Caute maminy...
Potrebujem poradiť....
Mam ročného drobca a uz par mesiacov riešime ritulu...
Nemá to stale,objaví sa to niekedy....hnef jak sa pokaka mu ostane straasne cervena ritulka...vlhcenymi kef mu to niekde mimo domu utieram straasne place...doma mu to vysprchujem ale uz neviem co mu mam skusit nato...Mame doma :rybilku,bepanten,indulonu,sudocrem,original miesanu zadkovu mast a nic nepomaha...skusili sme aj imazol aj ouder a nic...
Straasne mi ho je luto jak to ma cervene az skoro pluzgierky...
Detska ordinuje az od stvrtku tak poradte nejaky babsky recept prodiim...
Dakujeeem velmi pekne za kazdu radu alebo skusenost
No to sme dnes skusali na holo 😀 😀 odniesli si to 2koberce 🙂
No ale nech...budeme skusat a dufaam ze pomooze..
nemoze mu nejaka potravina robit problemy? napr paradajky alebo nieco? Zasla by som ku koznej a spytala sa jej, ci to nemoze byt aj taky dovod... 😕
@martuska90 neviem, ci este kojis, ale moj mal mal podobne priznaky, ked som zjedla nieco s chilli alebo stiplavejsej zelenej papriky. Normalne by som neverila, ale vzdy potom mal akoby popalenu ritku. Po tom, co som to zistila, uz som si davala pozor na jedlo. U nas sudokrem pomahal. Obcas to mal aj neskor ked jedol zelenu papriku uz sam.
Nekojim uz mesiac...uz nechcel ked prisiel na ine chute 🙂
Sudocrem nam pomahal na zaciatku ale teraz uz ani ten nepomaha...
Tiez to ma akoby popalene a aj teple..bo ked mu to natriem tak sa krem akoby topí :/ joj uz som normalne zufala
@lauricka som aj ja rozmyslala ale v podstare papa stale skoro to iste a toto ma len po silnej stolici :( tak neviem...A detskej som sa pytala uz raz ci nemam ist radsej ku koznej a sprdla ma ze co chcem ist zo zapalenou ritkou ku koznej :/
@martuska90 silna stolica znamena, ked sa mu tazsie kaka? Ma problem sa vtedy vyprazdnit? To moze byt vela veci. A co je pediatricku do toho, ved Ty tam pojdes s malym. Napr. niektore deti maju intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka, co moze sposobovat traviace problemy a napr. aj zapchy, nas maly sa napr. nevedel vykakat a plakal pri tom...nakoniec sme u imuno-alergologicky zistili prave tu intoleranciu...Jeho sestra, dvojca, ma rovnaku stravu a nidky nemala so stolicou problem. Proste, to moze byt x veci. Ano, je normalne, ze ritka je obcas podrazdena, ale toto mi nepride uz uplne normalne. Takze niekde sa treba odrazit, ci uz alergo alebo gastro alebo kozna...predpokladam, ze je to dlhodobejsi problem.
Skús pytiol.Asi to nie je moc vhodná masť,ale zaberie hneď.Len na vyliečenie,nie používať stále.
probiotika potrebuje, a na zadok davaj hrubsie cistej vazeliny, ta vytvori barieru aby kakance sa nedotykali koze ktoru drazdia. Ked sa koze nedotyka tak ( Nikdy nepouzivaj zvlhcene utierky na cerveny zadok) natoc obycajny toaletny a trocha vody, utri to, a hned daj znova bud vazelinu alebo sudokrem (sudokrem je lepsi na hojenie a proti bakteriam) na to este mozes dat tu vazelinu. Ked je to moc cervene az krvave, zhruba bez dotyku koze utri toaletnym a ostatne v sprche vlaznou vodou osprchvoat a hned kremovat. Prebal ho vzdy hned ked zistis ze to potrebuje ,aj 5 min. moze ovela zhorsit kozu.
@martuska90 ako radí @tova, zaraď probiotiká, nepoužívaj vlhčené utierky, omyvaj čistou vodou. Natieraj hrubou vrstvou buď obyčajnej vazeliny (v lekárni dostaneš, v takej kde miešajú maste, krémy a pod ). Alebo skús zmiešať ichtiolovu masť (camphor ichthamolicum - obsahuje gafor a ichtiol) s Imazolom a s jecorisovou masťou v kelimku a natierať to na riťku v hrubej vrstve ako omietku. Najviac 2-3 dni. Potom prejdi na Sudocreme, rybilku alebo tú vazelinu tiež v hrubých vrstvách. Ale viac ako tie 2-3 dni Ti ani nebude treba. Môj syn mal až do krvi popraskané pľuzgiere a za 48h sa to po takejto liečbe veľmi zlepšilo. Je to osvedčený recept od dlhoročnej sestričky z novorodeneckeho oddelenia detskej nemocnice.
Držím palce!
Maly ma to iste ...ritku mu umyvam repikom...ktory mam vyluhovany a namacam don servitky na tvar take jemne ...potom vysusim..natriem mastou..pudrom..
Práveže on ked ma normal tuhu stolicu tak sa mu to nerobí.....
Len ked mu ide zúbok a má hnačku takú že si to odnesu aj body a pančuchy 😵 tak potom mu ostane riťulka tak červena akoby spálena.....
Ked sme mimo tak mu to musím utrieť obrúskami a to je umučenie :/ dokonca dnes mi plakal aj ked som mu to sprchovala vlažnou vodou......
@martuska90 ahoj,my mame aktualna za sebou 8-dnovu brusnu virozu-silne hnacky,aj po kazdom napiti sa...takze ritula rozozrata az do krvi...proste katastrofa,vlhcene obrusky v ziadnom pripade,len umyvanie,do vody som davala vyluh z harmanceku a susenie a hrube vrstvy imazolu,potom som vymenila za pytiol a konecne sme sa z toho dostali
U nas, ked bolo najhorsie pomohla fialova vodicka z lekarne - gencianova violet a vela vetrat.
Tak sme dnes začali s tým pityolom a hned po provom natretí ostala riťka bledšia....
Teraz mu dám ešte večer ale už to má krajšie čo sa mi veriť nechce 😀 tooolko mastí čo sme pokupili a vyškusali....
A tato zabrala že po jednom dni :O :O
Uff,ale šak som rada
Dakujeeeem za rady
je super, ze sa to upravilo🙂. je neskutocne neprijemne vidiet ako nase babatka trpia. nastastie zaparena ritka je nieco, o sa da riesit 🙂 . teraz je na trhu jeden super krem bapanthen extra mast. je urceny pre deticky s najcitlivejsou pokozkou, teda pre deti do jedneho roku. obsahuje dokonca aj vitamin b3. ked po kazdej vymene plienky aplikujes, takato situacia by sa nemala stat 😉
presne tak ked je to v takomto stave treba dat nejaku silnejsiu mast ktora to rychlo vylieci a potom sa snazit aby sa to nezopakovalo.Nepouzivaj hlavne tie vlhcene utierky aspon teda nie vtedy ked je akutny problem, zober si radsej odlicovacie tampony take vacsie , ja som to pouzivala pri malej. namocis do obycajnej vody.Od Bepanthenu Extra mast je presne pre deti do jedneho roka , ktore nemaju celkom vyvinutu pokozku.Chrani ju a pomaha regenerovat.
ja som mala tiez so synom taketo "ritkovske" starosti, u nas pomohlo viac vlakniny - kazdy den jablcko alebo kasa s vlakninou, menej mrkvy (bolo to len docasne, ked uz nemal po 2-3 mesiacoch problemy zasa som mrkvu pridala), ked bolo horsie aj detske cipky, napr. faktu alebo len take vazelinove a kremik sa nam osvedcil Bepanthen Care, na taku regeneraciu tej citlivej pokozky, aj na konecniku aj okolo neho...
Veľa nechávať bez plienky, umývať vodou a na mazanie odporúčam tento krémik. Je fantastický...
@martuska90 nechat na holo.. Okupat v repiku... Jedine to mi napada..
Nam zabral vzdy bepanthen a caste vetranie zadocka.