CBD olej u deti

baja_24
19. apr 2021

Dobry den,
prosim Vas, nemate niekto skusenosti s uzivam CBD oleja u deti? Tyka sa to najmä 6-rocneho chlapca, ktory ma tikovu poruchu, trva to uz skoro rok a obavy su, ze ide o Tourettov syndrom. Hladame rozlicne moznosti liecby a v poslednej dobe sa ucinky tohto oleja dost vyzdvihuju, najmä jeho ucinok na nervovu sustavu cloveka, uzkosti alebo aj pri epilepsii.

snehulak77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elisse247
20. apr 2021

@baja_24 viem o deťoch ktorým dávajú CBD olej a reálne pomáha na isté veci alebo vlastne tlmiť. V Amerike používajú bezne oleje z liečebného konope s obsahom CBD na liečbu epilepsie. Čo sa týka celkového CBD treba riešiť biologickú dostupnosť a následne sa pozrieť na mg koľko sa dostane do tela aj to má svoje určité hranice. Samozrejme treba si uvedomiť že pri deťoch ani nie je možné dávať veľké dávky CBD treba začať postupne a rovnako ako u dospelých nie prvý CBD olej alebo produkt môže zapasovať a mať účinok. Takže je to dlhodobejšia záležitosť.

baja_24
autor
20. apr 2021

@elisse247 A prosim Vas, neviete, ako dlho sa musi uzivat kym sa dostavia nejake ucinky? Myslite si, ze zaberie aj na tiky?

elisse247
20. apr 2021

@baja_24 všetko záleží od organizmu aj od oleja. Minimálne tie dva mesiace intenzívneho užívania potrebné bude na to aby boli viditeľné výsledky.

martinastaj
6. jan 2022

@baja_24 Dobrý deň, prosím ako ste dopadli, vyskúšali ste CBD olej a ak áno s akým výsledkom, syn má 13 a tiky ho trápia už dlhšiu dobu, raz je to lepšie, raz horšie......ďakujem za každé info ❤️

baja_24
autor
6. jan 2022

@martinastaj Dobry den, nakoniec sme museli prejst na silnejsie lieky, kedze tiky sa zhorsovali a nemohli sme dlhsie cakat, kym by sa prejavil ucinok CBD oleja...Uzival ho cca 2 tyzdne, no potom prestal a presiel na tie lieky

martinastaj
6. jan 2022

@baja_24 a môžem Vás poprosiť aké lieky a kto Vám ich odporučil, nás poslala pediatrička na neurológiu, ale keď som sa chcela objednať a vysvetlila som, aký má syn problém, tak že potrebuje papier od psychiatra, my k psychiatrovi nechodíme, skušali sme psychologičku u nás to má súvis s poruchou sluchu ..........a ďakujem za odpoveď 🙂

milivanilka
25. jan 2022

@baja_24 kvalitný CBD olej pomáha aj pri rokoch, ja ho dávam synovi, je hyperaktívny, pomáha mu na spánok, upokojenie. Má pas

araavdva
18. mar 2022

@milivanilka prosím ťa, stále dávaš synovi CBD? Uvažujem teraz pre dcéru 6rokov. Má poruchu pozornosti s hyperaktivitou. Aké CBD dávaš a ako davkujes? Mám k tomu rešpekt ale ak by jej to malo pomôcť tak by som to vyskúšala.

baja_24
autor
18. mar 2022

@araavdva Ahoj, uz nie, stav sa zhorsoval aj napriek uzivaniu cbd oleja a uz sa muselo pristupit na silnejsie lieky. Mozno keby sa bral dlhodobejsie, no to sme nemohli. Kazdopadne osobne som ho uzivala vyse mesiaca a ziadny ucinky som nespozorovala.