Ahojte mamičky; syn je na diéte 3 roky..Posledné 2 roky je častejšie chory...Často máva teploty..Vždy mu prejde bez Atb, krvné odbery má O.K...Nemáte niektorá niečo podobné? Ďakujem..Napríklad ideme na vlaku a vecer bum teplota..A inak nič..To som uviedla len 1 príklad..Antibiotika nemal takmer 6 rokov
@palculienka40 dakujem pekne..myslite ze ked nieco nechtiac zje..tak moze organizmus reagovat teplotou? Lebo syn je inak bezpriznakovy...na celiakiu sme prisli nahodne.vďaka
Teoreticky moze. Ine inetolerancie nema? Pozor na skryty lepok.
@palculienka40 iné nie...veru skryty..asi tam bude hačik
Môže to mať súvis, ale ja mám skúsenosť, že vysoká chorobnosť bola pred diétou
ak dietu nebude dodrziavat poctivo a bude jest skryty lepok, tak mu to moze znicit aj tak postupne zdravie, aj ked nema typicke priznaky celiakie ako hnacka a podobne. ten zapal to v tele urcite aj tak sposobuje.
Nemyslim, ze to ma s celi suvis. Ak ste 3 roky drzali dietu, crevo uz ma v poriadku. ak by mal zlu imunitu, tak by bol chory casto a atb by jedol ako lentilky. to, ze dietatu vyskoci jeden vecer teplota nema s imunitou ziaden suvis. moja mladsia dcera ma jednodnovu zvysenu teplotu casto- staci ze sa trebars prehreje na slnku, menej pije. a pritom ma imunitu tip-top. za 2 a pol roka bola teraz prvy krat chora a aj to sme zvladli bez liekov.
@falbala132 to co je skryty lepok? potravina bud lepok obsahuje alebo neobsahuje. legislativne musi kazda potravina obsahovat presne zlozenie.
@matkahelka tak niekde pisu moze obsahovať psenicu😑
to nie je predsa skryty lepok. este raz, vyrobok je bud lepkovy alebo bezlepkovy. nic take ako skryty lepok NEEXISTUJE. "moze obsahovat lepok" je legislativne oznacenie vyrobcu, ze sa vo vyrobni pracuje s lepkovymi vyrobkami. neznamena to, ze vyrobok lepok obsahuje. hodnota do 20mg lepku je vzdy bezlepkovy vyrobok. aj schar ci novalim vyrobky maju na obaloch, ze obsahuju do 20mg lepku a su to bezlepkove vyrobky. taketo veci matka, ktora ma doma 3 roky celiatika by mala vediet.
@matkahelka tak to sa mylite je rozna senzitivita na lepok. Niektore potraviny maju 100 percent bez lepku a niektore obsahuju urcite percento, ktore niekto toleruje a iny nie. O tom by vam povedal alergik na obilniny, ktory teleruje ked je tam 0000 stop.
@palculienka40 presne, niektori nemozu ani polozit nieco na tanier, ktoreho sa predtym dotklo nieco s lepkom.
@palculienka40 nie, nemylim sa. my sa tu bavime o celiakii a nie o intolerancii na lepok.su to 2 odlisne diagnozy. ZIADNA spracovana bezlepkova potravina nie je uplne bezlepkova. uplne bezlepkove su len ovocie, zelenina.
@falbala132 ale ak sa bezlepkoveho dotklo lepkove, uz to nie je bezlepkove. ved toto ovlada kazdy celiatik. je to krizovo kontaminovane a je to lepkove.
@matkahelka trosku ma este zvysene hodnoty..norma je 20 a ma 38..
to nie je trosku, to je dost. lepok zjavne konzumuje.
@matkahelka nie je to dost...mal niekedy 300+...takze mohol mat aj 1.000
moja dcera mala marsh 3c, z hodnoty 400 isla po roku na 11. po 3 rokoch diety je 18 jednotiek nad limit vela.
@matkahelka ale kazdy sme iný...jemu to krasne postupne klesá...snaď už teraz bude mať v norme
drzim palce
@evinqua vobec nebol chory pred celiakiou..ako pisem vobec neuzival cez 6 rokov Atb...mozno ma slabsí organizmus, mozno to robí diéta...Casto sa mi sťažuje ze ma žiabre v ustach, pritom varim.dennodenne ..ozaj poctivo ...aj pyridoxin mu davam
@matkahelka dakujem pekne🙂
Imunita je v creve. Treba drzat dietu a chce to cas. Mame to podobne. Ked sa nedrzi dirta je vyssia chorobnost.