Často choré dieta

monlienka
31. jan 2023

Máte tu niekto problém ,že ani mesiac dieťa není zdravé a už je zas choré? doktorka to prikladá 2 prekonaním covidom a samozrejme ta izolácia urobila svoje a to nie len dieťa ale aj ja akonáhle niečo donesie máme to doma všetci....

bublinka1426
31. jan 2023

mame ano my. napr. a je nas kazda druha podla mna. takto chora nikdy nebola.az potom co zacal kovid.

kleopatra114
31. jan 2023

Keby moje dieťa vydržalo min. 2 týždne zdravé , tak otváram šampanské a od stastia sa opijem . Pravdou je , že v inštitúcii nevydrží ani týždeň pomaly .

lucka_ke
31. jan 2023

asi každý

marianarem
31. jan 2023

@kleopatra114 Presne tak aj u nas :(

nique
31. jan 2023

Nebudem tu mudrovat, ale len v kratkosti popisem, co robim ja, aby boli deti zdrave. Maju 6 a 4, nikdy nemali antibiotika, nasivin tak asi 1x v zivote (tento rok este nie), "chori" byvaju tak raz za 3 mesiace, aj to tak max 3-4dni sopel. Covid mali obaja a mladsia uplne bez priznaku (ona to asi doniesla), starsi 2 dni kasel a uz bol fit. Nedavam ziadne vitaminy.
1. kazdy den aspon hodinu vonku. Za kazdeho pocasia, 365 dni v roku. Vonku sa nejde, len ked maju teplotu. V dobrom pocasi 1/2 dna vonku. Ked ja varim, ide s nimi muz, ked on ma robotu, idem ja. Je to pre nas priorita, lebo my obaja mame radi pohyb vonku. Vonku mi deti od babatka spali. Aj ked bolo -20C.
2. lieky len ked uz je nutne. Ked pridu zo skolky, vyplachnem nos libenarom. Ak prsi, nerobim nic, lebo aj tak to vonku vysmrkaju. ked maju sople, vecer ich zavriem do sprchy, pustim horucu vodu a naparuju sa.
3. od malicka ich ucim vysmrkat sa. neviem, kedy presne sa naucili, ale do skolky uz boli "pripraveni"
4. jedia takmer vsetko (vyslovene dospelacke, ako kapustu samozrejme nie) Ak nechcu jest, necham ich trochu pohladovat. Zvycajne po 2.hodinach behania vonku nie je problem
5. mozu sa babrat v blate kolko chcu. Ale po prichode domov si hned idu umyt ruky.
6. ked na nich nieco lezie, musia oddychovat. Ziadna telka, proste 1-2 dni naozaj kludovy rezim, vela caju s medom, vela Cka., rozpravka na CD na pocuvanie, kreslenie.
7. od 10 mesiacov 1x do tyzdna plavaju a saunuju. (Vynimka bola cez covid, ked bolo vsetko zavrete)
Toto vsetko su take drobnosti, nic som vopred neplanovala, nic som si nestudovala. Proste nam to nejako zafungovalo.
P.S obaja boli 2,5r dojceni, mala mala 8 mesiacov, ked starsi nastupil do skolky. Nebola nikdy vazne chora.
Mozno ti nieco z toho pomoze.

kacena4
31. jan 2023

aj my mame tento pokovidovy problem dcera m uz 12 ale za posledny sk. polrok vymeskala kazdy mesiac aspon tyzden. imunolog jej nasadil imunoliecbu kvoli znizenej imunite po kovide

zuzubb007
31. jan 2023

Podla mna to nema ziadny suvis s covidom, tento problem ma kazda druha mamicka, aj 8 rokov dozadu som mala dieta chore kazdy mesiac, ked bolo v kolektive akonahle prazdniny tak sopel ani raz darmo, jedno dieta chore a kolobeh nonstop

malga
31. jan 2023

Ani mi nemluvte o chorobnosti dítěte.Mému synovi je 8 let.Od té doby,co nastoupil do školky jsem na prášky.Dva dny ve školce- dva týdny doma.Pokaždé laryngitída.Až půjde do školy,tak to bude dobrý- slyšela jsem ze všech stran.Prdlajs! Chodí do třetí třídy a marodí každý měsíc.Dneska vysvědčení a za půlrok vymeškáno 126 hodin.Dnes mi volala alergologička,že alergie na nic,imunita podle krve dobrá.Brali jsme už i Broncho vaxom,Imunoglukan,Arko defens a pořád stejně marodíme.Dnes napsala Luivac tabletky- aby nám zacpala pusu.Napadlo mne,jestli nemají ve škole nějakého přenašeče a náš to hned donese domů.Kdybyste věděla,jak já jsem bezradná.Dala bych cokoliv za to,aby už to přestalo.

stanislavicenka
31. jan 2023

@nique toto je velmi pekne. Skoda, ze rodicia hladaju presny opak, imunoglukan a podobne "dobroty" na pravidelnej baze. Ale neriesia zdrave a vyvazene stravovanie.
PS: moje deti jedia aj kyslu kapustu✨️😀
A tiez som deti dojcila cez 2 roky, oboch