Ahojte, prosim poradte. Malinky ma 13 mesiacov. Asi ked mal 11 mesiacov sa mu na tyzden vyhodili take cervene fliacky na lickach ale po tyzdni zmyzli, tak som tomu nedavala vyznam. Pereme stale v tom istom pracom prasku, papa stale to iste. No a ked mal 1 rocik a prisli sme od svokry, tak sa mu to znovu vyhodilo, teraz len na jedno licko. Raz to ma silnejsie raz slabie. Krabicove mliecko pije uz dlho tak to z toho nebude. Mal to aj take drsne tie licka. Isli sme k doktorke a ta mu dala na to len taky dehydratacny krem, ale ja si myslim, ze to ma nejak exem. Mate s tym niektora skusenosti?
@gocrazy dakujem za rady. Ale myslim, ze to neni presne to iste. Nas malinky to ma len na jednom licku a ma to len trosku suche, ale ked to namastime tak je to ok. Vzdy to ma len ked sa zobudi a niekedy do hodinky je to prec a niekedy aj cely den to trva. Urcite to neni tak silne ako vas malinky to mal. Ziadne zilky, ziadne silne supiny, len cervene fliacky, ktore su raz za cas trosku drsnejsie. Ale budeme hladat dalej.
@majkaa anemoze to mat z mrazu? alebo chladneho pocasia?....nas maly to ma presne take ako vravis na lickach, ked sa vrati zvonku a po spani.....
@sorciera24 praveze ked pride z vonku, tak to ma lepsie, aj pred chvilkou sme prisli tak mu to zmyslo, len trosku to ma. Ma to vzdy ked sa zobudi, ale zas nie vzdycky a potom to niekedy zmyzne a niekedy to trva az do vecera.
moja mala ma teda aj slaby ekzem, ale ked jej idu zuby, licka sa jej dost zhorsia.... ale nie pri kazdom zube.... mozno to ma momentalne z toho.
ahoj @majkaa
nasmu malemu sa takto prejavil atopicky ekzem prave iba na lickach tiez okolo jedneho roka,postupnym vysadzanim potravy som prisla na to, ze mu to robili banany, ked sme ich vysadili, licka sa krasne zahojili, nakoniec aj na alergologii krvne testy potvrdili vysoku alergiu na banan, a mozem povedat, ze ich jedol celkom dlho, kazdy den mal aspon dva a licka nam takto zacali reagovat nie hned, ale az niekolko tyzdnov....chvilu trvalo, kym som prisla na banan, lebo ked som ho zavadzala tak som tyzden sledovala zmeny a nic, tak som bola v tom, ze ho toleruje dobre...ak mozem poradit, nepouzivat kortikoidne masticky, ktore na koznom radi predpisuju, su to hormonalne masti, neliecia len potlacaju priznaky, ked mal nas maly ekzem, natierala som mu to physiogelom DMS, dostat kupit bezne v lekarni, taka mala tuba, nam celkom upokojil pokozku...ale najdolezitejsie je zistit pricinu, inak sa ekzemu nezbavis, pamatam sa na tie mesiace, ked sme sa s tym trapili, maly vyzeral hrozne, niekedy mu to zosupinatelo, rozpraskalo, vyzeralo ako popaleniny, niekedy priesvitali akoby cervene zilky,ked som chytila licka, citila som ako palia, rano ked vstal boli licka vzdy pokojne, a na vecer to uz bolo priserne....hadam sa ti podari zistit, co mu to sposobuje, nemusi byt len strava, treba hladat, skusat...drzim palce