Cefzil na angínu

henrietakh
2. sep 2021

Ahojte nemate skusenosti s atb cefzil 250?maly ma anginu a lekarka mu ich dala v pondelok.Dnes je uz stvrtok a vobec nemam pocit,ze by mu zabrali.Mandle ma spuchnute nevie vobec dychat uz som na nervy.

pribinak
2. sep 2021

@henrietakh tak jej zajtra zavolaj, možno ti zmení lieky. ATB by mali behom 48 hod zabrať

zenazaba
2. sep 2021

@henrietakh sorry, ale co to je za blbu otazku, ake ma kto s nim skusenosti? Dieta malo mat pred nasadenim atb oodbrany vyter a bud ma bakteriu na Cefzil citlivu alebo rezistentnu. V tomto pripade ocividne reziatentnu.

henrietakh
autor
2. sep 2021

@pribinak zajtra k nej ideme toto nam predpisala zastupujuca lekarka ,lebo nasa mala dovolenku.

henrietakh
autor
2. sep 2021

@zenazaba ako prepac,preco by mala byt blba otazka?malemu nebrala ziadny vyter povedala,ze ma hnisavu anginu a toto pomoze.Prvy x berie atb a to ma 3 roky preto sa pytam niektore atb zaberaju az na 5 den

zenazaba
2. sep 2021

@henrietakh ano je blba. Lebo 50% ludi napise, ze ma "dobru skusenost", pretoze mali bakterialne ochorenie citlive na Cefzil a 50%, ze ma "zlu skusenost", lebo boli vazene bakterie na Cefzil rezistentne. Logicky.... Ziadne atb nezaberaju az na 5.den. Do 48hod ma byt efekt..... rano naklus s dietatom k dr. Treba zmenu atb a trvaj na vytere.

anicka182
3. sep 2021

@henrietakh nam cefzil dal doktor v piatok, lebo maly mal vo stvrtok horucky a ze mal zapalene hrdlo.Dostat do neho liek bolo umenie, rano som ho do neho vobec nedostala a vecer ked bol odpaleny ako tak to slo, aj to mi polovicu vyplul, cize dostaval len jednu davku vecer aj to nie celu. Dnes ma uz hrdlo oukej, uz ostal len sopel.

henrietakh
autor
3. sep 2021

@zenazaba lekarka dnes povedala,ze celzif zabera az na 4 den a berie sa az 12 dni.To iste mi povedala krcna.Tak nie kazde atb zaberaju do 48 hodin a nie na hnisavu anginu.

henrietakh
autor
3. sep 2021

@henrietakh teda cefzil 😂uz neviem co pisem,uz som z toho mimo.

henrietakh
autor
4. sep 2021

@anicka182 a zabral po kolkych dnoch ?mne doktorka povedala,ze ulava sa ma dostavit az na 5 den co som este nepocula.Maly nekasle nema ani sopel, ani horucku iba hnisavu anginu,ale hrdlo ma take spuchnute ,ze nevie normalne rozpravat plus ma velku nosnu mandlu.16 mame ist na vybratie,ale musime to zrusit koli tymto atb ,lebo.ich ma brat az 12 dni🙄takze mi nevie dychat ani nosom

anicka182
5. sep 2021

@henrietakh davala som ho od piatka do stredy, niesom zástanca toho ze atb treba dobrat pretoze keď ke cloveku uz fajn naco do seba hádzať chemiu ktora urobi sarapatu s crevami.

ivulkatt
14. júl 2022

@anicka182 antibiotiká sa musia dobrať preto, lebo ak to urobíš skôr, staneš sa na to antibiotikum rezistentny a nabudúce ti už nemusí zabrať