Dcéra ma 2 roky a 3 mesiace. Má úplne červené genitálie a nepomáha ani canesten ani sudokrem. Mali ste s tým skusenoati? Co Vám pomohlo. Pediatricka poradila vetrať a canesten.
Ďakujem.
@simona92101 pediatrická povedala, že tento krém nie je pre 2 ročne deti. Pýtala som sa, lebo som ho.mala ja sama .. ďakujem za komentar
Pokračovala by som v Canesten a plus kúpeľ v repíku
@mariska1989 lenže canesten už máme týždeň a bez zmeny a stále dúfam, že sa to zlepší a nič.
Fungicidin sa moze pouzivat uz od novorodeneckeho veku. Pani doktorka ma trosku mylne vedomosti, mozete ho s kludom aplikovat (staci si precitat pribalovy letak).
Imazol krempasta je volne dostupny, vhodny tiez uz od novorodenenckeho veku, pouziva ho asi kazda mama (hoci casto aj ked nejde o kvasinkovu infekciu), ten ale obsahuju liecivo klotrimazol rovnako ako aj canesten.
Pokial canesten nezabera ani po tyzdni aplikacie, zvazila by som dve veci- ma dieta realne tazkosti? Nemoze ist len o pretvavajuce zacervenanie? Ak tazkosti ma, tak treba navstivit detskeho gynekologa a riadne mozno urobit aj ster a zistit, ci sa naozaj jedna o kandidozu.
Ja by som este predtym skusila dat tomu chvilu pokoj, maximalne kupat v repiku alebo hypermangane a vetrat, ak ma dieta este plienky, tak snazit sa odplienkovat.
@jadodowa kupat vecerami v harmanceku/repiku a mastit nahrubo
@jadodowa skúste imazol mne tento krém pomáha vždy raz dcérka mala veľmi vystipane a za dva dni bola v pihode a dokonca pomohol veľmi dcére aj pri popaleninach
@jadodowa mne odporucali sprchovat po kazdom cikani, gel soferelle baby, vylucit sladke napoje a sladke (detska gynekologicka po telefone), plus hypermanganom kupat a natierat framykoinom (pediatricka). Avsak nam nic nezabera z tohto, skusali sme predtym aj imazol, canesten a nic nezaberalo, preto ideme ku gynekologicke na vysetrenie. Ale teda dcera ma uz vyrazne palenie pri moceni
@jadodowa pouzivam pre dcerku od narodenia,najprv imazol a pokial nezabral tak fungicidin.vylucit sladkosti,umyvat iba v cistej vode alebo repiku.
@zuzana2389 presne, mna chceli objednat na detsku gynekologiu o mesiac, na co cakat nemienim, preto som si zaplatila sukromnu a tu mame v pondelok. Ster mame ale pediatricka nechcela dat nic, okrem odporucania na framykoin (ten nam dokonca nepredpisala, ale mali sme ho doma, tak som ho nasadila). Povedala,ze detska gynekologia to osetri …ano ale o mesiac??? Dakujem za odporucanie, urcite vyskusam. Uz mam maste z lekarne snad vsetky co sa dali kupit, nic nema nezabralo, este teda tuto repikovu kupim. Mala nema zacervenanie vobec, len ma palenie, ale uz mi aj odmieta kvoli tomu cikat a som v zacarovanom kruhu… ale dakujem, skusim vsetko
@rajc1nka skus teda, mozno autorke pomoze, ale napriklad mne velmi pomohlo ruzova voda z DM na svrbenie a nepokoj. Neviem teda ci ju pali pri cikani alebo aj v kludovom rezime. Ci to ma z bazenov alebo skor zo stravy kvasinky.
@rajc1nka co Vam vyslo zo steru? Mozes skusit aj nechtikovy odvar z kvetov jej urobit obklad.
@jadodowa Ahojte, viem Vam zo skusenosti od mojej dcerky pomoct. Nasla som zacervenany genital, obvodna to nevysetrila, len odporucala kupele v repiku, potom harmancek, stale sa to nelepsilo. Po framikoine trosku. Uz som sa po dvoch mesiacoch nasrdia, hovorim urobte jej ster, kde vysli uz premnozene bakterie, kedy uz doktorka nevedela liecit, stale to iste, som sa nasilu natlacila na gynekologiu detsku, kedze ma objednali o 2 mesiace. Pani doktorka ma nakoniec vzala s malou a ukazala ako zacat riesit problem. Urcite ziadne kupele, vtedy sa bakterie premnozuju. 5x denne cistit genital pod tecucou vodou nasledne vsetky mazy a navyse casti vycistit tycinkou na usi, najskor vnutorny genital, potom vonkajsi a na vysuseny genital 3x denne dat nechtikovu mast, 2x canesten. Ale po piatich dnoch sme my vysadili canesten, kedze sa situacia nezlepsovala, hned na druhy den nam liecba zabrala a zacervenanie sa do 3 dni uplne odstranilo. Brali sme opakovany ster, dali nam este antibiotika pretoze uz na pohlad to za mna zle nevyzeralo ale vysledok bol este pozitivny na kvasinky, preto ak sa Vam bude problem vracat, urcite si dajte urobit ster a nepodcente to, ako moja dr.
@jadodowa skuste obycajny pityol, neviem ako sa to teraz vola, uplne jemnucke priesvitne namazanie, tá tenučká vrstva je dolezita ,dcerke len toto na zaparene miesta pomahalo, uz na druhy den vzdy mala upokojene,pekne ,nie cervene . Sudocrem jej nikdy nesadol, s canestom u dietata nemam skusenost, vzdy nam stacil pityol
@20erika07 @zuzana2389 @rajc1inka ďakujem za rady. Dnes zavolám pediatricke, že čo ona na to. Framykoin nemám doma, skúsim tie ostatne maste a budem dúfať, že už konečne niečo zaberie.
@jadodowa pokiaľ je to povrchové čo tak vyskúšať fenistil gél . Franklin ti predpíše dr .
@jadodowa krem fungicidin,umyvat v cistej vode,vela vetrat