Ahojte mamičky, dcérka má diagnostikovanú celiaku od apríla minulého roku. Snažíme sa prísne dodržiavať bezlepkovú diétu (v škole majú špeciálne stravovanie), dcérka je zodpovedná nezje nič čo si neoverí a aj napriek tomu nemá v poriadku krvné testy a má zvýšené protilátky ☹. Na začiatku diéty sa jej samozrejme výsledky zlepšili, ale teraz cca po roku nie sú v poriadku a stopercetné. MUDr. gastro jej chce opakovať biopsiu čo dcérka odmieta, máme ísť na konzultácie či jej to urobia pri uspatí. Prosím o radu ak ste boli v takejto situácii, už nevieme prísť na to čo sme zanedbali pri diéte. Všetky podnety a názory nám pomôžu.
Veľmi pekne ďakujem. Jaroslava.
Skor ako pozitivita protilatok je dolezity klinicky stav dcery. Pribera ? Ma v poriadku stolicu ? Ak ano, s biopsiou by som pockala. Ak nie, tak ju treba zopakovat.
@jaroslavamac dobrý deň, je to síce stary príspevok,ale hľadám pomoc práve takéto problému, ktorý máme aj my u 9+ročnej dcérky. Ako sa vám darí? Prišli ste na nejakú chybu? Ja som už nešťastná 🙁
Dobrý večer...Pripajam sa...dcerka 2 roky na bezmliecnej diete...a teraz nam pribudla celiaklia a vaj
Bielok
Moja dcéra bola na bezlepkovej diéte 2,5 roka, stav sa jej zlepšil, a kedže bola sledovaná aj na imunologickej ambulancii, robili jej tam krvné testy na alergie a podľa tých výdledkov, NIKDY nemala celiakiu ale dlhodobo vysokú alergiu na mlieko. Tak sme prešli normálnu stravu a vylúčili mlieko a je to v pohode. Celiakiu mala určenú bez biopsie. Skúsila by som aj iného odborníka, napr. tú imonológiu.