Dobry den, chcela by som sa spytat mamiciek co maju deticky s celiakiou, intoleranciou lepku na zaklade akych symptomov zistili, ze nieco nie je v poriadku? Ake mali deticky prejavy? A kolko mali vtedy rockov? Dakujem
...čo stolicu,, riedi ".Na pár mesiacov bol pokoj a znova to prišlo, keď mala 2 a pol roka. No to už bol hrozný priebeh ☹ Stolicu mala tak raz za 3-4 dni, ale to bol doslova pôrod. Ináč ako vo vani napustenej teplou vodou kakať nemohla. Trvalo to viac ako mesiac,striedavo sme boli u Dr. striedavo to bolo dobré. Na gastre z krvi zistili, že má na 90% celiakiu, a tak sme boli objednaný na biopsiu čreva v celkovej anestéze a genetické vyšetrenie. Potvrdila sa celiakia (zdedila ju po niekom z rodiny, a pritom nikto ju nemá)3. stupeň zo 4 (t.j subtotalna atrofia klkov) Teraz má 6 a pol roka je na bezlepkovej diéte. Nemala nikdy zlý krvný obraz (u celiatikov je jeden z príznakov chudokrvnosť), nikdy nezvracala, a ani nemala hnačku. Bolo to vyhodnotené ako atypická celiakia.
casta chorobnost a ekzem, celiakia potvrdena z krvi aj biopsiou, od nasadenia diety, ekzem uplne zmizol, imunita rovnako na jednotku
Ja sa chystá m s dcerkou na krvne testy. So stolicou problem nema, ale zelezo ma casto nizke a obcas sa stazuje na bolest bruska. Celiakiu mam ja, takze zdedit ju ma po kom ☹
A este doplnam, mava obcas atopicky ekzem, davam si to akosi vsetko do suvisu....Dcerka ma 4 roky.
Kedze nevedeli co so mnou, sla som na komplexne krvne testy, ze ci nieco nenajdu, a nasli 🙂 protilatky na lepok a potom biopsia a uz to bolo jasne, nasledne mi potvrdili aj krehke kosti v dosledku toho, ze tam takmer 20 rokov nebola bezlepkova dieta...
este celkom z ineho kraja-ludia s autoimunitnymi ochoreniami, kam patri aj celiakia, by nemali brat lieky na podporu imunity-konkretne ja to mam potvrdene, 2 roky som brala imunogukan, dva roky som chytila kazdy soplik a liecila mesiac, kym som imunoglukan nebrala a aj teraz ked ho neberiem, som zdrava, decka choreeee ja nic, neviem, ako to je u inych ludi, u mna takto 🙂
Dobrý deň.Nám zistili v dvoch rokoch celiakiu.Dcerka mala trošku nafúknuté bruško a od malička ju svrbela koža čo sa vždy do krvi dodriapala.Mudr.na to bruško povedala že je v pohode a s kožou sme isli na imunologiu.Menili sme detskú lekárku a ta dala kvoli koži a brušku vyšetriť celiakiu a potvrdila sa.Inač žiadne príznaky ani problémi len koža.Potom ju zistili aj mne ako 39 ročnej tiez žiadne problémy a teraz aj 9 ročnej dcérke ktorá mávala ekzem ako mala ale teraz úplne nič.Zdrava ako ryba.Takze bojujeme varíme, vsetko čítame ale da sa to 🙂 pozdravujeme všetkých
Dobrý deň!
Chcela by som sa opytat s malým som bola na alergologii a kozne testy mu potvrdili celiakinu no brala mu este krv ale ešte čakame za vysladkami. Aka? Je pravdepodobnost ze mu aj z krvi to potvrdia mozu ale nemusia nie? Ci uz ked mu to vyslo na kozných testoch tak to zrejme asi ma? Ci ako 😊 Dakujem
@domie321 dobrý večer. Ak ju má tak je lepšie ak to zistia, lebo veľa deti ju má skrytú. Všetky testy sú v pohode a aj tak ju majú. Netrápte sa, počkajte na výsledky, držím palce nech ju nemá, ale ak by predsa, nebojte, dá sa s ňou žiť úplne v pohode. My ju mame 3 baby doma už 3 roky a dnes je kopec výrobkov. Naozaj sa nestresujte, sú ďaleko horšie diagnózy.
@marus1306
Dobrý večer môžem vás poprosiť o nejaké recepty mi ju pravdepodobne mame a malinká 1,5 r ja vôbec neviem čo mám variť jej
Dakujem
@mariena100 Dobrý večer. Stym varením je to u každého iné, ale moje dieťa jedlo vsetkí zeleninové polievky, paprikaš s bezlepkovou cestovinou, ryžu s mäsom + kompotik, zemiačiky no ťažko takto si spomínať. My už mame 5 a zjeme väčšinou všetko. Ale tie polievky sú fajn, vždy take husté niekedy s mäskom, potom zase s haluškami, cestovinou a tak na striedačku. V lidli som často kupovala kraličie kúsky a to som mala na pár krát. Taký vývar som spravila niekedy zelenina a zemiak, inokedy zelenina a cestovina, chutilo nám to. Všetko tak ako iné deti len že dáte bezkepkovu muku, aj cestoviny. Tak držím palce nech to zvládate v pohode.
Ahojte… baby potrebujem radu mám 6 ročnú dcéru mame celiakiu- alergia na lepok… co dávate detom na imunitu vyskúšala som už všeličo… dajte radu co Vám pomohlo na imunitu je každú chvilu chorá
Ahojte, mne dnes diagnostikovali celiakiu, bol to pre mňa totálny šok. Keďže jedavala som biele pečivo denne a pravidelne a nič mi z neho nebolo. Bola som ako obarená, keď mi to sestrička volala. Stále si to neviem pripustiť. Neviem ako si navyknem, ale snáď to nejak zvládnem. Navyše sa bojím o deti, či to nebudú mať tiež. I keď bez príznakov sú. Viem, že sú aj horšie choroby, stále si to hovorím, ale som aj tak z toho nešťastná. To som nedávno zistila, že mám žlcníkové kamienky, budú musieť von a teraz toto. Potrebovala som si vyliať srdce. 🙄
Dobrý deň, moja dcérka má celiakiu.Prvé príznaky boli, keď mala 2 roky a mesiac.. Prišla zápcha, ktorú sme si nevedeli vysvetliť. Skončili sme na pohotovosť a stolicu dostali vonku klistyrom ☹ To trvalo pár dní, a počas nich sme papali takmer všetko