Ahojte, chcem sa spytat, ci mate niekto skusnosti s cervenymi drsnymi lickami. Dcerka ma 19 mesiacov a mava cervene licka. Nie cele, ale skor take skvrny na nich. Na slnku su este zvyraznene, ale ma ich aj mimo slnka. Nie vzdy su uplne viditelne, niekedy su miernejsie, niekedy viac zacervenane. Ona mala vzdy take drsnejsie licka, nemavala taku hladku babatkovu kozu. Doktorka nam to nikdy neokomentovala. Citala som, ze to moze byt intolerancia na laktozu, testy nam robili na alergie, lebo dcerka mi vraciavala bez zjavneho dovodu (teraz uz vieme, ze to bolo zrejme po Milaciku). Testy vsak dopadli negativne. Je este kojena, ale sem tam pije uz aj kravske mlieko. Na foto ma jazvicky aj po kiahnach 😉
@veronika271215 moja dcérka bude mať tri roky a tiež sa jej občas stávalo takáto vec, že jej začervenanie líčka. Aj drobné vyrážky. Skúšala som rôzne kremiky aj u koženej sme boli, ale nič nepomáhalo. Mala suchú kožu. Až teraz som zariskovala a začala som ju natierať krémom z Justin (Švajčiarska prírodná kozmetika). A je to oveľa lepšie.
Náš mal tiež červené suché líca keď bol celkom malý, skúšali sme všeličo,nakoniec to zmizlo po kokosovom oleji, odvtedy aj niekoľko krát denne mu natriem celú tvár a v pohode,aj teraz keď je dlhšie na slnku, alebo keď ma od slin bodky lebo mu idú zúbky, a nevadí keď ho oblize,keďže je jedlý
ahoj, u nás to bol ekzém, daváli sme najpr krém s obsahom zinku aby to odčervenalo a potom to treba premasťovať
co tak vysadit cukor, psenicu, mlieko a mliecne vyrobky? aspon na 3 mesiace ... uvidis co sa bude diat, mastickami osetris priznaky, ale nie pricinu ...
@vinetuu Ahoj, ak myslis, ze by mohla mat alergiu na nieco z toho, tak to nema, kedze sme boli na testoch. Celkovo sladkosti nejedava, co sa cukru tyka. Mlieko a mliecne vyrobky minimalne, kedze ju kojim este.
@veronika271215 za mna najlepšie na problémy s pokožkou celkovo, Aloe Vera. Či už toto v spreji alebo aj gél. Ak mate viac otázok kľudne napíšte 🙂
@veronika271215 ahoj tento isty ,, problem” ma sudeda so synom. pisem v uvodzovkach problem, preto lebo to vraj nieje ziadna reakcia ziadna alergia ani intolerancia. tiez pochodila vsetkych lekarov maly mal za sebou rozne testy potravinove intolerancie atd vsetkoma negativne. proste prisli k zaveru ze to je taky typ pokozky, presne ako pises niekedy vplyvom tepla alebo aj zimy to ma cervensie...
aj niektory dospelaci ak si vsimnes maju takyto typ pokozky na rukach- ramena.
jej nepomaha ziadne natieranie kremom...
moja dcerka zasa mala detsku seboreu vyzeralo to na 80% rovnako ale nam pomohla kys mliecna
Nas ma taketo cervene licka s krupicou od decembra, vtedy mal cca 16mes a (neviem ci to ma suvis) bol po 3tom ockovani. Okrem licok sa mu to objavilo aj na stehnach a asi posledne 3mes aj na rukach nad laktom. Od narodenia ma alergiu na mlieko aj intoleranciu na laktozu plus soju - takze viem comu sa vyhybat, dokonca dali sme otestovat aj na lepok a vysledok negativny. Vyjadrenie alergologicky: to nic nie je, pediatricky: neviem z coho to moze byt ale ekzem to nie je.. Zhrniem to co nam nezabralo: holtov krem, zinkova mast, bepanthen sensiderm, canaderm, nivea sensitive, lipikar ap+ od la roche posay. Spomenula som si ze na kozne problemy je dobry nechtik, kupila som krem od weledy - po natreti sa zacervenanie sice stratilo ale znova asi po hodine boli lica cervene (asi nevyhovuje nejaka zlozka). Na diskusiach s tymto problemom som sa docitala ze je dobre nekupat dieta v teplej vode, vyhybat sa kyskym jedlam, granulovanym cajom (sunarek som darovala) a pokozku treba premastovat, tak som dala nechtiku este jednu sancu a teda ze kupim poriadnu mast - rozhodovala som sa medzi lacnou baleou a drahsou od farmasi, nakoniec nerozhodla cena ale zlozenie kedze ta lacna obsahuje bht. Vysledok je taky ze uz na druhy den zacervenanie zmizlo, zatial to pouzivame tyzden, snazim sa natierat aspon 2-3x denne a klop klop je to lepsie ajked na niektorych miestach ostala krupicka. Dalsia vec je ze vyrazkami sa prejavuju nejake zlozky z potravy - neviem vytypovat co to moze byt kedze to ma pol roka, to by musel denno denne prichadzat do styku s tym. Odpozorovala som zhorsenie po rajcinach a jahodach. Co sa tyka prania - periem stale v lovele a avivaz nepouzivam... Dufam ze som aspon trochu pomohla nasou skusenostou, kazdemu zaberie nieco ine a treba skusat dalej.
@monkara18 ahoj, prosim, mozem sa opytat teraz po rokoch ako ste na tom? Dcerka mavatiez krypicove cerveno podfarbene lica, a zacinam s tym bojovat, tiez mam pocit, ze rajciny to zhorsuju...vdaka
@johankaivanka ahoj, ja som potom ešte objavila krém s kyselinou mliečnou, ten pomohol najviac a neskôr som sa dočítala že to je keratóza pilaris (ako husia koža) a môže to byť vrodené, mám to aj ja na zadnej strane paží. Môj má už 5 rokov, čiastočne z toho vyrástol, občas sa mu to vyskytne tiež na zadnej strane paží.
Neviem či to má súvis s tým co ma tvoja dcéra ale mne sa syn takto "vyhadzal"po druhom očkovaní, keď mal okolo pol roka. Mal to na licach a brade. Nedávala som mu na to nič, po pár mesiacoch väčšina zmizla