Červené fľaky na tváričke

gubcikova
30. apr 2012

ahojte.mojej dcérke sa objavili červené fľaky na tváričke.prvý krát sa jej to objavilo v zime ked mala rok.všetci si mysleli,že to má alergiu na chlad.potom sa jej to objavilo v roku a pol(to bol apríl),vyhodilo sa jej to pred mesiacom,potom to zmizlo a teraz to má znova.čo to môže byť?boli sme u našej dr.dala jej beloderm a ked jej to neustupovalo šli sme ku kožnej a tá kázala ďalej natierať belodermom.len sa to vrátilo naspäť.rozmýšľam,že požiadam o kožné testy na alergény.ako sa takým malým robia?

gubcikova
autor
30. apr 2012

našla som foto ked mala rok a to má aj dnes

poleva
30. apr 2012

mohla si bližšie sfotiť

petkave
30. apr 2012

@gubcikova A má to aj také trošku drapľavé? A ako sa to správa v teplej vode? Nesvrbí ju to, že?

gubcikova
autor
30. apr 2012

@petkave nemá to drapľavé,v teplej vode to nič nerobí a ani ju to nesvrbí.no teraz sa jej spravili také fľaky aj na ušiach a tam ju to svrbí

gubcikova
autor
30. apr 2012

neviem tu sú tie foto malinké

petkave
30. apr 2012

@gubcikova Hmmm. Tak v tom prípade netuším. Lebo ja som mala čosi podobné, kožný ma skúmal strašne dlho. Musela som si sledovať jedálny lístok a aj tak sme na nič neprišli. Natierala som si to tiež belodermom, no fľaky sa aj tak objavovali. Chvíľku som bola bez nich, potom som ich znova mala. Netuším doteraz podľa čoho. Ale už mám od toho pár rokov pokoj. No doteraz neviem, čo to bolo a z čoho 😖

gubcikova
autor
30. apr 2012

@petkave po spánku to má horšie,čo sa vtedy aj doktorka aj kožná čudovali.neje citrusy a nemá nič nové v jedálničku a aj tak to má.tak neviem.ked jej to natieram zdá sa to ešte horšie

petkave
30. apr 2012

@gubcikova problém je, že ten krém to aj tak nevyrieši. Len by mal odstrániť príznaky. A ako sa zdá, ani na to nie je dobrý. To je fakt ťažko takto povedať, keď ani doktori nevedia. Ako som písala, mne nepomohli vôbec s týmto. Samé mi to po čase prešlo, ale dlho som to mávala. Dôvod netuším doteraz.

gubcikova
autor
30. apr 2012

@petkave dakujem aj tak.tak som zvedavá,budeme len čakať.

maria1610
30. apr 2012

@gubcikova s podobným problémom som sa trápila aj s mojím synom - prvýkrát sa nám to objavilo v roku, a potom sa to vo väčších, či menších odstupoch prejavovalo do 4 rokov, kedy nám bola nasadená prísna bezlepková a bezmliečna diéta a odvtedy máme líčka krásne... skús trvať na alergo vyšetrení (krvných testoch) môže to byť aj zo stravy, alebo silná peľová reakcia

gubcikova
autor
30. apr 2012

@maria1610 no peľová neviem,keďže sa to objavilo aj v zime.no asi vyskúšam tie testy

gubcikova
autor
15. máj 2012

@petkave
@maria1610 baby tak nakoniec po krvných testoch a odberoch stolice máme pleseň v črevách a helicobaktera 😒

modrofuzik11
15. máj 2012

jaj, to ma mrzi, snad sa toho rychlo zbavite... na tu tvaricku skus pouzit aj bepanthen, nam to velmi zabera. drzim palce

gubcikova
autor
15. máj 2012

@modrofuzik11 dala som jej piť aloe vera a už jej flaky zmizli.len to preliečiť atb musíme 😒

modrofuzik11
15. máj 2012

hlavne, ze to prejde. drzte sa!

duratlicka
13. feb 2013

@gubcikova Ahoj,ako ste na tom s tymi flakmi na tvari?Nasa ma podobne od pondelka a nevieme z coho.Ked sa zobudila,na chrbate same flaky,vyzeralo to ako zihlavka,niekedy to cez den ustupi a o par hodin sa jej to urobi inde.Uz som zufala.

gubcikova
autor
13. feb 2013

ahoj.my už dobre od septembra mám pokoj.no u nás to bolo také najprv akoby hnisavé,potom cleé fľaky navreli,potom sa upokojila a tak to šlo dokola

evoska
9. sep 2013

@gubcikova ahoj, mali ste okrem tých fľakov aj iné príznaky? Naša malá hnačkuje už druhý týždeň a tiež jej zistili v črevách pleseň a kvasinky. Ako ste sa toho zbavili, držali ste aj nejakú dietu?

gubcikova
autor
9. sep 2013

@evoska ahoj.nie nemali.mali sme na to atb