Červené fľaky na hlavičke 7,5-mesačného chlapca

lucia__27
10. okt 2024

Dobrý deň. Malý má 7,5 nesiaca takéto červené fľaky vzadu na hlavičke. Má ich tuším od 3 mesiaca, naša pediatrická vravi, že to nič nie je . Mne sa to ale nezdá . Má toho čím ďalej tým ďalej viac. Máte skúsenosti prosím?

andrea2323
10. okt 2024

A mal to už aj predtým? Náš má také stále od pôrodu, má 3,5 mesiaca..

lucia__27
autor
10. okt 2024

@andrea2323 áno aj predtým, len teraz sa mi zdá že má toho viac

earlgrey
10. okt 2024

Má ich stále alebo len keď plače? Moja dcéra také mala, keď bola malá a lekár mi povedal, že to je OK, že to má súvis so stresom, čiže plačom...už si nespomínam názov (bolo to v angličtine, keďže som rodila v Anglicku)...teraz má 5 rokov a keď niekedy plače (udrie sa alebo kvôli somarine 🤣) tak jej vychádzajú červené škvrny na čele 🤷‍♀️ a trvá dosť dlho pokiaľ zmiznú...ale stále zmiznú

andrea2323
10. okt 2024

@earlgrey
@lucia__27

Ja som išla povedat presne to isté, náš malý, keď plače tak očervenie a viac sa mu to prekrví a podľa mňa je to aj viac viditelné, minule môj manžel, že pozri čo má, a ja že však to má od narodenia len si to nevšímaš a potom sa to zvýrazní 😊 skús si to odsledovať

earlgrey
10. okt 2024

@andrea2323 No mne to bolo tak vysvetlené tiež...len mi aj povedali ako sa to nazýva, ale nespomeniem si...viem, že som sa zľakla aj ja a vravela to lekárke...