Ahojte maminky!
Môj synček má červené okolie konečníka,už som mu ho natierala aj Bepanhenom a ani zásyp nepomáha aj som mu vysadila Pickovit multivitamín,keďže od vtedy ako ho začal užívať sa objavil tento problém☹.Malo z vás niektorej dieťatko tento problém,prosím o rady.Vopred som vďačná za každú radu🙂.
Mimochodom na správaní nebadať žiadne známky svrbenia,alebo bolesti,proste malý sa ďalej pekne hrá,šteboce a papá,všetko,proste má aj hnačky zo 4dni,od očných prerezávajúcich sa zúbkov,môže to byť ztoho?Nemala by som mu dávať,ovocie,a sladkosti?Keďže tie kyseliny znich môžu iste tiež dráždiť,nie?
Môže to byt aj reakcia na citrusy
moze vadit aj ovocny dzus, kecup...nam pomaha imazol krempasta, odporucila nam to kozna
@sissika
@nina_m
@strawberry17 Ďakujem baby🙂
Dúfam,že mu pomôže Imazol krém pasta,aj vám dvom ten pomáha?Na zdravie.sk som sa dočítala,že ženy používali:Golden yuccu,Bactroban a očný Framikoin.Tak neviem,očný framikoin mám doma,dnes skúsim ten,a zajtra kúpim v lekárni Imazol.Prosím napíšte,čo vám zaberá najviac,ďakujem🙂
nam na zacervenane partie vzdy pomaha vsetko do sucha do sucha utriet a kremovat. pouzivame bepanthen a mame iba dobres skusenosti...
@zora 256 nám na veľmi začervenané tiež pomáha Imazol krém pasta, ten Framikoin je dosť mastný, neviem či to nezhorší, veď uvidíš, čo sa týka tých vitamínov ako dlho už ich nedávaš ? lebo moja kamoška sa kedysi doslova nadopovala šumivými vitamínami a celá sa škaredo vyhádzala, také zvláštne červené drapľavé flaky a po pár dňoch to zmizlo, ale už žiadne vitamíny nesmela, prajem skoré uzdravenie 😉
ahjte, nám pomáha sudocrem 🙂
@zora256 nam nezaberal ani bepanthen, ani sudokrem, jedine imazol krempasta. Pri kazdom prebalovani umyt ritulu vlaznou cistou vodickou, jemne utiet makkou papierovou servitkou a natriet tym imazolom, na letaku sa odporuca 2x denne my sme pouzivali pri kazdom prebalovani ked to mal moc cervene, treba trpezlivost lebo par dni to bude trvat kym bude ritula ok...my sme to mali asi tak 3x doteraz a mam podozrenie, ze to bolo z kecupu alebo z ovocneho (pomarancoveho) dzusu
@modrofuzik11 Mne malý nemá zapareniny,ale vyžratý konečník,nič iné,a stále mu ju poutieram a nechám uschnúť,ja som zásypy používala,a nemal mi doteraz nič na riťke.
@rainbow1 Ahoj!On mi nemá žiadne drsné a ni vyrážky nikde,len ten konečník má zapálený☹.A nedávam mu ho 3dni a len od 10.12.som mu ho začala dávať a približne 5dní má ten konečník taký☹
@lolis
@strawberry17 Nuž presne ani nám nezaberá Bepanthen a žiadne krémiky na zapareniny,proste to nie je zaparené ale vyžraté od kyseliny z ovocia si myslím,lebo od džúsov mi to už aj mal v lete,ale ja mu džúsy preto ani nedávam,tak to musí byť aj z ovocia,lebo ovocie má hrozne rád,tak mu skúsim nedať okrem banánu nič tropické.A mám doma Imacort je to tiež krém na zapálenú kožu,a zajtra kúpim Imazol,díky za typ🙂Iste zaberie,veľmi dúfam.
ahojte aj ja mám podobný problém s malým má rok a tiež ma začervenaný zadoček a ma tam aj biele vyrážky, lekárka mi na to predpísala Imazol, natieram mu to dvakrát za deň už vyše tyždňa a striedam to so sudokrémom ale stále sa mu to nezlepšuje. Myslíte, že by to mohlo byť z mandarínky, ja som mu ju vôbec nedávala len nedávno som začala a je možne, že to má aj odvtedy.
to bude asi zo zubkov, nam vzdy zaberie na 100% imazol 😉 v tenkej vrstve natri a do dvoch dni je fit 🙂
Nám pomohol pytiol nič iné nezabralo 🙂
používala som Aviril mastičku a hlavne nepoužívala som žiadne vlhčené obrúsky,len umyť čistou vodou,osušiť jemne a nahrubo natrieť mastičkou,treba,aby tam bola mastička keĎ kaká a nie holá koža,lebo sa to ešte viac dráždi...Framykoin je atb,to je zbytočné dávať,skôr ten Imazol pasta
@zora256 v niektorych lekarnach sa mi stalo, ze mi nechcešli dat ten imazol krempasta ze je len na recept ale vo vacsine mi ho predali v pohode, stoji do 3e...ak mu pomoze maj ho radsej vzdy v zasobe...
Aj ja doporucuje sudocrem a po kazdom kakani,aj pri hnacke umyt a utriet a natriet sudokremom. Mali sme rovnaky problem najma pri hnacke.
Mne pri oboch vzdy zabral najlepsie Pityol.
@strawberry17 Ahoj,ďakujem za info,dostala som ho za 3,20 eu,tak dúfam,že zaberie a ako píšeš potom ho budem mať v zásobe🙂
@raona Presne ako píšeš,tá kyslosť obsahu hnačiek spôsobuje ten zápal,konečníka,ale tak snáď zaberie Imazol je to aj podľa lekárnika presne na ten zapálený konečník.
@pajerchinova Ahoj!Mne ani predtým vlete sudocrem vôbec nazaberal malému,proste každé dieťa je iné,ani Bepanthen nemôžem mu dlhodobo používať lebo sa mu riťka vyhádže,len zásypy sú mu dobré proti zapareninám,a na ten konečník snáď zaberie Imazol,keďže neznáša jeho riťka krémiky na zapareniny.Prostekaždý má inú pokožku,fajn že vám zaberá aj sudocrem.
@peta1510 Ahoj!Pityol je z raby,že?Moja mama ho používala pri sestre,iste je fajn ,nuž ja som dnes kúpila Imazol,tak ho vyskúšam,a možno nabudúce vyskúšam ten.Ale ako viem aj rybacie mastičky,sú na plienkové dermatídy,a nie na zapálené miesta,proste ten sa používa na prevenciu zaparenín,že?Ako som vyššie písala,môj nemá zaparený zadoček,ale zapálený konečník z kyslosti stolice.A ďakujem každej maminke za rady🙂Veľmi si ich vážim 🙂Krásny zvyšok sviatkov prajem🙂
@martina3336 Ahoj!Práve mandarínky a citrusy nedávaj,lebo práve tie som si všimla,že tiež to má malý od vtedy a nám sa to zlepšuje klop-klop.Hoc ja som mu najskôr natrela Framikoinom potom Avenoc masťou,a potom Imacort-om a až dnes som mu raz dala Imazol.Proste vysať všetko ovocie čo má kyslastú šťavu,iba ak banán ponechaj ani kiwi nie je dobré.
@rukjatko Ďakujem moc🙂Tak dúfam,že pekne zaberie Imazol,ako si písala🙂
@janinah Ďakujem,nuž áno Pytiol je dobré na prevenciu prosti zapareninám a dúfam,že na ten zápal zaberie Imazol 🙂
Všetkým ešte raz ďakujem za rady mamička🙂Krásny zvyšok sviatkov vám prajem🙂A šťastný Nový rok 2013🙂
@zora256 Teda neviem z coho je,ale aj my sa momentalne natierame🙂 Nam Imazol teda nezabral.Rybia masticka je presne,skor prevencia,uz nie na zapalene miesto.A ja som absolutne nemohla pouzivat vlhcene obrusky,v momente zapalena cervena ritka.Zakazdym som sprchovala.Sranda,ze pri oboch mi to tak sedelo 😉
@zora256 len nepouzivaj tie vlhcene obrusky, kym to ma cervene...teda ked sa pokakal, ja som tie obrusky aj pouzila, ale este som mu to potom omyla vlaznou vodickou...hlavne trpezlivost, moze to par dni trvat, ale potom sa to nahle zlepsi...presne aj nam vadia citrusove plody...
@strawberry17 Ahoj!Nuž ja mu osuším po vlhčených obrúskoch riťku a tak natieram a Cvala Pánu Bohu už sa mu to zlepšuje,už to má menšie a nie také červené ale svetlejšie🙂
@peta1510 Ahoj!Tak tvoje detičky majú citlivú pokožku my používame tie z lidl utierky zelené comfort a nič mu od nich zatiaľ nebolo,ale už má vonku 2zúbky ešte jeden sa prerezáva čo ešte potrvá asi 2týždne,s prestávkami tak sa mu to už zlepšuje🙂Zaberá mu Imazol🙂čo som moc rada,zrejem to bolo zo zúbkov,hnačiek a z citrsov to zrejem spolu sa takto prejavilo,ale som moc rada,že zaberá ako vyšli dve očné zúbky🙂
@zora256 Ja som vyskusala teda vsetky mozne znacky,sice tieto zrovna nie,ale po par pouzitiach okamzite zaparena ritka.Tak ja to uz vobec nepouzivam.Davaj si pozor,aby tie obrusky neobsahovali propylen glycol,minule kdesi pisali,ze vysoko toxicka latka,ktora sa cez kozu dostava do tela.A veru,ze mnohe to obsahuju:(
my pouzivame z DMky babylove sensitive tie biele a v pohode takmer 3 roky, akurat ked mal vystipanu tu ritku (podla mna je ti na beton z citrusov) tak samozrejme vtedy mu vadili aj tieto babylove utierky, akonahle mal ritulu ok, tak sme z cistej vodicky presli vzdy naspat na babylove utierky a uplne v pohode...takze bolava ritula nebola od utierok
@peta1510 ďakujem za vyrovanie,nuž pokiaľ obsahujú nejaký krém tak sú v pohodke,len tie rôzne odmasťovacie látky vnich vysúšajú a zrejme aj štípu zapálené miesto.Tak zatiaľ sa to zlepšuje,tak verím,že zaberie ten krém a bude fajn.
@strawberry17 A tie z dm babylove sú tiež veľmi dobré až nato,že mi v blízkosti nemáme dm drogériu ☹ ,mala som ich ešte kým som bola tehotná som nakúpila malému,ale odvtedy ako ho mám,tak už toľko necestujem.
nam najlepsie fungovalo na zaparenu ritku caste vetranie, umyvanie cistou vodou (nie vlhcenymi utierkami) a natieranie bepanthenom 🙂
@zora256 bude to asi z tych zubkov, aj my mavame pri zubkoch podobne problemy