Červené fľaky u 7-ročného

veronika0310
22. aug 2024

Ahojte, už nejaký čas bojujeme so synom s fľakmi, ktoré sa mu vyhadzujú hlavne ráno, v priebehu dňa zblednú, zmiznú a ďalšie ráno sú zase 🙃 zo začiatku si to veľmi škriabal, tak ma na nejakých miestach chrasty ale vyhadzuje sa to hlavne na pravej ruke, na ľavej ma úplne 3-4 fľaky denne a takisto na nohách. A ešte sa mu objavujú na chrbte nad zadkom. Inak ho svrbia len na nohách, je aj alergik tak som si myslela že z toho ale už týždeň berieme sirup proti alergii ale nemiznú. I keď je pravda že ak sirup nedám vyhodí sa omnoho viac.
Prikladám foto ruky (červené fľaky nové, chrasty sú tie rozškriabané)
Nemáte niekto skusenost?

zuzkamrkva21
22. aug 2024

@veronika0310 dobrý večer, dcéra mala podobné, pediatrička nás poslala na kožné, kožna urobila základné odbery, všetko mala ok okrem nejakého alergologickeho parametru, ktorý mala zvýšený takže kožná nás poslala na alergológiu, na ktorú sme objednaní o dva mesiace…ešte netušíme z coho to je, snáď sa to dozvieme… vy ste to nejako už riešili?

veronika0310
autor
23. aug 2024

@zuzkamrkva21 áno, zrejme tiež alergia, nevieme z čoho čakáme na termín ale to bude ešte dlho trvat 🙃

veronika0310
autor
23. aug 2024

@zuzkamrkva21 ale zrejme nejaká potravinová. Možno lepok. Nevieme ešte riešime s doktorkou ale vyzeralo to teda otrasne, teraz je lepšie. Pije žihľavový čaj a odvtedy sa mu nové vyhadzu max 2 denne takze tipujem že to je z jedla a musíme zistiť že z čoho

pbra40
23. aug 2024

Ked to ma rano zvacsa, nemoze to byt reakcia na praci prasok? Roztoce v perinach? Prach?

veronika0310
autor
24. aug 2024

@pbra40 práci prášok mame stále ten istý, ak by sme mali roztoče tak zrejme sme aj ostatní poštípaní a nielen on.

veronika0310
autor
26. aug 2024

Taak my sme zistili z čoho to bolo a keď mám pravdu povedať nečakali sme. Našli sme v jeho posteli ploštice. Nechápeme, nikde inde len jeho posteľ, preto bol len on doštípaný. Skúsil muž spat jednu noc v jeho posteli a ráno muž doštípaný od hlavy po päty. Takze všetko vystriekať a verit že už sa neobjavia nikdy. (Netušíme odkiaľ sa tu nabrali)