Často chorý 4 ročný škôlkár

tarinka005
10. apr 2012

ahojte...poprosím vas o radu...mam 4 ročneho synčeka školkara (prvý rok) a stale je chorý. 3 dni v skolke a nadcha, kašeľ a neskor aj teploty. už som zufala, lebo doma mame ešte jedneho zbojníka ročného a ten sa raz-dva nakazí.Na jednej strane chcem, aby starší synček chodil do školky medzi kamaratov, ale druhej strane často chorlavie. davam mu marťankov ked pride domov vyplachujem mu noštek morskou vodou....Poradte mi odhlasiť ho uplne alebo ešte vydržať. Tie pohľady mamičiek :(

sisaha
10. apr 2012

@tarinka005 vydržať...nechaj urobiť výtery z nosa. Ide leto, bude to lepšie.., prípadne skús nieco na imunitu - colostrum, imunoglukan, pripadne ine.., alebo sa porad s pediatrickou, ktory pripravok by mu najlepsie sadol.

tarinka005
autor
10. apr 2012

sisaha vieš kolko mame vytery už za sebou? a všetko je ok...ale dakujem za info... 🙂

sisaha
10. apr 2012

@tarinka005 ak vam to vyjde, tak urcite chodte aspon na 2 tyzdne k moru 😉

tarinka005
autor
10. apr 2012

...no to by potešilo celú rodinku 🙂

diid
11. apr 2012

co s tym morom? ja byvam 10 min od mora a moje deti tiez zacali chodit do skolky od sept. a pravidelne raz do mesiaca su 2-3 dni nachladeny. tym si musi prejst kazde dieta

marecek1
11. apr 2012

@tarinka005 tiež by som ti odporučila vyskúšať nejaké prípravky na podporu imunity - typu imunoglukán a podobné, na trhu je ich naozaj veľa, skús sa poradiť v lekárni alebo so svojou pediatričkou.

vyplachovať noštek je fajn 🙂 🙂 more tiež - aj keď ti na 100 % nezaručí, že tvoje dieťa nebude dlhšiu dobu choré, keď sa vrátite domov, ale hlavne alergikom pobyt pri mori veľmi prospieva a odporúča sa.

bets
11. apr 2012

u nas to bolo tak isto. prvy rok v skolke - 3 dni v skolke, 2 tyzdne doma, druhy rok - tyzden v skolke, 2 doma, treti rok - 2 tyzdne v skolke, 2 doma, posledny rok - vydrzal aj mesiac, niekedy aj dva.
v skole uz lepsie - prvy rok bol chory asi 3x, druhy rok tiez, teraz zatial len 1x.
takze postupne sa to zlepsuje. nam pomahalo to, ze ked zacali sople, hned som deti nechavala doma, alebo posielala k svokre, kde sa na lepsom vzduchu pekne zotavovali. pomohlo aj more, pomaha otuzovanie.
ja nedavam detom ziadne vyzivove a ine doplnky, iba co predpisovala alergologicka. radsej im davam vypit odstaveny citron z medom, vianocnu oblatku s medom a cesnakom, med so skoricou a pod.

dana33
11. apr 2012

@tarinka005 k tomu odhlaseniu by som ti poradila,aby si to nerobila,potom by mohol byt problem,keby si ho chcela dat opat do školky,všade je plno,skus od doktorky vypytat papier na dočasné prerušenie dochadzky zo zdravotnych dovodov,aby si mala prenho iste miesto,ked ho budeš chcet opat dat do Mś.Aj my tymto teraz prechadzame, ja som dala maleho do mš v 4 .rokoch a teraz tiež je chorlavy ,ale musime ten 1.rok nejako vydržať,držim palce!!! 😉

katecameron
12. apr 2012

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=37926363.......
@tarinka005 a nechcela by si vyskusat taketo nieco ja tam idem s dcerou na to vysetrenie moja kamoska ma dievcatko ktore je obezne ma strasne vydute brusko isla tam s nou a zistili jej ze ma niekolko parazitov v crevach tak to ide teraz riesit

janna_1
12. apr 2012

katecameron na tuto diagnostiku idem prave zajtra so synom, my mame problem ze je non stop soplavy, ukaslany uz rok ... tak som v nadeji ze nam pomozu ... dufam ze vydrzi 15 minut obsediet.

babul83
12. apr 2012

@tarinka005 No my takto fungujeme už skoro druhý rok. Ale je to stále lepšie a lepšie. 🙂 tiež som to chcela vzdať a odhlásiť ho, ale on chce chodiť. Tak chodíme týždeň tam a dva doma. :( Teraz sme mali trojtýždňový rekord v škôlke. 🙂 Takže časom sa to naozaj zlepšuje. A tiež mladší vždy chytí všetko aj s duplou. :( A k tým marťankom skús iné, napr. ten imunoglukán. Minule bolo v zdraví písané niečo ako "že dieťa je v škôlke preto veľa choré, aby potom ďalších 50 rokov bolo zdravé". 🙂 Necitujem to presne, ale niečo v tom význame. Mne mamina povedala, že u nás to tiež tak bolo a na ZŠ sme už chorí nebývali. V podstate som začala byť opäť častejšie chorá až teraz s deťmi (myslím tie soplíky a nádchu). Rozhodnutie je na tebe...

aduskatt
12. apr 2012

@janna_1 kazdopadne drzim palce..............ja som taketo vysetrenie absolvovala asi pred troma rokmi.........dostala som z toho vystup na cca dve A4, bolo to velmi vseobecne, to, s cim som mala fakt problemy oznacili, ze je v poriadku( ja asi viem, ci ma bolieva hlava, oni tvrdili, ze nie).naopak, vraj mam problemy s travenim a to fakt teda nemam🙂)ale to som brala akoze OK........ovsem uuuplne ma dorazilo, ked som si prisla po vysledky a povedali mi, ake vsetky problemy mam a hned nasledovala veta, ze sa to da vyriesit pristrojom, ktory si musim u nich kupit a stoji 28tis( vtedy boli este koruny).......tak som s podakovanim odisla....................dufam, ze dopadnete lepsie ako ja

sasena033
12. apr 2012

my chodime do skolky od januara a tiez sme stale chori... prdtym ked bol domatak nie teraz kasle v kuse 3tt a obcas dotoho soplik ziadne teploty ale kasel dost najskor tyzden suchy a potom dalsie 2tt vykasliaval 3 dni bolo fajn a dnes ked isiel do skolky zase sa i zdalo ze ma taky stekavy kasel no konecna stale dookola uz ani neiem kolkaty sirup poradi ame .moze otvorit lekaren 🙂 ale vidim to tak z epojdeme na krcne a alergologiu mm j ealergik ci nahodou a poradila i aj na imunitu teraz nejaka dobra vec 5 flastiiek kazde rano jednu a potom mesiac nic a o mesiacc znova stoji 10€ a posobi hned kdezto ze imunoglukan je dobra ale musi sa brat kazdy den a dlhodobo 2-3 mesiace proste v kuse aby zabral takdnes sm edali pru flasku som zvedava a dokonca sa nemozeme zbavit jacmena na ocku uz od novembra a uz sa mu dava aj na druhe ☹ taktiez mam 2 mesacnu dcerku a bojim sa aby neochorela

yanielka
12. apr 2012

u nas to iste, uz sme druhy rok v skolke ale viac je dcerka doma ako tam. 3 ci 4 dni tam vydrzi a potom dva az tri tyzdne je doma a tiez to zacina soplami, potom kasel teplota......... K moru sme s nou chodili kazdy rok od narodenia, otuzovali, vzdy ked dojde zo skolky jej striekam do nosa vincentku a cistim nos, kazde rano aj vecer morska voda do nosa a vyskusali sme aj sirupy na podporu imunity plus probiotika. Vysetrenie u imunoalergologa dopadlo dobre, vsetko negativne........... Nic velmi nepomohlo ale suhlasim s dana33 neodhlasuj. Nam lekarka dala minuly aj tento rok papier, ze zo zdravotnych dovodov v zime do skolky nechodi. Pritom s nou chodim medzi skolkarov - chodime cvicit , hra sa na ulici alebo doma s detmi, ktore chodia do skolky a nie vzdy su zdrave a chora teraz nebola celu zimu, dufam, ze uz to bude lepsie. Mojej znamej pomohlo, ked syna davala do skolky iba doobeda, akonahle tam spal ochorel ihned, ked chodi iba na pol dna vydrzi aj dva mesiace......

jahodka11
12. apr 2012

@tarinka005 -bohuzial vydrzat, bude to lepsie...my sme na tom boli podobne....stale chory doma....v skolke vydrzal chvilku...teraz nastupuje tu v nemecku na par hodin a som zvedava, co bude....snad teraz bude menej chorob...
ale radim vydrzat, zlepsi sa to, snad si raz vybuduju nejaku imunitu 🙂
prvy rok bral aj lieky od imunologicky a mam pocit, ze vobec nepomohli, chory byval strasne...nie len sopliky, ale angina a podobne.....tak som sa vykaslala na taketo lieky a nic donho pchat nebudem...druhy rok bol lepsi, aj ked tyzden tam, 2 doma, ale aspon uz nie angina a podobne choroby, ale "len" sople...od januara ho mam doma, teraz sa uvolnilo miesto v skolke, tak od pondelka nastupi a snad nedovlecie hned nejaku chorobu 😒

beruha
12. apr 2012

ahoj, necitala som vsetky prispevky. dcerka bola tiez dlho chora, sople, kasle. ja som ju za tyzden vyliecila, isla do MS a v piatok uz mala zelene sople a takto asi mesiac dookola 😠 tak som sa radila s lekarkou a ta mi hovorila, nech ju skusim bravat poobede domov. (este si to chvilu kym som na RD mozem dovolit 🙂 a odkedy tak robim, mala je uz druhy mesiac zdrava ako rybicka!!!!! tie spalne v skolkach nie su vetrane, deti tam spia ako sardinky, postielky pri sebe. . . takze ak mozes skus, maleho bravat na spanok domov!

mirinecka
12. apr 2012

my sme mali ten istý problém, Adamko nastúpil do školky s septembri, a hneď sa spustila lavína chorôb, samé angíny a zápaly hrdla, 5 dní max 9 dní z mesiaca bol v škôlke, každý mesiac ATB naposledy ma dorazilo keď jeden týždeň dobral ATB a na druhý týždeň sme skončili na pohotovosti a znova ATB. Nakoniec sme sa rozhodli ísť na krčné ho dať vyšetriť, tam mu zistili veľkú nosnú mandlu, ktorá to môže zapríčiniť. Neboli sme z toho nadšený že bude musieť ísť na operáciu, ale nakoniec sme sa rozhodli mu ju dať vybrať nakoľko mu to šlo do uší a tvorila sa mu tam voda. 😢 . V januári postúpil výber nosnej mandle a vyčistenie uší, lebo tam mal z toho kopu hnisu. Ale vôbec nebanujem lebo ATB mal naposledy v decembri 🙂 . Teraz dostal v škôlke virózu, kašel s výsypom na tele ale žiadne horúčky ani hrdlo, tak sa to obišlo bez ATB 😀 . a pritom ročnému synovi sadla viróza na hrdlo a skončil s ATB. Takže to zhrnutie deti netreba brať zo školky zatože sa tam nakazia oni musia tím prejsť a radšej teraz ako potom v škole, lebo tie choroby by ich aj tak dočkali, či o rok alebo o dva. Radšej by som zašla na vyšetrenia, či je všetko v poriadku 🙂. A pokial nemá často ATB tak by som to ani neriešila, tie soplíku sú aj budú stále 😠

sisaka
12. apr 2012

obavam sa, ze tym si musi prejst vacsina deti. So starsou dcerou som mala stastie, chodila do malej slovenskej dedinskej skolky, kde vacsina deti mala mamy aj tak doma na materskej,alebo nezamestnane alebo babky na dochodku, takze ked dieta ochorelo automaticky ostavalo doma. Dcera zacala chodi do skolky uz v 2 rokoch, luxus 3 rocnej dvolenky sme si nemohli dovolit a bola chora maximalne 2x do roka a to som vdaka OCR mohla s nou ostat doma, kym sa nevyliecila, ale ona tam chodila velmi rada uz zo zaciatku a tesila sa na kazdy den, takze psychicky bola uplne v poho. Syn bol iny pripad, kedze tu deti do skolky chodia len vtedy, ked obidvaja rodicia pracuju (skolka je velmi draha) ostavaju v skolke aj deti, ktore su chore, uzivaju atb a pod. syn isiel do skolky v 3 rokoch, ale este nebol na to psychicky pripraveny (dozrety), kazde rano bol rev, kazde rano sa budil v panike, ze ide zase do skolky, takze permanentny stres, ani sa necudujem, ze sa nanho nalepilo vsetko, co okolo neho prebehlo + nebola sanca, aby som ja alebo moj muz ostali doma napriklad tyzden, takze 1-2 dni neplatene volno a sup nazad do skolky aj s liekmi ☹. Nasa lekarka z toho nerobi ziadnu vedu, povedala,ze prvy rok to tak u vacsiny deti je ale potom sa to zacne zlepsovat. Nam sa uz ten rok blizi a verim,z e to bude lepsie, do skolky uz chodi rad (zvikol si a hlavne konecne na to dozrel),takze ten najvacsi stres sme odburali, uz 2 mesiace nebol chori, ani sople (a to v skolke vidim usoplenych deti az-az) taktiez sme uz v priebehu roka boli 2x pri mori, co mozno tiez prispelo.
Moja rada je, ak tam syn uz dlhsie chodi nema vyznam ho teraz odhlasovat, ked je chory treba ho ale nechat doma poriadne preliecit a vsimat si, ci nema z niecoho stres (nemusi to byt zo skolky) lebo vtedy sme vsetci nachylnejsi na rozne choroby a jenoducho ten rok nejak prezit. Drzim palce.