Cefzil a angína u ročného dieťaťa

matiska15
2. feb 2024

Ahojte, prosim Vas kedy by mali zabrar ATB konkretne Cefzil na anginu.???
Mala ma od utorka 39 teploty. V stredu uz skoro 40.
Na pohotovosti povedali, ze dnrs deti maju strasne teploty aj 5 dni. Vraj ma anginu
Cefzil mala zatial 3x. A stale jej vybieha nad 39. Uz nie po 2h ako pred tym ale uz tak 5h od podania lieku na teplotu.
Ma strasny sopel, kasel, boli ju to. Nepapa lebo niekedy vracia z tych hlienov.
Ale uz je hotova z tych teplot.
Mate niekto skusenosti ???

trgypadl
2. feb 2024

@matiska15 atb aspon 3 dni pokiaľ, zaberu. Zatial vela tekutin pri teplote, pripadne sprcha alebo zabal, pravidelne odsavat soplik. Bude dobre, len to potrebuje par dni. Drzte sa

matiska15
autor
2. feb 2024

@trgypadl dakujem za povzbudenie naozaj.

trgypadl
2. feb 2024

@matiska15 💞za malicko😉

martinka13
2. feb 2024

3 dni. Aj dcéra ich mala na angínu.

jana_eyre_2
2. feb 2024

A robili crp? Dcéra ich mala na angínu viac krát, avšak vždy predtým aby sa ATb nasadilo sa robilo crp, taktiež streptokokovy test.. totiž dlhotrvajúce teploty nie sú jediný ukazovateľ na nasadenie ATB a tie zväčša na pohotovosti nasadzujú bez nejakého posúdenia. (A to nie je len môj názor a skusenost, ale aj názor našej pediatricky) teploty vysoké a dlhotrvajúce bývajú aj pri víruse.. keď nezaberajú už tak dlho, tak treba ísť k svojej pediatricke, ktorá zhodnotí ci sú ozaj potrebné.. totiž ATB majú zabrať maximálne do 24h.. mám.tri deti každé malo ATB viac krát a skoro vždy zabrali po prvej tabletke..

Jediný raz nezabrali hneď a bola z toho mononukleóza - prvý syn, cca 4-5r - museli sme ísť na pohotovosť lebo bol víkend a dostal ATB.. nezaberali tak sme šli k našej pediatricke, ťa hneď zhodnotila že ide o mononukleózu a mala pravdu.. (potvrdené krv testami)

Mám pediatricku ktorá veľmi zvažuje podávanie ATB a dáva ich fakt len keď je nutné..

matiska15
autor
2. feb 2024

@jana_eyre_2 aliecba mononukleozy potom bola aka prosim

matiska15
autor
2. feb 2024

@martinka13
@martinka13 takze estelen by to malo prist. Dakujem 🙏

matiska15
autor
2. feb 2024

@trgypadl je to v poriadku, ked mala je dns na 3ti den horuciek taka spava strasne ??? Kazdu hodinku ide spat. Nehra sa nic. Este doteraz od toho utorka sa aj hrala a tak. Teraz len na rukach a kazdu chvilku spinka. Akoze ja neviem vobec lebo prva dcerka bola takto chora az ked mala 2 roky

trgypadl
2. feb 2024

@matiska15 myslím, ze úplne v poriadku. Telicko bojuje, teploty a choroba vyčerpávajú, moj pri chorobach vzdy viac spi

jana_eyre_2
2. feb 2024

@matiska15 keďže mononukleóza je vírus, liečba je len v zmierňovani príznakov - čiže znižovanie teploty, pokoj na lôžku, podávanie vitamínov a diéta kvôli peceni.. len v prípade mononukleózy sú ATB úplne zbytočne a zatazkavajuce.. volala si vašej dr ak sa cíti stále zle?

Nevravím že musí mať mononukleózu, ale ak ATB nezaberajú evidentne nie je niečo ok a treba kontaktovať lekára ešte pred víkendom..

matiska15
autor
3. feb 2024

@jana_eyre_2 to u naa nehrozi dr. Jedine pohotovost. Tam vzdy aj dr odkaze lebo ona ma vela roboty cize to 0 bodov.

matiska15
autor
3. feb 2024

@martinka13 Dobry den. 3 dni ratam tak, ze dnes vecer ked jej dam tak to bude presne 3 cele dni brane. Takze potom by malo zabrat snad vsak ?? . Zobrala stredu o 20h prve. Cize stvrrok vecer to je 1 den cely. Piatok vecer 2 den cely. A sobota vecer to bude 3 den cely.
Spolieham na to. 🙏🙏🙏🙏 dufam. Lebo mala je odpalena. Vnoci zas 39... ale teda konecne jej vybehla znova az po 7h od liekov na teplotu. A "len" na 38,4. Snad je to este normalne

martinka13
4. feb 2024

@matiska15 držím palce. Keď sa už predlžujú rozstupy medzi teplotami, malo by to zaberať.