pouzivam len detsky prasok, tekuty a velmi malo).
@moon1979 no ved prave preto som polozila tu otazku 😀 😎
@moon1979 JA tiez vsetko studujem, uz si pripadam ako keby som mala uchylku..
@meg_junova ahoj,my sa s tym trapime tiez - hlavne na jar a na jesen ... vyskusali sme uz hadam vsetko az kym nam lekarka neporadila natierat s obycajnou calciovou mastickou (vies ta co je na zapareniny,bradavky a pod. ) ... a naozaj to pomaha 😉 teraz ked je nejaky naznak,tak natriem a behom 1-2 dni ma krasne licka ... skus urcite to neuskodi,ale ak nepomoze,tak by som to ukazala pediatricke ...