Ahojte
Dcéra skoro 3 ročná, už rok odpliekovana chodí normálne na wc ma často zapálenú pišulku. Normálne sa kupe umyjem ju pohodka prejdú dva tri dni a zase vidím pri umývaní že je červená musí ju to aj stipat no nič nevraví. Dám jej krém vytriem vlhcenym toáetakom alebo len vodou a potom ok. Pár dni a zas… trápime sa s tým už 3 mesiace skoro. Z čoho to môže byt? Mám pocit že je to ako keby som ju neutierala alebo čo- ale utieral ju ja, normálne, poraďte veľmi ľahko sa jej zase “zapari”. Okrem toho umývanie tam dole je des vystrája, kontrolovala som aj či jej to nezarásta ale to vyzerá byt ok.
Som za každú radu dakujem
@pribinak moc sme neniesli lekárky som sa nato nepýtala zatiaľ ideme na kontrolu v marci tak sa opýtam.
- Mydlo používame johnson & johnson klasicky na cele telo no dole ju umývam len vodou, krém používame bepanthen podľa potreby
- periem persil biely tekutý a silan sensitive avivaz. Aj to ka vplyv?
Gate máme väčšina z lidl bavlnené.
@hruska91 ja som používala sudokrém. len pozor, neviem, akú hrúbku používaš, ja som myslela, že čím hrubšie, tým lepšie, bol to omyl, treba naniesť len jemný "film". po cikaní nevytierať, len poťapkať papierom jemne... umývala som ju denne len detským mydlom (dodnes používame len detské mydlo a to na celé telo) po kúpeli osušila a jemne zľahka natrela sudokrémom. väčšinou sa to do 2-3 dní dalo dokopy. skúšala si to aj takto asi, že? a ešte jedna podstatná vec. nepoužívaj žiadne vlhčené toaleťáky ani vlhčené detské utierky. radšej po kakaní osprchovať do vane čistou vodou a detským mydlom. tieto vlhčené obrúsky narobia šarapatu. obzvlášť, ak tam ide už o zapareninu alebo nebodaj nejaký zápal pokožky :( to by som úplne vylúčila. len jemne poťapkať pišku po cikaní suchým papierom...
Harmancek v johnsone je pre vela ludi alergen, to vyhod... ziadne tekute prasky ani avivaz - to sa ti s pradla nedostane a drazdi prec, ak mate taketo problemy tak PRACI PRASOK a teda dlhe plakanie, prezehlit spodne pradlo. Po cikani aj kakani vzdy ak mas tu moznost osprchovat dole. Vlhcene obrusky (ak su parfumovane) ci toaletak, tiez nedavat. Dalsi krok je ten ster u lekara a odniest moc...ale najprv sprav to hore pisane.
Dobre zahojí a vysuší kúpeľ v hypermangane
Este moze byt, ze malo pije, ten moc je potom taky agresivny. Moja to ma, aj ked dlho sedi v aute. Neutieraj ju vlhcenym toaletakom, ale suchym,normalnym... u nas sa to objavi vzdy vtedy, ked to tam ma vlhke, neutrete a zapari sa to. Cize sprchovat a umyvat - super, hygiena musi byt - zle najma SUSIT. Lebo zas - a to plati aj pri dospelych - pricaste "vyplachy" nicia prirodzene prostredie posvy.
My teda perieme v Lovele + zehlim to
zruš aviváž
Umyvat so saforelle z lekarne.nohavicky prat na 60ke. Bez avivaze a vzdy poriadne vyzehlit.kontrolovat ju ako a ci sa utiera po cikani..ziadny vlhceny toaletny.na zaver sprchy cupnut a ppriadne vysprchovat cistou vodou.my sa s tymto trapime odkedy je mala v skolke.tam ich nikto nekontroluje utru sa narychlo a potom to tak vyzera..sama mi ale uz hlasi ze ju šuška stipe ze si prosi kremik.proste tie baby su fajnovejsie a treba na to davat pozor.
@basska_b síce Niesom autorka ale ďakujem za nápad, mala sa občas sťažuje na bolesť a keďže sa utiera sama, nenapadlo mi ani že sa môže zle utrieť a aj keď ma suché nohavičky tak zaparit.
@hruska91 čau, no moja 7-ročná je na to citlivá, raz dva sa zaparí. Už som zvyknutá každý večer vytriem čistým olivovým olejom a potom tenká vrstva sudocremu... Odvtedy máme pokoj. Z čoho to je, netuším. Či z dlhého sedenia alebo či sa tam dolu viac potí 🤷. Dr jej vyšetrovala moč opakovane, všetko bolo v poriadku a vždy to vyzeralo ako zaparené (keď som ešte pravidelne nenatierala).
@hruska91 možno to nie je váš prípad, ale ja mam taku skúsenosť. Ako utieras dcérku? Dôležitý je pohyb zpredu dozadu, nie naopak, lebo jej môžeš roznasat infekciu z konečníka smerom k pisurke. Niekedy sú infekcie aj z toho. Ostatné veci, čo si popisoval mi prídu v poriadku (pripadne používať jemný, neparfemovany toaletný papier).
@hruska91 odporucam vniest trochu "non toxic" do hygieny. Cize avivaz absolutne nie, prasok len nejaky vyslovene babatkovsky bez vone, farbiv, fosfatov, parabenov - celkom fajn je FeelEco, alebo Yellow and Blue. Mydlo tuhe, neparfemovane, nefarbene napr. Weleda ma fajn bio radu pre babatka. Johnson je dost drazdiva kozmetika. Spodne gatky len zo 100 % bavlny, napr. C&A ma detske gatky z bio bavlny.
Nebrala dcerka v poslednych mesiacoch antibiotika? Lebo tie vedia niekedy zlikvidovat priaznivu floru aj v pisuli a potom maju male dievcatka taketo svrbenia. Pripadne este na nejaky cas vyradit z jedalnicka cukor a zaradit kyslomliecne jogurty, kefire, bryndzu.
@miskakyska ano
Aj my s tym mae problem, paradox, ze ked nala plienku nemala zaparenu takmer nikdy a 2 roky, co je bez plienky kazdy druhy/treti den problem. Periem spodne pradlo zvlast len kvoli nej, ale ona akonahle sa trochu spoti, tak je zle. Teraz v zime, ked ma zateplene leginy, tak este viac. Ale ako bolo spomenute, aj ona strasne malo pije, ma viac koncentrovany moc, plus do toho to spotenie. Doma ju po kazdej potrebe aj umyjem v bidete a poriadne osusime, ale v skolke to nejde.
Tak ako spomenuli baby, nepoužívať tie preparfumované gély a aviváže. Aviváž sa z prádla poriadne nevymyje a potom ju to môže dráždiť ak má citlivú pokožku. Ja som prešla na non toxic pranie a až po čase som si uvedomila aký bordel je v tých géloch a aviváži. Práčku za gumou som mala stále zanesenú. Odkedy som prešla na mydlové vločky a ocot, nič také už nepoznám. Spodné prádlo per len na 60tke. Ja tak periem úplne všetko až na veľmi jemné veci. Johnson by som vymenila za Weledu alebo iné jemnejšie mydlo. Vlhčené utierky na doma úplne zruš, radšej osprchuj.
@hruska91 toto som prežívala celé detstvo a pamätam si to doteraz 😒 po cikani utierať obyčajným, nie farebným ani parfumovanym ani vlhčenym (to je najväčší hnus) papierom. Umývať nie mydlom a už vôbec nie harmančekovym ale syndet bez mydla. Ja som používala keď mal syn silné zapareniny, ktoré ho veľmi štipali, nechcel si to dať ani chytiť, gélom BIODERMA Atoderm Gel douche, jedine tento ho neštipal. Alebo gél na intímnu hygienu pre deti. Žiadna aviváž, per v prášku pre deti, bavlnené nohavičky a prežehlit ich. A skús rybaciu masť na zapareniny, najlepšia. Tiež kúpeľ v hypermangane vysuší a uľaví boľavé miesta...
Dakujem dievčatá za rady určite vyradim avivaz vymením prášok a skúsim to ďakujeme 🙂 dúfam že pomôže
@hruska91 ja by som nečakala na marec a riešila moc s dr hneď. Vyhodiť utierky,vylúčit vlhceny toaletak. Kúpať v čistej vode, prípadne bupi mydlo. Mojej dcére tieto problémy spôsoboval práve sudokrem. Používala som potom len rybiu masť čo mi poradili a odvtedy máme pokoj. Spodné prádlo žehliť.
@hruska91 moč ste niesli na rozbor? Aké mydlo používate? Alebo čím ju umyvas? V com peries?