Červené fliačky na koži

zuza.m
28. dec 2009

neviem do akej temy by sme sa pridali 😅 tak ak taka tema je zatriedte nas prosim.
malemu som našla na tele asi 5takych ako keby vyražok.vyzera to ako pupak od komara.dve mu zmizli uplne a jedna na tvaričke mizne sem tam sa ukaže slabučka a posledne dve su take viditelnejšie.jedna dokonca rastie.už je velke ako 1eurocent.a zda sa mi ako keby na tom boli drobne pluzgieriky.je alergik na laktozu tak že si myslim že to može byt aj od jedla.vyhodilo sa mu to asi dva dni po tom ako jedol kapustnicu.už to ma vyše dvoch tyždnoch a nove sa nepridali-zajtra idem k detskej nech mu na to pozrie.neviete čo by to mohlo byt??može to byt koprivka??alebo niejaka ina alergia??egzem??ak mal niekto podobny problem ozvite sa dakujem.

palomka
28. dec 2009

neviem kolko ma mesiacov ale moja ma 10 a tiez ma intol. krav. mlieka a ked zje nieco mliecne tak sa jej tiez vyhodia take flaky. podla mna je to ekzem a suvisi to s tou intoleranciou. takto sa prejavuje. nam najprv zistili ekzem ked mala necele 3m a prednedavnom intoleranciu, takze to ma z toho. aj teraz sme boli na koznom lebo sme presli na UM 3 a je tam vacsi obsah kr.mlieka ako v 2 a tak sa vyhadzala na chrbte, ze sme museli na kozne. dala nam maste a uz je vsetko oukej 😉

zuza.m
autor
28. dec 2009

dakujem nakukla som aj do tych tem ale všetko je to kratučke a dost stare.nevadi zajtra zajdem dr.snad poradi.

zuza.m
autor
28. dec 2009

maly ma stale to iste mlieko a aj strava približne podobna akurat trocha vianočna preto myslim že to može byt z jedla.jedol aj rybu aj tu kyslu kapustu sem tam kolač s orechami ale tie jedol aj predtym.ked zjedol niečo mliečne tak sa vyhodil okolo pusinky drobne vyražky.tiež sme mali alergicku reakciu na laktozu ked bol menši ale to boli obrovske červene flaky ,ktore niekde za čas zmizli a niekde sa vytvorili nove..ale toto je uplne niečo ine.maly fliačik s pluzgierikmi na vrchu ktory tam trči už 2týž. 😠 .dost ma to hneva lebo suseda ma teras problemy už hadam pol roka so žihlavkou a su na prisnej diete tak ma to dost straši.dufam že nedopadneme rovnako. ☹ 😢

lenka1smejka
28. dec 2009

zuza-aj mojej malej sa to vcera objavilo ako od komara je to cerveny flak a pupak.Ma 2na tvaricke jeden na cele a druhy na brade a este ma jeden na rucicke a vzadu na hlavicke.Myslim si,ze je to od komara.Ale daj mi prosim vediet ako si dopadla u lekarky

palomka
28. dec 2009

a nemozu to byt kiahne? radsej skus zavolat aby vas potom izolovala a nenakazili ste dalsie deti ak by to mohli byt kiahne...nasej sa take objavi aj ked ju olize pes ale hned jej to zmizne. no som zvedava co to bude a drzim palce aby to nebolo nic vazne

zuza.m
autor
28. dec 2009

kiahne hadam nie lebo to už ma dva tyždne a nepridali sa nove.mne sa tiež zdalo zo začiatku ako od komara aj jednu mal na lici ale jednu na pri klučnej kosti druhu na chrbatiku a dalešie dve mal na zadku pod pleinkou tak že to komar nebude.maly aj ma taku citlivu pokožku že aj ked sa silnejšie chyti alebo trocha šuchne hned ma červeny fliačik ale to mizne.toto si skor myslim že je ta koprivka alebo atopicky egzem.tak sa bojim .dam určite vediet ako sme dopadli.

daducha
29. dec 2009

ahoj,

prave vcera sa nam taketo dva flaky vyhodili.Jeden tesne vedla pusky a druhy na chrbte.Je cerveny a v strede taka trosinku vytrcajuca bodka.Myslim, ze je to reakcia na nieco z jedla.U nas pravdepodobne paradajka, v nestrazenej chvili to maly uchmatol manzelovi z taniera.Do 5 min. dva flaky.Asi o tyzden to otestujem znova a ked sa to vyhodi opät,je to jasne.Dnes to uz nemame.

zuza.m
autor
29. dec 2009

boli sme u doktorky mala dovolenku a tak sme skušali ešte alergologičku ale aj ta mala zatvorene,tak že sme na tom tak isto.dnes sa mi to zdalo aj menej červene,ale aj okolo pusinky sa mi zda že ma dost vela červenych ako keby drobnych bodiek.
daducha može to byt z rajčiny aj moj maly sa na pusinke hned zčervena ked si ju poobtiera po koži.ked mu ju davam rovno do pusinky a nedotknem sa koži tak nema žiadne flaky ,preto ak rajčinu davame tak rovno do pusinky a nedavam to jemu do ruk,lebo by bol vyhadzany asi až za ušami.

laura73
30. dec 2009

ahoj zuzka.m - moze to byt kludne rajcina, moja kamaratka ma dieta, ktore moze jest rajcin, kolke chce, ale nesmie sa ich dotknut 😕 - ma dotykovu alergiu. znie to neuveritelne, ale je to tak.

zuza.m
autor
30. dec 2009

ja ako dieta som to mala tiež aj z pomarančovej šupy aj z kyslej kapusty .a maly to ma tiež tak že take veci mu do ruky nedavam.aj ked rajčin sa nevie dojest 😅 .ale ak sa mu flačik vyhodi tak mu ho umyjem a nakremujem zachvilu zmizne.toto na ramene nejako nemizne 🙄

frogoo
7. jún 2010

takze "moje flaky" zamkli a odporucili ma sem 😀
jasne,bola som aj za nasim dr, vypytala som si vymenny listok na kozne a k tomu mi este stihol povedat ze aj tak su tu (v TT) vsetci koziari o nicom...citujem: "vsetci od nich chodia s rovnakou diagnozou..."
pridavam sem aj foto nozky nasej princeznej, snad vam to pomoze pri spoznavani,lepsie sa mi to nepodarilo odfotit,je to strasne mrvitko 😅 doteraz som sa snazila z toho si nic nerobit a dufala som ze to zmizne-nakoniec ani nas dr z toho nerobil vedu...lenze som minule citala clanok, v ktorom sa dievcatku tiez vyhadzovali nejake flaky a museli to liecit chemoterapiou...fakt nechcem stresovat ale vylakalo ma to a musim predsa konat,je to nase jedine vytuzene ditko a nechcem si v buducnosti nieco vycitat!!! pripadne ak by ste poznali nejakeho fakt dobreho kozneho/koznu z okolia TT (PN,PK,SC,BA...) bola by som velmi vdacna, ja to tu moc nepoznam kedze sme sa sem prestahovali...dakujem za kazdu radu!!!

bambulkabambulkova
15. jún 2011

AHOJTE VZDY KED NAKREMUJEM MALEHO TELOVIM MLIEKOM UROBIA SA MU FLAKY PO RUCKACH DNES SOM SKUSILA INY A ZAZA A POTOM TO ZMYZNE ZAZA MA DAKTO PODOBNE SKUESNOSTI??kED POJDEM NA KOZNE UZ VIDIM CO MI POVEDIA TAM MA POSLU TAM A NA KONIEC NIC NEZISTIA NEPOZNATE DAKE TELOVE MLIEKO DOBRE,??

bambulkabambulkova
15. jún 2011

pojdem na kozne ak to neprejde lebo ono to je len par minut a potom to zmyzne uvidim poobede ak neprejde radsej pojdeme len dufam ze nam pomoze kozna