Zdravím mám 17 rokov a do 16 rokov sa nebýval absolútne chorý no od kedy chodim na strednú školu bývam skoro každé 2 mesiace chorý. Divné aj je že do 16 som sa absolútne teplo neobliekal niekedy som šiel len v mikine a nebola mi vôbec zima a nebýval som chorý. No keď som začal chodiť na strednú školu začal som radšej nosiť bundu a v bunde mi začala bývať zima. Nemalo by to byť naopak? Nikdy som sa ani netriasol od zimy ale teraz každý jeden deň čo idem zo školy alebo von mi je strašná zima a klepem sa. Môže mi niekto vysvetliť čo robím zle?
@adam180 tak si v puberte, tam su rozne hormonálne zmeny, čiže môže byt aj to že teraz je ti skratka zima, tak sa viac oblec, daj si o jednu vrstvu naviac alebo si daj termopradlo a v škole vyzleč.
Ahoj. Vygúgli si niečo o psychosomatických chorobách. Stavy našej mysle (emócie, nové životné situácie...) môžu vyvolať chorobu fyzického tela. Čo sa pre teba zmenilo nástupom na strednú? Aké nové pocity, situácie zažívaš? Čo ti choroba "poskytuje"? Že nemusíš niekam ísť napr.?