Dobry den chcem sa spytat ci nemate niekto podobnu skusenost alebo neviete co to moze byt?Nevieme sa toho zbavit uz sme boli aj u lekara predpisali nam hnedu smradlavu mast uz e krat a nepomaha.Uz to ma aj na zadku,na krku zo zadu kolien...Nesvrbi ju to.Na povrchu suche.Celkovo ma pokozku suchu.Dakujem za kazdu radu ☹
Je to exzem,nam dala doktorka exipicial krem,po kupeli natriet babo a zmizne to.Razvto mala z prasku raz z mydla do kupela a raz z vody.Treba to zvlhcit a do kupela oilatum.Nepouzivat avivaze.
Deti so suchou pokozkou su nachylnejsie na exemy
@evaskalica v tejto skupine sú fundované informácie o atopickom ekzéme, alergénoch v jedle a spol. určite by som sa prihlásila, preštudovala a prípadne popýtala tam
https://www.modrykonik.cz/group/6098/
Masa mala take ako alergiu na jedlo. Vadili jej cudzokrajne plodiny ako avokado, mango, ananas, kiwi...vacsinou to bolo ovocie. Niekedy to dost dlho mizlo..ale nakoniec sa to stratilo. Vzdy stacilo ked to len skusila ochutnat. Ked som este kojila..a jedla som take aj ja..islo to do mlieka..tak tiez potom mala taku reakciu. Treba to odsledovat podla stravy. Co kedy papala a kedy sa objavili dalsie vyrazky...niektore deti maju problem s mliekom...alebo s lepkom...najlepsie je si napisat co je kazdy den a pripisovat ci sa vyrazky zlepsuju alebo zhorsuju a podla toho to zistis.