Ahojte. Niesom moc zbehlá v týchto diskusiách, že kde čo pridať a popýtať sa, aele tak hádam som správne. Chcem sa totižto opýtať či je tu nejaká mamička, ktorej dieťa, vek okolo 4-5- rokov má reflux. A že aké vyšetrenia ste absolvovali kým sa to potvrdilo, a ako vlastne sa k tomu že to reflux je prišlo........môj syn dosť často kašle. A že možno to je teda Reflux, mám dávať pol tabletky Costi pred jedlom......na strane druhej mu ale na ten jeho kašeľ dala antiobiotiká Klacid, bral skoro dva týždne, a kašeľ má stále....neviem čo robiť, či ŕiešiť možný Reflux, či to nechať tak......ďakujem za rady a názory
@zita19 tam sme boli minulé leto, a mal nízky stupeň, tak preto sa pýtam či nemá niekto skúseností s prejavmi refluxu u svojich detí.
@nikadominikad nam s toho kasla vysli chlamydie a mykoplazma ☹ dlho sme s tym bojovali kym sme prisli na to co zaberie
zalezi aky kasel, moj maly kasle tiez v noci aj 1h v kuse cez den ako kedy, az kym som sama neprisla nato ze je alergik a dr. mi potvrdila ze to moze byt, odkedy mame lieky je to ok, inak tiez som dlho myslela ze ma reflux, ale nevysetrovali nam ho.
Moja dcéra dennodenne záchvaty kašla...silné, niekedy až zvracala. Väčšinou podvečer to začalo... Mala tri roky. Trvalo to 4 mesice. Potom jej vybrali nosné mandle a kľud. Príčin kašla môže byť nespočetne veľa.
no na gastre vedia zostit reflux ale aj plucne by som riesila a alergologa lebo to moze byt alergia prip zacinajuca astma, a pripadne skus vylucit mlieko na 3-4 dni ale totalne aj stopove mnozstva v keksoch, pecive a vsade ci to nepomoze nahodou lebo aj take som uz zazila.
Pytaj sa na diagnostiku do Srobarovho ustavu v Smokovci. Tam jednoznacne zdiagnostikuju ci ma reflux alebo je ten kasel ineho povodu. Ale treba pocitat s tym, ze je to pobyt v liecebni aspon na dva tyzdne.