Červené fľaky pod očami zo slnka

ywula
25. apr 2013

ahojte dobrí ľudia...dcérke sa teraz na jar vyhodili pod očami hrozné fľaky, mávame ich večer keď sa osprchujeme a mám pocit, že sú zo slniečka, je tam aj opuch, krupičkovú kožu, sem tam aj vyrážku,stretli ste sa takým niečim??? ☹ ...som tak nešťastná...

sherynkamalinka
25. apr 2013

moze sa jednat o slnecnu alergiu, ja ju mam tiez...uzivat betakaroten, antihistamikum a natierat kozu napr kremom na opalovanie Eucerin proti slnecnej alergii

ywula
autor
25. apr 2013

no natierame to 50 faktorom...a je to krém pre alergikov...dostali sme masť od lekárky locoid crelo...ale nejak neustupuje...musíš sa teda veľmi strániť slnka?...ak máš alergiu??..ešte som sa nestretla s týmto... 😒
@sherynkamalinka

sherynkamalinka
25. apr 2013

no najma toho jarneho, koza si musi zvyknut, predtym nez prve slnko jarne vyjde tak aspon dva tyzdne musim brat betakaroten plus antihistamikum
samotne kremovanie mi nepomaha..musi to ist aj z vnutra

ywula
autor
26. apr 2013

@sherynkamalinka och...tak to sa teda asi nevyhneme kožnému vyšetreniu....joj som z dosť na nervy...malú isto neuržím mimo slnka, konečne je jar a nám sa stane toto...no skúsime pridať ku tej masti od lekárky aj betakarotén....ďakujem za reakciu...prajem teda krásnu jar.... 😀

sherynkamalinka
26. apr 2013

nemas za co, ja to nemam od narodenia. mam to od roku 2000 ked som sla prvy krat k moru ☹ odvtedy sa toho neviem zbavit

ywula
autor
26. apr 2013

@sherynkamalinka no tak to my asi k tomu moru ani nedôjdeme...🙂...keďže to máme už teraz a doma...:(

sherynkamalinka
26. apr 2013

more bude este horsie aj tou slanou plus luce...

petrak13
30. apr 2013

Dakujem, vam za tieto prispevky. Minulu jesen som nahala rady pre mojho syna. Ma cervene zapalene flaky od prveho slnka az do neskorej jesene. Som z toho zufala lebo pocas zimi ma krasnu plet. Cele leto mal chuda moje presne take cervene faky pod ockami l, ziarive cervene zapalene ale bez nejakych pupacikov, najviac ich je vidno vecer.A vsetci ho len lutovali a ja som skusala vsetko co sa dalo. Kozna mi predpisala nejaku robenu masticku ale ta nepomohla vobec.teraz mam na skusku krem od vichy 50 faktor ale dnes vidim, ze nepomohol aj som mu kazala dat slnecne okuliare ale stale si ich dava dolu. a teraz vecer ma pod ockami zase flaky. Prosim poradte ist ku koznej opat ci dohodnut sa z alergologom? Dakujem krasne za rady. Inak to tiez tipujem na alergiu na slnko, nic ine mi z toho nevychadza.

mmaatt
3. apr 2014

Mame podobný problém, doktorka nám kazala kúpiť imunoglukan krém na deň na noc ichtyolovu masť . Ten imunoglukan krém sa mi zdal žetrochu zabral, ale dnes sme boli na nákupe peši a má to ešte horšie ako včera. Iba na liciach a prechádza to cez nositeľ. Dávame aj fenistil kvapky. Tiež som z toho nešťastná, lebo sa furt driape. Ideme ešte kúpiť nejaký krém s faktorom 50.

luciatt
29. mar 2020

Ahojte. Je to stará diskusia ale máme teraz presne tento problém. Som z toho nešťastná. Prosím vás čo vám pomohlo proti tým flakom 🙏🙏🙏

domi1212
17. apr 2020

Ahojte. Aj dcérka má to iste. Nikdy sme nemali taký problem, neviem čo s tým mažem jej to propolisom.

chelka
27. apr 2021

@ywula ahojte,,tak aj ja sa pripájam. Dcéra má tiež také fľaky pod očami..trošku bola na slnku a večer som si všimla že je akoby opálená..pod očkami a na nose...a na druhý deň už fľaky. Ide leto a neviem si predstaviť byť stále v tieni...pomohlo vám niečo?

maria1023
3. sep 2024

@chelka Ahoj, zistila si z coho to ma ? A čo pomohlo ? Ďakujem

3petka
3. sep 2024

@ywula môj mu máva také keď je prehriaty, nemusí byť ani na slnku len je von v teple a tvrdo maká.

chelka
4. sep 2024

@maria1023 ahoj, moja má ryšavé vlásky a bledsiu pleť, tak to slnko jej neurobilo vtedy dobre..bola spálená, mala potom až pľuzgier.. ale teraz je už staršia a na slnko si koža zrejme lepšie zvykla a už je to ok. Samozrejme že ju musím natierať krémov na opaľovanie..