Ahojte mamičky chcela som Vás opýtať či máte skúsenosti s červenými bodkami po tele. Dcérka má rok a hocikedy jej vybehnú červené bodky a potom zmiznú a opäť sa objavia aj počas dňa. Má ich iba na brušku, hrudník a chrbátik trošku, ale nič viac. Prednedávnom,resp. len dovčera mala hnačky 6 dní, môže to mať súvis? Šiesta choroba to nieje, pretože teploty sme nemali. Ďakujem 🙂
@gabcag este ma napadlo ci by to nemohla byt reakcia na nejaky praci prach alebo avivaz? ked to ma v oblasti trupu hlavne... No hlavne aby ste dosli na to co to je a aby to dcerke nerobilo problemy.
Sledujem to, či to je po jedle a vidí sa mi, že áno. Lekárka robí vo štvrtok tak asi pôjdem a prášok ani aviváž som nemenila tak v tom asi problém nebude.
Podla mna, tiez alergicka reakcia. ak sa ti da, tak to nafot a ukaz doktorke.
hmm, skúšala som to aj odfotiť, ale akosi to nevidno.Musím to asi sledovať a potom ísť k lekárke.
Brali jej krvne testy na cytomegavirus?
nie nebrali prečo?
@gabcag nie je to náhodou po plači? moje obidve deti také mávali, škoda že si to neodfotila
@gabcag cutomegalovirus je herpesove ochorenie virusoveho povodu a prekona ho asi 80% populacie, prejavuje sa aj malymi cervenymi bodkami pod kozou alebo tzv pechorialnym vysypom (vyzera to ako ekzem). Vygoogluj si. Ja vzdy ked mam oslabenu imunitu tak sa mi tie bodky rozmnozia, ale ine problemy mi to nesposobuje teda okrem samotneho prvotneho ochorenia - to sa prejavuje ako chripka, takze ani nevies. Testovali ta na to asi pocas tehotenstva, je to bezny postup. U babetiek je to lepsie podchytit, ale moze to byt iba obycajny ekzem
@gabcag ahoj moze tak aj alergicky reaagovat na nejake jedlo, ktore sa jej do par hodin vyluci z krvi, kedze jej to hocikedy vyskoci a hocikedy zmizne. ale ja by som sa nato spytala svojej detskej lekarky kebyze ide o moje dieta, aspon pri najblizsej kontrole, poradni. ak by sa mi zdalo ze sa to zhorsuje, rozsiruje, pripadne ho to svrbi, tak aj hned.