Cebion kvapky až od 3 rokov

1991michaela1991
14. jún 2022

Ahojte, davali ste cebion kvapky aj detickam mladsim ako 3 roky? Syncek ma 4 mesiace a svagrina vravela, ze detickam ich davala na radu pediatricky od narodenia a to boli predcasniatka. V letaku vsak uvadzaju, ze sa mozu uzivat az od 3 rokov, tak som teraz zmatana...

e1i
14. jún 2022

@1991michaela1991 tiez mam predcasniatko a od narodenia 5kv 2xdenne aby sa podporilo vstrebavanie zeleza sme davali.mala bola v 29tt

karhu
14. jún 2022

davaju sa aj predcasnatam

marika39
14. jún 2022

ja áno na radu našej pediatričky, tá mi povedala že je tam napísané od troch rokov preto, že EÚ sprísnila pravidlá pre veľmi veľa liekov a vitamínov pre deti, ale predtým že napr. cebion dávali bežne aj malým deťom. Nám ich odporučila pri covide pre dcéru rok a pol , dávala som 5 kv 2x denne

michaella91
14. jún 2022

Cebion sa dáva aj mladším detičkám ako 3 roky, vraveli nám to pri prvej dcérke priamo v nemocnici. Ale ak si nie si istá, tak vyskúšaj cevitko, ja ho dávam našej druhej sedemmesačnej. Podáva sa pomocou striekačky a veľmi jej chutí😉.

tehotna40
14. jún 2022

Keď mala moja mala rok brali sme 3 mesiace 5kv denne po chorobe ,odporučila nám ho pediatricka.

mell27
14. jún 2022

@1991michaela1991 píše sa od 3 rokov kvôli prítomnosti glycerolu, ktorý sa ponovom neodporúča najmenším detičkám... Ale v praxi sa cebion celé roky podával už aj bábätkám... Na trhu sú uz aj alternatívy vhodné pre novorodencov 😊

nevenka
14. jún 2022

@marika39 ja si to pamatam este, ze sa mohli ovela skor, mam deti skoro 9 a 7 rocne, tak pri nich sme to uzivali ooovela skor a dcerke som davala kvoli zelezu od 6 mesiacov isto. A to iste teraz pri syncekovi dalsom robim, pri virozach, covide a tak...