Červené podráždené líčka 3 mesačného synčeka

meg_junova
1. okt 2012

Moj malinky ma tri mesiace a uz par tyzdnov ma na lickach akoby smirglom vysuchane dva flaky,na kazdom jeden a vyzera to ako ekzem. Moze to byt tym, ze sa priatel neholi?? Vie niekto poradit, ako to vyliecit?

mj28
1. okt 2012

@meg_junova ahoj,my sa s tym trapime tiez - hlavne na jar a na jesen ... vyskusali sme uz hadam vsetko az kym nam lekarka neporadila natierat s obycajnou calciovou mastickou (vies ta co je na zapareniny,bradavky a pod. ) ... a naozaj to pomaha 😉 teraz ked je nejaky naznak,tak natriem a behom 1-2 dni ma krasne licka ... skus urcite to neuskodi,ale ak nepomoze,tak by som to ukazala pediatricke ...

milka1978
1. okt 2012

@meg_junova ahoj , presne to isté sme riešili aj my pri prvom synčekovi ...... manžel má briadku a tak sa neholí často .... a tým, že ho bozkáva tak drobec nám chytil z toho taký malý ekzém ..... lekárka nám dala mastičku Boltov krém ..... alebo tak nejako sa to volalo, smrdelo to ako asfalt 🙂 trocha to pomohlo, no nie moc ..... záleží aj na tom aký je už silný ten ekzém ... a potom sme skúsili dať Sudocrem mastičku a tá zabrala asi do 3 dní a odtvedy už problémy s pusinkovaním nemáme 😀

lucianka222
1. okt 2012

AHoj, no my sme mali to isté asi keď mal drobec mesiac. Lekárka nám predpísala HOLTOV krém, je to ten čo asi myslela aj milka1978 🙂 smrdí to, malý sa troška hneval, ale už po prvom použití bolo vidieť rozdiel... Asi po troch dňoch to zmizlo. Tú mastičku kúpiš v lekárni aj na voľný predaj, stojí zopár euro. 🙂

meg_junova
autor
1. okt 2012

@mj28
@milka1978
@lucianka222 Dakujem dievcence, pomohli ste mi :🙂 skusim ten sudocrem, lebo toho mame doma pozehnane a ked nezaberie, tak tu calciovu masticku (ze ma to nenapadlo skor!). A ak nezaberie ani to, tak potom skusim ten Boltov krem 😅

lucianka222
2. okt 2012

@meg_junova Skús, možno zaberie, Sudocream som skúšala, ale mal to ešte horšie, no skús, možno u Vás zaberie 😉 Calciovú mastičku som neskúšala tak neviem. Holtov je super, len keby tak nesmrdel 🙂

meg_junova
autor
2. okt 2012

@lucianka222 Smrdi? To by nevadilo..len nech sa mu to aspon prestane zvacsovat. No dala som mu ten sudocrem a uvidime v stredu, ak sa to nezlepsi, tak budeme skusat dalej nieco nove.. 🙂

lucianka222
2. okt 2012

@meg_junova no len náš malý sa hneval na ten smradik 🙂 je to nejaký ekzém, ale zmizlo to, a už sa to nevrátilo... 🙂 ale krémik je stále odložený v zálohe 🙂

katren
2. okt 2012

@meg_junova Sudocrem vysusuje, ten by som nedavala....skor nieco "mastnejsie" na premastenie toho loziska....my to mame tiez, cca.2 tyzdne spat sa mu to objavilo....a tiez vzdy na jar a jesen....
ja davam na von Niveu proti chladu a vetru, je to bez vody 😉 a vo vnutri mu to mastim Bepanthenom 😉

elka74
2. okt 2012

@meg_junova ja som dávala na tváričku pri podobnom probléme jedine modrú indulonu

meg_junova
autor
2. okt 2012

Oki, tak skusim Bepanthenon najprv, dakujem 🙂

zuzanitta1
7. okt 2012

ahoj, aj mi sme to mali, červené olupujúce sa líčka,doktorka nám dala holtov krem, nezabral veľmi, ale kupila som si v lekarni Excipial masť, ktorú sme používali aj v nemocnici, a to zabralo ihneď, je to veľmi mastný krém, natieram jej každý večer lička a ma ich hladke a pekné .... 🙂 a niekedy po okúpaní namiesto telového kremika natriem túto masť

vivusika
7. okt 2012

neviem, či kojíš, ale mne sa malý tak vysypal na líškach, keď som jedla orechy 😒

moon1979
7. okt 2012

@meg_junova jednak ho môže dráždiť manželova briadka, ale aj kozmetika, či už tatova alebo tvoja ... ked sa túlite, prenášate to aj na bábo a to mu môže dráždiť pokožku ... ja som si na to potom dávala pozor a natierala som to krpcovi calciovou mastičkou

mimimoje
7. okt 2012

Ahojte, vyskúšajte Niveu baby sensitive, takú v plechovej pixli, je na červené a podráždené miesta. Ale nám najlepie zabral locoid lipo crem, na predpis od kožnej, zaberal okamžite, chod´te kožnej, keď sa exémy nestratia po pár dňoch natierania nejakou mastičkou, lebo sa to bude rozširovať, zbytočne sa budete trápiť.

katren
7. okt 2012

@mimimoje je to Nivea SOS krem.....aj ten je skvely 😉 @meg_junova

mystery1
7. okt 2012

@meg_junova aj moja mala mala take lička u kojenych deti je to normalne a babo a citlivu kožu tak aj preto my sme na to dostali lipokrem ale viac nam pomohol "hojivy zazrak" ten zaberie hned po 2natretiach

meg_junova
autor
7. okt 2012

@moon1979 No my zatial natierame bepanthenom a pomaha, klop klop klop, ale este uplne nezmizlo. Ktovie, z coho to ma..mozno zo mna, ale ja ziadnu kozmetiku nepouzivam, ani sa neparfemujem. Este mozno ten prasok.. alebo ho niektora ciapocka drazdi.

meg_junova
autor
7. okt 2012

@mystery1 hojivy zazrak z oriflame??

moon1979
7. okt 2012

@meg_junova teraz ma napadlo, ja som dávala ešte ked sa malému objavili tieto suché fliačky a calciová masť nezaberala krém na suchú pokožku z lekárne "Excipial U Lipolotio" (dala som si tú námahu a išla som ho pohladať, lebo tento názov si proste nezapamatas 😀 ) veľmi dobré a zaberá velmi rýchlo 🙂 kozmetické prípravky by som určite nepoužívala a už vôbec nie z kozmetického katalogového priemyslu (nebudem menovať), ešte možno tak na seba ano, ale na bábo určite nie

mystery1
7. okt 2012

@meg_junova ano nam pomohol aj medzi obocim sa malej robili take cervene fliecky ako keb sa jej to islo supat a hned to znizlo pomaha nam na vela veci ked je v akcii kupujem do zasoby

jakrpec
7. okt 2012

moze to byt atopicky ekzem, mojmu synovi takto zacal...

moon1979
7. okt 2012

@mystery1
a aj si si prečítala zloženie toho "zázraku"? ak áno, zistila by si jeho hlavnú zložku petrolatum, čo je ropa ... hmmm fakt super 🙂
@meg_junova

mystery1
7. okt 2012

@moon1979 nie necitala som uspokojila som sa s tym ze maju cisto prirodnu kozmetiku tak nechapem idem to kuknut

martina28p
7. okt 2012

ahoj,my sme mali to isté,pomohol Excipial....u obidvoch synčekov 🙂

janinah
7. okt 2012

@meg_junova hlasujem za Holtov kríém,súce smrdí,ale pomáha..a hlavne neobsahuje kortikoidy,niektorí lekári by hned kortikoidy capli na detskú kožičku 😒

moon1979
7. okt 2012

@mystery1 vždy platí dôveruj ale preveruj ... treba si čítať čo výrobky obsahujú a ked tomu človek nerozumie, tak si to treba vyhladať na nete, obzvlášť ak to chce použiť na dieťati ...

katakatarina
7. okt 2012

Nám veľmi dobre pôsobil na ekzem čistý mandľový olej z lekárne.

meg_junova
autor
7. okt 2012

@moon1979 No vsak ja som tiez za prirodne veci a ani na seba nepouzivam kadejake umeliny, dokonca maleho ani ockovat nejdem dat zajtra, ale to je uz ina tema. Diky moc za ten nazov, zajtra v lekarni sa nan popytam, ale uz mu to ustupuje, chvalabohu, vyzeral hrozne, akoby mal alergicku reakciu na nieco, ale uz to tam mal aj mesiac, sa mu to rozsirovala. Z coho to moze byt, to neviem, ale detska pokozka je citliva, takze usudzujem, ze asi z nejakej chemie (aj ked pri prani pouzivam len detsky prasok, tekuty a velmi malo).

meg_junova
autor
7. okt 2012

@moon1979 no ved prave preto som polozila tu otazku 😀 😎

meg_junova
autor
7. okt 2012

@moon1979 JA tiez vsetko studujem, uz si pripadam ako keby som mala uchylku..