Celodenný plač - kolika

9. nov 2024

Ahojte, 6 týždňové bábätko stále plače, ale naozaj že stále. Neplače jedine von v kočíku a keď papá. Je plne dojčený. Skúsili sme všetky kvapky, masáže, cviky, všetko. Čítala som že kolíka je len keď plače neutisitelne niekoľko hodín, ale on plače naozaj celý deň. Kaká skoro do každej plienky a veľa prdí. Môže to byť skutočne kolíka? Pučí sa do červena.

riskoh
9. nov 2024

Takto som to presne mala so starsim, cely den plac, ticho len v kociku ale musel sa hybat, nepomohlo nic len cas, tiez bol kojeny, po 3.mesiaci akoby utalo….

autor
9. nov 2024

@riskoh presne, aj môj musí byť len v pohybe, aj keď ho nám v šatke musím sa proste hýbať.
Och tak ešte vydržať, ja len dúfam že to naozaj v Tom 3 mesiaci prestane.
Už som obmedzila aj stravu, dokonca som premýšľala aj nad prechodom nad um. Ak sa trápime takto obaja.

riskoh
9. nov 2024

Tiez som vyskusala vselico, strava, cvicenie, masaze ,no nic z toho… aj um som skusala aspon na noc, lebo vstaval lazdu 1,5-2h ,ale odmietal, napriek tomu sme to s kojenim potiahli do 14mes.a naozaj po 3.mesiaci zmena k lepsiemu, proste to musi u babatiek vsetko dozriet a chce to len cas…vela trpezlivosti….

jomarch
9. nov 2024

mam to uplne rovnako, babo mi place 90perc casu co nespinka. tiez dufam v zlepsenie...najma ked vidim fotky tych stastnych usmiatych novorodencov 🙈

autor
9. nov 2024

@jomarch pomáha na ten plač niečo ? Mne dnes zabrala šatka ale len na hodinku...teraz znova plač...už premýšľam ísť aj na nejaké gastro vyšetrenie, či nemá abkm

ivangeline
9. nov 2024

Mno… nepotešim, niekedy to trvá dlhšie ale max do 10m

jomarch
9. nov 2024

Tiez zvazujem nejake vysetrenie, aby som ju netrapila nejak dlho, ak je pritomny problem. je mozne, ze to odznie same, im sa traviaca sustava stale vyvija. niekedy pomoze fitlopta, niekedy s nou muz tancuje 🤣 niekedy prso a niekedy nic...

mariaspi1988
14. nov 2024

Dobry den ako ste to napokon vyriesili?

autor
14. nov 2024

@mariaspi1988 zatiaľ nijak, boli sme aj na neurológii, tam bolo zatiaľ všetko v poriadku, len nás sledujú. O týždeň však ideme ešte na kraniosakralnu osteoterapiu...sú to nejaké masáže pre tieto plačlivé deti, niekedy vidno výsledky po prvom sedení, tak som zvedavá, lebo je to ťažké, vyskúšam už všetko
Tiež máte rovnaký problém ?

nik7123
14. dec 2024

Pomohlo Vám niečo ? Mám rovnaký problém. Malá ma už 8 týždňov

autor
14. dec 2024

@nik7123 ahoj, malý má už vyše 10 týždňov. Nepomohlo nám nič z toho čo sa odporúča a to sme skúšali naozaj všetko. Nakoniec som skúsila vysadiť z mojej stravy všetko mliečne a po 2 týždňoch je už vidieť ten rozdiel, uplakaný je stále ale je to lepšie určite o 60 percent. Tiež sme absolvovali 2x kranio sakralnu osteoterapiu, tak možno pomohlo aj to že je kľudnejši, ale večere sú stále zlé. Inak na plač nám zaberá fitlopta.