Červené fľaky okolo úst. Je to alergia na mlieko?

a2303
8. apr 2012

Milé mamičky, chcela by som Vás poprosiť o rady. Začínam synčekovi dávať na večer kašu (skúsila som Nestlé a Nutrilon kašu) ale od oboch má okolo ústočiek červené fľaky. Na tých miestach, kde je okolo ústočiek od kaše. Keď ho utriem, tak mu na miestach po kaši zostanú červené fľaky. Utriem ho mokrou servítkou a potom neskôr tie fľaky zmiznú. Iné ťažkosti nemá. Zatiaľ ho len plne kojím a začínam prikrmovať len teraz. Neviem, či to môže s tým súvisieť ale asi raz alebo 2x za mesiac sa stane, že má stolicu trocha do zelena.. ale len mierne. ďakujem pekne za odpovede!

mandragora22
8. apr 2012

ahoj, tie flaky sa mu zjavia iba tak, alebo az ked mu pretries usta? lebo ak to druhe, tak moze mat len jemnu kozticku, potom menej utieraj. ja som mojej nikdy usta neutierala pocas jedla, vzdy az po jedle a to stylom: umyt pusu normalne vodou a potom jemne osusit uteracikom alebo handrickou 😉 ak sa mu to zjavi len tak, ze zacne jest a zacne mu to cervenat, to ti zial, neviem poradit 😖

adriana7
8. apr 2012

ahojky, aj my sme to mali, na zimnej dovolenke raz večer malá veľmi plakala, a keď už nezaberalo kojenie, nosenie a masáže bruška a naviac už susedné hotelové izby klepkali na radiátory a steny, tak mm v zúfalstve vybehol do lekárne a nakŕmili sme malú mliečnou kašou nutrilon. noc bola fajn, ale ráno tiež výsev a celý deň hnačka. následne na gastre zistili alergiu na 3 bkm. takže áno, môže to byť alergia na bkm, ale nemusí, alebo aj na ktorúkoľvek inú zložku (na to, že je to obilnina s mliekom, je tam toho požehnane) 😒

kisska
8. apr 2012

Podľa mňa to môže byť reakcia na novú potravinu, aj keď nie zrovna alergia na mlieko. Skôr by som kašu ako prvý príkrm vynechala a začínala so zeleninou - mrkvičku, zemiak, cuketu... Ako a ktoré nájdeš v iných témach. Ak chceš aj ďalej pokračovať kašami, skús nemliečne (ryžovú, kukuričnú) a urob ich s MM.
Zelená stolica pri kojení väčšinou znamená, že sa dieťa napije predného mliečka od smädu a nedostane sa až k zadnému sýtejšiemu mlieku. AK je dieťa spokojné, nie je to na závadu a je to bežné ;)

mv1
8. apr 2012

aj my začíname dávať príkrmy a tiež nás trápia červené fľaky na tváričke :( ale úplne po všetkom /zelenina, ovocie, kuk.chrumky/ možno citlivá pokožky, alebo neviem...

tosomja
8. apr 2012

Moja mala červené fľaky okolo úst, keď jedla dlhé piškóty - prestala som jej dávať a je pokoj.
Skús inú kašu, napr. nemliečnu s UM.

kataatak
10. apr 2012

To vyzera na alergiu. Chcelo by to poradit sa s lekarom.

zuzana111986
28. okt 2020

@a2303 ahoj, písala si to dávno, ale aj my mame ten istý problém po zjedeni mliečnej kaše. Ako ste to nakoniec vyriešili? Prišli ste na to z čoho to bolo?

a2303
autor
28. okt 2020

@zuzana111986 Bola to alergia na bielkovinu mliečnu, malý mi potom časom z toho vyrástol. Vynechala som vtedy úplne mliečne produkty.

zuzana111986
17. jan 2021

@a2303 ďakujem za odpoveď. A na ako dlho ste boli asi bez mliečnych výrobkov? Mala ma 10 mesiacov.

a2303
autor
25. feb 2021

@zuzana111986 asi cca do 4-5 rokov. Potom z toho postupne vyrástol. Držím palce a prajem pevne zdravie! 🙂

zuzana111986
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana111986
25. feb 2021

@a2303 Tak to mame co robiť 🥴🙂. Ak sa môžem ešte opýtať ako a čím ste potom nahradzovali mlieko,jogurty
Pekný den

a2303
autor
25. feb 2021

@zuzana111986 kupovala som pudingy, mlieko sojové, varila som malému zvlášť (ak do jedla išlo mliečne). Pekný deň