ahojte,
prosim vas, ako podavate kvapky cebionu dojcatkam? mozu sa podavat v mliecku?
Prave pozeram,ze v teme je napisane Cebion-vit.C. 😅 😅 Som uz asi slepa. 😀 😀 😀
ahojte, dobra tema, my mame brat cebion multi v letaku je ze 4 kvapky 3x denne, ale mne sa to zda vela. Nemate niekto skusenost?
ja dávam 5 kvapiek 1krát denne v caji.ak nedavas caj tak v prevarenej lucke 😉
ja nedavam vobec.. 😖 to vam predpisala doktorka?
ja nedavam vobec,doktorka kazala,ale co sa potom robilo s malou-komplet cela sa mi posiala cervenymi flakmi-otras.to nie je na predpis,to len kupis na radu lekarky
ja dávam malej 5kv denne do ovocného príkrmu priamo na lyžičku s jedlom.
aj my dávame 5 kv. a dám to do fľašky s čajíkom. 😀
holky, preco sa nemoze dat do mliecka?
ja to tiez davam malej kazal nam doktor ked bola chora len nepovedal kolko tak jej davam 8 kvapiek do mlieka
Ja dávam Cebion C každý deň 5 kvapiek len tak na lyžičke bez vody. Užívať to má bábo do 1 roka, aby sa jej lepšie vstrebávalo železo.
Magg, Cebion multi som dávala malej keď mala infekciu na jazyku z nedostatku B vitamínov. Najprv 4 kv 3x denne, a keď nepomáhalo, zvýšili sme na radu lekárky na 6 kv 3x denne. To zabralo.
lebo je to C vitamin a nie je rozpustny v mlieku.Skus si zmyknut citron do mlieka,co to urobi 😉
takze to nema ucinok ked jej to dam do mlieka?
asi nie.ma sa to dat do cajiku,vody,dzusu-podla toho co babo pije
aha no len my mame problem ze mi mala nechce nic pit tak jej to budem dvat do polievky pri krmeni 🙂
diky vavka 🙂
to nie je dobre,ze nechce pit.aj moja dcera bola taka,pila len mlieko-na litre 😀
ja som jej uz aj na silu davala caj a nic ani vodu prevarenu nechce tak som jej to zacala davat z lyzicky a co to do nej dostanem 🙂 tak od zajtra Cebion do polievky na lyzicku 🙂
Cebion kvapky 30ml 144,6 Sk
Kliknite pre zväčšenie
Cebion je výživový doplnok s obsahom vitamínu C, v kvapkách, určený pre dojčatá a malé deti. Užíva sa na prevenciu prejavov nedostatku vitamínu C ako nechutenstvo, náchylnosť na infekcie, bledosť, modriny a krvácavosť z ďasien. Vo vyšších dávkach sa odporúča ako doplnok liečby pri nachladnutí a infekčných ochoreniach.
Zloženie:
Kyselina askorbová, glycerol 85%.
Komu je Cebion určený?
Preventívne užívanie Cebionu vo forme kvapiek sa odporúča dojčatám a malým deťom do troch rokov, pokiaľ ich strava neobsahuje dostatok vitamínu C.
Prečo je vitamín C dôležitý?
Vitamín C je dôležitý pre obranyschopnosť proti bakteriálnym a najmä vírusovým infekciám. Tento ochranný efekt je všeobecne známy - čaj s citrónom pri chrípke. Spevňuje štruktúry spojivových tkanív a zvyšuje pevnosť ciev, predchádza zvýšenému krvácaniu ďasien. Má antioxidačný účinok. Všeobecne známy ochranný účinok vitamínu C vedie k jeho preventívnemu podávaniu, najmä u dojčiat. Jeho obsah v strave dojčaťa živeného materským alebo umelým mliekom je hraničný s jeho potrebou. Navyše organizmus si nevie vytvoriť zásobu vitamínu C - jeho prísun musí byť trvalý.
Ako Cebion užívať?
Ak lekár nepredpíše inak, deťom do 1 roku sa odporúča podávať 5-8 kvapiek (25-40 mg) denne v lyžičke čaju alebo ovocného nápoja. Malým deťom sa podáva 10 kvapiek (50 mg) denne. Vitamín C nemožno predávkovať. Počas vírusovej infekcie sa odporúča dávku zdvojnásobiť na 100-150 mg denne, najlepšie rozdeliť na dve až tri dávky, t. j. 10 kvapiek 2-3 x denne.
no ja cebion kvapkám priamo do ústočiek a 4 kvapky denne ráno s vigantolom. Primárka na detskom mi poradila priamo do ústočiek. Tak nezostávajú zbytočne kvapky na lyžičke alebo oblečení.
Jasne,je to najlepsie rovno do pusinky,ale ide o to zapijanie-nie s mlieckom.no a vigantol sa ma zas zapit mliekom su to olejove kvapky,tie su rozpustne v mliecku.A ked to davas spolu,to cim das zapit,ked jedno sa ma zapit tym a druhe inym,hm? 😉
miselinik: ako pisala vavka, D vitamin je rozpustny v tukoch, treba ho dat s mliekom a C cko je vo vode rozpustne
Ena dakujem za podporu 😀 ,aspon nevypadam,ze si vymyslam 😀
loren • 2d • Dnes o 11:30
ahojte dcerka ukoncila treti mesiac a doktorka nam kazala jej davat 8 kvapiek cebion vitaminu denne to znamena ze uz aj ja mozem citrusove plody? kedze to ona taky cisty vitamin c moze tiez?
tigri • 2d • Dnes o 16:30
Chemicky vyrabany vitamin C a citrosove plody su 2 rozdielne veci. Ja som musela davat Cebion od narodenia, citrusy dam asi az po roku... Eliminacna diety u kojacej matky je individualna zalezitost, vyskusaj si dat nejaky citrus, nakoj a sleduj, ak sa nic neudeje (ziadne vyrazky, bolesti bruska, zmenena stolica), tak kludne citrusy jedz
paola.o1 • 1d • Dnes o 16:53
loren pozri si aj temu vitamin c, pise sa tam vela o cebione. ako vitamin c je to o nicom,pozri si jeho zlozenie....
ok dakujem
dobry den chcem sa vas spytať naš maly bude mať 3mesiace a kupili sme tento vitamnin C kolko kvapiek denne mu mam davať lebo v lekarni povedali že jednu kvapku ale to sa mi zda malo..a mam mu to nakvapkať do cajiku do flasky a može to cey den piť alebio radsšj na lyžičku?a ked je v cajiku vo flase može sa ohrievať aj v mikrovlnke ked je tam vitamin C..
Baby nenapinalo vase deti z cebionu? Ja som to dneska dala nasej do cajiku na lyzicku a cela sa mi pogrcala ☹ Doteraz som to davala do mliecka len lekarka mi povedala, ze to nema v mlieku ucinok a ze to treba davat do caju na lyzicke a ked som jej to dala tak mi vyvratila vsetko mliecko tak ju naplo z toho ☹
@cherry1981 jeto veľmi kyslé, daj jej dávku do fľašky s čajom.Do mlieka určite nie, vit. C je rozpustný vo vode, v mlieku sa nerozpustí
vie niekto kde sa dá zohnať cebion? tu je už mesiace nedostupný
Ja som ho kupila v lekarni minule,davam 4kvapky,3krat denne na lyzicku caju
Ahojte mamičky potrebujem súrne zohnať cebion u nás nieje a ja už nemám čo dávať maličkej ☹
Ahoj Ritaklea,myslis kvapky Cebion-vitamin C?Lebo su aj multivitamin.Ten Ceb.-vit.C sa odporuca brat detom do roka 5-8 kvapiek v lyzicke caju alebo ovocneho napoja,ty ked mas take male babo a nedavas caj,ani stavu,tak to mozes dat v lyzicke dojc.vody.Do mlieka nedavaj,lebo vit.C nie je rozpustny v tukoch. 😉