Celiakia u 10 ročnej dcérky. Zlé výsledky krvi

jaroslavamac
9. apr 2017

Ahojte mamičky, dcérka má diagnostikovanú celiaku od apríla minulého roku. Snažíme sa prísne dodržiavať bezlepkovú diétu (v škole majú špeciálne stravovanie), dcérka je zodpovedná nezje nič čo si neoverí a aj napriek tomu nemá v poriadku krvné testy a má zvýšené protilátky ☹. Na začiatku diéty sa jej samozrejme výsledky zlepšili, ale teraz cca po roku nie sú v poriadku a stopercetné. MUDr. gastro jej chce opakovať biopsiu čo dcérka odmieta, máme ísť na konzultácie či jej to urobia pri uspatí. Prosím o radu ak ste boli v takejto situácii, už nevieme prísť na to čo sme zanedbali pri diéte. Všetky podnety a názory nám pomôžu.
Veľmi pekne ďakujem. Jaroslava.

georgeo
9. apr 2017

Moja dcéra bola na bezlepkovej diéte 2,5 roka, stav sa jej zlepšil, a kedže bola sledovaná aj na imunologickej ambulancii, robili jej tam krvné testy na alergie a podľa tých výdledkov, NIKDY nemala celiakiu ale dlhodobo vysokú alergiu na mlieko. Tak sme prešli normálnu stravu a vylúčili mlieko a je to v pohode. Celiakiu mala určenú bez biopsie. Skúsila by som aj iného odborníka, napr. tú imonológiu.

kikus48
9. apr 2017

Skor ako pozitivita protilatok je dolezity klinicky stav dcery. Pribera ? Ma v poriadku stolicu ? Ak ano, s biopsiou by som pockala. Ak nie, tak ju treba zopakovat.

saskapac
19. feb 2021

@jaroslavamac dobrý deň, je to síce stary príspevok,ale hľadám pomoc práve takéto problému, ktorý máme aj my u 9+ročnej dcérky. Ako sa vám darí? Prišli ste na nejakú chybu? Ja som už nešťastná 🙁

katka2021
20. feb 2021

Dobrý večer...Pripajam sa...dcerka 2 roky na bezmliecnej diete...a teraz nam pribudla celiaklia a vaj
Bielok