Červené bodky u dcéry, čo to je?

silesias
10. júl 2019

Žienky nemáte skúsenosť? Z ničoho nič sa to dcérke urobilo. Je alergička aj ekzematička, ale s tymto som sa ešte nestretla ( tie červené bodky ). Ďakujem

anna_maria1
10. júl 2019

Tie nausnicky ma v uskach stale alebo sa jej tie vyrazky vyhodili az potom, co si jej dala nausnicky? Lebo moze ist zase o nejaku alergiu.

silesias
autor
10. júl 2019

@anna_maria1 náušničky má od narodenia, teraz má 4,5roka. Ono to nie sú vyrážky ale také škvrny. Neviem či nejaká forma pigmentových škvŕn.

anna_maria1
10. júl 2019

Zeby uz v takom mladom veku mala pigmentove skvrny @silesias? No moze byt, ved uvidis, ci jej to zmizne alebo zostane.

nasrdena
10. júl 2019

@silesias zober sklenený priesvitny pohár, a pri tlač pohárom na dane bodky, zmiznú alebo sú stále viditeľné?

belasy_motylik
10. júl 2019

Petechie?

kika831
10. júl 2019

@silesias su take do fialova tie bodky? Nema kasel, alebo sa nejeduje casto? Bo nasmu malemu sa take do fialkova robia bodky na uskach- bola som s tym u doktorky a povedala nam, ze su to popraskane drobne zilky, ze ked sa dieta hneva alebo ma silny kasel alebo len dlhsie place, ze mozu popraskat. Malo by to po par dnoch zmiznut.

livia341
10. júl 2019

@silesias sú to petechie aj môj mal na uchu a pri oku. Za 2-3 dní to prejde.

diewcatqoo
10. júl 2019

@silesias ahoj, vyzera to ako petechie. Mohlo sa jej to spraviť, ked v noci zle lezala na usku a trochu si ho prelezala. Pripadne sa zvyknu objavit aj pri velkom tlaku, napr pri kasli alebo pri kakani, ak silno tlaci. Malo by to za par dni prejst

kellypiu
10. júl 2019

https://zdravoteka.sk/magazin/petechie-ako-prej... skus si precitat mozno si len prilahla usko, to sa obcas aju mne stane, ale my uz mame pevnu kozu, aj podkozie a bunky, deticky nie

nini1010
10. júl 2019

Mne to pripada akoby si v spanku prilahla usko a otlacila sa jej na tych miestach nausnica.

silesias
autor
10. júl 2019

@nini1010
@kellypiu
@diewcatqoo
@livia341
@kika831
@belasy_motylik žienky ďakujem krásne. Možno to bude naozaj to. Má to na ľavo aj na pravo od náušničky. Tak zrejme to. Ďakujem

silesias
autor
10. júl 2019

@nasrdena teraz spí uvidím keď vstane. Ale keď som jej chytila a skúšala pritlačiť ostávalo to. Zrejme to budú tie petechie.

miriam7979
30. máj 2024

Dobry vecer, prosim Vas viem ze je to stará diskusia ale co to nakoniec bolo? Dakujem

silesias
autor
31. máj 2024

@miriam7979 zrejme tie petechcie za pár dni jej to zmizlo