ahojte,
moja mala ma cerstvo 5 mesiacov a posledne 3 dni sa jej na tele objavuju mensie cervene flaky s bielymi bodkami, raz je to na ruke, raz na nohe, obcas na brusku alebo na krku a ja netusim z coho.. vzdy jej po nejake dobe zmiznu a objavia sa na chvilu zase inde.. nemenila som praci prostriedok ani som nic nove nejedla (je plne kojena). ono to vyzera ako stipance, ale nevsimla som si, ze by po nej nieco liezlo.. nemate s tym nejake skusenosti? o dva dni ideme na dovolenku, tak dost zacinam stresovat.. vdaka za rady
pozri aj tuto temu, nie je to podobne? https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/biela-vyrazka-a-cervene-okolo-nej/
@ppippi http://baby-cafe.cz/forum/diskuse/17/29555?star... a este aj toto vyzera podobne ako to vase (posledny prispevok od autorky na 2. strane pise, ze islo o vos...)
@kikuleenka vdaka, pozriem to
U nas sa takto prejavovala alergia na slnko....
@ppippi ahoj.pravdepodobne to je alergicka reakcia.my sme to mali nie davno. Minulý týždeň to mala znova a to už som zistila že z pomaranča. Ale vy určite este nepapate pomaranče tak skús postupne vyradovat z jedalnicka.inak super malej pomohol na to krém cicaderma.kupis ho volne v lekarni.večer som ju natrela a ráno znova a po flakoch a bodkach ani stopy. Ale pre istotu zájdite k lekárovi
vyzera to ako stipance od komara, a nasledna reakcia na to alebo reakcia na poskriabanie si vyrazok,ale ked hovoris,ze to migruje tak myslim si,ze to moze byt zihlavka=urticaria=druh alergie..☹ zbehnite radsej k dr aby to potvrdila-vyvratila..ak by to bolo mini vyrazticky s bielymi bodkami,to moze byt aj potnicky?ale zopar je ich tam velkych..
Je to koprivka moje obe deti to maju starsiemu to vymizlo a teraz po 4rojoch sa to vratilo.uzivame fenistil. Urcite chod na imunologiu urobia Vam testy.drzim palce
@ppippi Ahoj, zistila si, co to je? Ja mam 9-mesacnu dcerku a asi tri dni sa jej objavuju na brusku a hrudi velmi podobne fliaciky, objavia sa, o chvilu zmiznu, potom sa objavia na inom mieste, ale len na brusku a hrudi, ine casti tela nie. Nemam pocit, zeby ju to svrbelo, nie je z toho nervozna...nema teplotu, ani ine priznaky. Neskusali sme ziadne nove potraviny, ani kozmetiku. Stale je aj dojcena, ale myslim, ze ani ja som nejedla nic zvlastne, co by jej mohlo sposobit alergiu. Vobec netusim, z coho by to mohlo byt... Ak to neprejde do pondelka, asi sa pojdeme ukazat lekarke.
@ppippi Skús to odfotiť, takto ťažko povedať.