Ahojte, trapia ma cervene flaky na krku a pod nim u mojej 5 mes dcerky. Kozna lekarka automaticky strelila dgn atopicky ekzem, ale ja s tym nesuhlasim, dost som si o AE precitala a myslim, ze toto nie je ekzem. Flaky nema permanentne, niekedy je pokozka pekna, bezproblemova, inokedy akoby "zaparena", tazko odpozorovat, od coho to zalezi. Zda sa mi, ze to zhorsuje teplo. Zacervenana pokozka (malilinke vyrazocky, nieco ako potnicky) je presne v miestach, kde zhyba hlavicku smerom ku krku, pripisujem to tomu, ze sa proste spoti a "vyhadze sa" v zahyboch. Viem, ze deticky stale nieco maju, ale ju to svrbi (nezda sa mi, ze velmi, lebo cely den je v pohodke a vysmaiata), takze by som jej chcela pomoct. Mate niektora takuto skusenost, resp nejaky produkt, ktory pomohol ?*Dakujem za cennu radu vopred
mozu to byt len potnicky, alebo aj nie, tazko povedat... 😒
mava spotene zahlavie? ked pises, ze zaparene, tak si myslim, ze skor tie potnicky ako ekzem. Kontroluj jej ho castejsie pocas dna, ci ho mava vlhke, spotene... ak ano, tak zhod jednu vrstu, oblec na lahsie, castejsie vetraj, uvidis, ci sa to nezlepsi
Praveze nikto u nas v rodine nema AE, nikto nie je alergik, s muzom sme mali asi 5 krat v zivote sennu nadchu 🙂, tot vsio.. Lekarka ale hned zhodnotila, ze sme alergici a preto ma nasa dcera nabeh na AE.. Zacala som ju natierat kys.mliecnou a ichtamolovou pastou, co mi predpisala kozna, ale samozrejme, ako naschval, sa jej teraz vyhodili take cervene fliacky (ekzemove) pri uskach z licnej strany.. Porazit ma ide.. Svrbi ju to v noci, skrabe sa, davam jej aj Fenistil kvapky, ale nezabera to. Od stvrtku som sa dokonca nastvala a kedze ju kojim, vysadila som zo stravy vsetky alergeny, vratane mlieka, tak uvidim, ako sa to bude vyvijat. Viete mi poradit pripadne dobreho kozneho lekara v BA?
@midiwa moje dcerky ked mali nejake taketo fliaciky, tak som vzdy najskor skusila natriet Sudokremom, ten som im davala na zadocek a v ramci prebalovania som natrela aj nejaky ten fliacik inde na tele 😀 a na vacsinu tychto spotenych flakov to aj pomohlo.Ale ozaj iba tenucko natriet, vlastne to som akoby len vytrela zbytok kremu z mojho prsta a bolo, po par razoch to bolo prec
@midiwa viem ze uz ubehlo hodne casu od toho ale ma nakoniec AE alebo nie?Co na to pomohlo.Maly ma presne to pri uskach z licnej strany.Zmizne a zas sa objavi.skusali sme sudokream fucidin holtov krem aj excipial.
Aj mne Vas popis evokuje potnicky, na ktore staci len vetrat pokozku pripadne ju potrieb beznym kremom. Nam pri prejavoch zaparenia ci alergie zatial vzdy pomohol Sensiderm. Jedno - dve potretia a bolo po probleme. Velmi tazko ale urcujem kedy nam vzdnikne reakcia a z coho vznikne. :-/
Zatial vsak vzdy priznaky zmizli, tak verim, ze to nie je nic vazne🙂
Mojmu syncekovi sa robia cervene fliacky 1cm x 1cm a v nom je vyrazka-biela..lenze ma to den,vcera mal na brusku a dnes tam nie je ale ma na nozke..nasa dr ma dovolenku tak neviem co s tym..vzfy to zmizne a urobi sa inde
@petulda333 chcem sa vas spytat ako ste riesili tie cervene miesta s bodkou uprostred? Presne ako pisete,i my to iste mame a neviem za ten svet prist z coho to moze byt...My mame 6 mesiacov cochvila.Pytala som sa na to samozrejme dr...vraj potnicky to mozu byt,no i ked nie je horuco jej to hocikde vyskocina tele,aj na cele ci lycku.
@mariannamia nijako,su to potnicky.vraj...a robia sa malemu stale menej a menej
@mariannamia
@petulda333 dobry den, mojmu syncekovi sa robia presne taketo flaky na telicku a kedze z doktorky ma panicky strach, zatial sme u nej kvoli tomuto neboli. Ako ste na tom vy, prisli ste na to co to sposobuje? Su to naozaj len potnicky? Dakujem
@silverin ahoj,no u mojho syna je to horsie identifikovat kedze ma atopicky ekzem a je alergik,aj moj sa boji dr ale nie vsetkych,aj cez ten strach by som radsej sla k dr. Moj sa vyhadzoval a zistili sme alergiu na bkm,potom sa vyhadzal z mrkvy,z vody. Sem tam ma aj potnicky a vyrazky kt po 1-2dnoch zmiznu. Tazko povedat co vas trapi,ale radsej zajst nez nieco zanedbat. Drzim palce
Ahoj nam na potnicky a ine podob. neprijemnosti velmi pomohol salviovy caj bud vykupat tj silny caj zmiesat s vodou vo vanicke asi 1:1 alebo do caju namocit vatovy tampon a niekolko krat za den potriet tak aby cajik na pokozke uschol ucinok 100% bez chemie a konzerv. latok obsiahnutych V roznych mastickach..... Salviu pouzivam dodnes je super ale odporucam sypany kvalitny caj nie tu zmesku vo vreckach.... Pripadne sa da pestovat v kvetinaci na balkone velmi nenarocna bylina iba treba v lete pravidelne polievat ziadne hnojiva rastie to ako Burina....
My sme mali podobne problemy,ale syncek sa velmi skrabal,nakoniec nam zistili histaminovu intoleranciu,velmi sme upravili stravu a je vsetko v pohode
Silverin ahoj.No u nas sme to potom neriesili.Uzavrela to dr s tym,ze su to potnicky a mame obcas nejaky ten fliacik,ale uz len ozaj sporadicky...
@silverin 🙂
Maly mal vela potniciek natierala som ich tenkou vrstvou bepanthenu care. Casom mu zmizli ked sa na leto opat vratili opakovala som proces😉
@midiwa Ahoj! My sme mali potničky, riešila som to s pastou na zadoček http://www.babe-eu.eu/babe-eu/5-Plienkova-derma...
Môže to byť aj ekzém, ale dosť netypické miesto na prvé prejavy. Žiaľ AE je momentálne v móde. :( Ak máte sucho v byte, ak má niekto v rodine AE, alebo dieťatko je na UM tak je možné. Samozrejme to treba vidieť. Na diaľku sa nedá, ale určite nič nepokazíš touto ochrannou pastou, lebo neobsahuje žiadne alergizujúce zložky. Natierať jemne, nie hrubú vrstvu. Ak to nie je ekzém, tak sa ti to do 3 dní začne zlepšovať.