Červená pošva u 9 ročných dvojičiek

rebo
24. mar 2021

Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť. Mám 9 ročné dvojičky a už od decembra sa trápime s červenými pošvami. Bola som s nimi aj u pediatričky. Skonštatovala, že si asi nedostatočne umývajú pišulky a že to majú z toho. Predpísala nám rybaciu masť, ktorú im musím dávať až dovnútra. Premiešať to s masťou Imazol, alebo Sudocrémom. No bohužiaľ to nepomáha. Je to ako na hojdačke. Jeden deň je dobre a potom zase je to červené - zapálené, hlavne vo vnútri. Chcela som sa vyhnúť detskej gynekológii, ale asi sa tomu nevyhneme :( Jedna kamoška mi poradila, aby som ich dávala močiť sa vo vode so sódou bicarbónou, ale ani to nepomohlo. Skúšala som už aj Canesten, Pytiol, obklady s Rosalginom a stále nič. Predsa jeden úspech sa dostavil a to, že ich pišulky už až tak neštípu, ale pri močení ich to stále svrbí vo vnútri. Moč majú v poriadku, lebo som niesla na vyšetrenie ku pediatričke. Nohavičky im periem v prášku Persil Sensitive, prestali používať vlhčené obrúsky, pri kúpaní sa zospodu umývajú bielym detským mydlom. Už neviem, čo by som zmenila. Skúšam ešte túto diskusiu, či niektorá z vás nemá takúto skúsenosť a nevedela by mi poradiť, čo s tým. Poviem vám, som z toho zúfalá, že im neviem pomôcť :(((

maria1678
24. mar 2021

Skús vylúčiť sladké, nasad probiotiká do stravy a mydlo skús vymeniť za lactacid pre deti, majú v DM.

25daniela
24. mar 2021

A nohavičky žehliť..

ivkazba
24. mar 2021

Ja by som mydlo zrušila úplne, len čistú vodu. A ak to trvá takto dlho, už dávno by som to riešila s gynekológom, nenechala by som dievčatá tak dlho trápiť bez lekára. Ako sorry, ale píšeš, že si zúfalá, že im nevieš pomôcť, ale hlavnú pomoc (lekára odborníka) si za 4 mesiace neriešila. Tak ak im chceš ozaj pomôcť, prestaň konečne experimentovať a rieš s odborníkom.

pehavcek
24. mar 2021

Ahoj. Nieje mensie zlo ist na gynekologiu? Zjavne nic nepomaha a dlho sa trapia. Podla mna potrebuju nasadit lieky.

nikpa
24. mar 2021

@rebo najvyšší čas na návštevu detskej gynekologicky. Trvá to uz niekolko mesiacov, uz by som s tym necakal aby neprekonali za ten čas volaky zápal. Ja som s týmto ako malá mavala problém ale u mna to vždy znamenalo zápal moc.mechúra, co potvrdil aj rozbor moču. To ale váš pripad nebude píšes.

katka2505
24. mar 2021

Nepoužívajú pri kúpaní penu do kúpeľa? Našu malú štípala šušká vždy večer potom ako sa kúpala v pene, aj keď som ju riadne osprchovala. Mali sme to 2 týždne dozadu. A tiež som niekde čítala, že pri podráždení odspodu pomáha aj hypermangánový kúpeľ. Kúpiš v lekárni, nemám skúsenosti, ale nájdeš o tom články.

jaskolka
24. mar 2021

Určite navštíviť detskeho gynekológa. On už vie, čo s tým, vyšetrí, vezme vytery, odbery.Netreba sa báť, detsky gynekológ postupuje veľmi opatrne a citlivo. Lebo môže to robiť problémy aj do budúcnosti, ked už budú dospelé. Neliečene zápaly nie sú sranda

simsalabim
24. mar 2021

Sla by som na gynekologiu, zrejme to treba riesit aj v posve, nielen zvonka.

katka2505
24. mar 2021

@nikpa
Ja som tiež mávala problémy s močovým mechúrom, zvyčajne som skončila na ATB, ale rovnako to vyšlo z rozboru moču.

rebo
autor
24. mar 2021

@ivkazba ďakujem za názor.

stanulienkat
24. mar 2021

Spodne pradlo dat na 2 plachania,nepouzivat avivaze a podobne hovadiny. Zehlit spodne pradlo,pouzivat len bavlnu. Pises,ze prestali pouzivat vlhcene utierky. NACO ich vobec pouzivali? To by mali uplne zakazat. Ved je to chemikalia a zbytocne to drazdi. Maju v obchodoch kozmetiku na intimnu hygienu aj pre deti. Obycajne mydlo dolu nepouzivat.

chrumka333
24. mar 2021

Zrušiť mydlo, stačí čistá voda.... Obmedziť sladkosť a nasadiť probiotika 🙂

saxana000
24. mar 2021

Ked sa nevedia spravne utriet nech sa umyvaju ak nemate wc v kupelni do zachoda im daj pollitrovku s cistou vodou a ciste uteraky kazda nech ma svoj.pekne vycikat spredu vodou oplachnut a jemne vysusit uterakom. aj pri kakani ich treba poriadne kontrolovat ako sa utieraju ci si nezanesu dovnutra stolicu gatky 2x vyplachat a poriadne zehlit z oboch stran tak isto uteraky.ziadne kupanie vo vani len sprchovat nakoniec čupnut rozktocit a šušky s ritkami poriadne vysprchovat na intimnu hygienu saforelle z lekarne mna pediatricka vykarhala uz v roku ze v com malu umyvam ked bola zaparena.. Je mi divne ze toto riesite s tretiackami takto fungujeme uz so 4 rocnou.zachvilu dostanu baby menzes treba im poriadne vysvetlit ako sa maju umyvat a ked nepomoze tak hamba nehamba umyvaj ich ty jeden tyzden druhy len dohliadaj a musia to pochopit.cim viac gebuzin im tam mastis tym dokladnejsie ich treba kazdy den vyumyvat..si predstav ze ich ponatieras ony sa poriadne neumyju 2 dni im tam kvasi stary krem na to sa nakyda nova vrstva a bakterie maju diskoteku.

rebo
autor
24. mar 2021

@stanulienkat vlhčené požívajú po kakaní.

saxana000
24. mar 2021

A este pitny rezim kontrolovat..cim hustejsi je moc tym je agresivnejsi a moze stipat..

fednaja
24. mar 2021

Vylúčiť čo najviac cukor, myslo. Používať len čistú vodu na umývanie a po veľkej potrebe ich treba osprchovať.

lulu0123
24. mar 2021

Na co ich tolko trapit.Uz by som sla za detskou gyn.aby im vzala vyter.Ked to trva tak dlho,mozu tam nieco mat a pri spravnej liecbe moze byt za par dni po tom.Ja som bola so 4 rocnou a zvladla to v pohode.A dobre ,ze sme boli lebo tam mala streptokoka e este nejaku bakteriu ci co a bez atb by sme to nevyliecili.

stanulienkat
24. mar 2021

@rebo ani po velkej to nepouzivajte. Taky hnus by som si ani ja nedala. Ved tam maju sliznicu,skor prejde ta chemia. Naco by som si vyrabala rakovinu rekta?
A treba zistit,ci sa spravne po stolici utieraju. Ci si nezanasaju stolicu.

rebo
autor
24. mar 2021

Ďakujem za rady. Už som pozerala tel. číslo na gynekológa. Chcela som sa preto návšteve gynekológa vyhnúť, lebo že vraj detský je len v Detskej nemocnici v BB, keďže sme od BB a že je lepšie teraz po nemocniciach nechodiť keď zúri korona. Preto som skúšala všetko možné. Nie som krkavčia matka, ktorá nechce pomôcť svojim deťom, ako tu niektoré z vás prezentujú.

tenerifka
24. mar 2021

@rebo pravdepodobne to bude z vonkajsieho vplyvu, kedze to maju obidve, takze zhrnutie: sprchovat kazdy deñ len cistou vodou, po velkej nepouzivat vlhcene obrusky, zrusit na nejaky cas sladkosti a sladke mucne jedla, nasadit probiotika. Ak sa to do 4-5 dni nezlepsi, dala by som vysetrit aj stolicu, ci nemaju mrle, u dievcat to velakrat prechadza do posvy

rebo
autor
24. mar 2021

@tenerifka ďakujem za radu.

marcellka32
24. mar 2021

Bola som s dcérkou keď mala 4? roky, zvládla to...detský gynekológ vyšetruje inak ako dospelu, vezme im vytery a nasadí asi atb

evkaor
24. mar 2021

@rebo imazol a framykoin si skúšala? Berieme vždy po atb, framykoin zaberie vzdy

rebo
autor
24. mar 2021

@marcellka32 ďakujem, lepšie sa to číta ako útoky od niektorých čitateliek :((

rebo
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rebo
autor
24. mar 2021

@evkaor Imazol áno, Framykoin nie.

evkaor
24. mar 2021

@rebo skus... Ak mate, je však na predpis.

megba
24. mar 2021

mne sa najlepšie osvedčil Fungicidin masť. Tiež mám 9 ročnú dcérku a občas mala problémy, tiež aj mladšia dcéra keď mala problémy zabralo. Je to antibiotická masť ale kúpite v lekárni bez predpisu, stojí pár eur. Ak by nezabrala tak radšej prestať používať a riešiť s lekárom, tým že je to antibiotická masť pri dlhom používaní by mohlo dôjsť k rezistencii.

chlpana
24. mar 2021

Ku gynekologovi!!! Spraviť ster z posvoveho vchodu, a podľa toho nasadit liecbu! Neskusat bikarbonu a podobne sracky, dievcenska sliznica je extremne citliva, pozor aby ste nevyrobili este horsie... Zo spodu umyvat len vodou! Ano obmedziť sladke moze pomôcť.

evkaor
24. mar 2021

@rebo ešte kúpeľ v repiku 3krat denne plus framykoin 3krat denne. Viditeľne hneď po prvom dni. Pekný den