Často choré dieťa

marissenka
16. feb 2014

baby,chcem sa popytat o skusenosti,rady...moj maly je uz vyse roka,kazdy mesiac chory...ci je v skolke,alebo doma...ide ma porazit.zacne to kychanim,potom soplik a kasel...zvladame to bez antb,ale kazdy mesiac je to to iste. davali sme uz vybrat aj nosnu mandlu-trochu sa to zlepsilo,bol odvtedy 2x chory-malo to omnoho lahsi priebeh,tuk-tuk nemal laryng..teraz sme boli po 2tt opat tyzden v skolke a dnes mam pocit,ze uz zase chyta nadchu...na imuno ma vsetko ok-z krvy,vytery ok .testy na ruke mu nerobili-to sa robi tusim ,az od neakeho veku....nema zevraj na beh na alergiu,ani znizenu imunitu..su aj vase deti tak casto chore? bral aj broncho vaxom,imunoglukan,taraz im davam cecko...chcem skusit kozie mlieko.ja uz fakt neviem co robit?nechcem donho pchat kadejake multivitaminy...je to normalne?doma casto vetrame,chodime na prechadzky,davam mu ovocie,zeleninu-sice toho moc nepoje,ale stale mu ponukam.snazim sa nedavat mu vela mliecnych vyrobkov....poradte mi pls nieco,mate podbnu skusenost?je to frustrujuce,maly je z toho nervozny,zacne sa pri chorobe pocikavat,potom beha aj cez den casto-moc ma ok,ale boji sa,aby sa zase nepocikal.toho sa zbavujeme potom ale mesiac...a potom zas nanovo.do skolky ho nedavam hned pri sopliku,ide tam az ked je fit...ja uz zistujem,ze mam normalne panicky strach z toho ,ze zase ochorie..viem,mozem byt rada,ze su to len sople a kasel.ale takto casto?dakujem

janinah
16. feb 2014

poberte výtery celej rodine,možnosť bacilonosiča..a pozor na to ako sa pred dieťaťom správaš a vyjadruješ vo vzťahu k chorobe,panický strach nie je namieste ,nemá rakovinu ,a nehovoriac o tom,že ten strach prenášaš aj na neho- pocikávanie je vyslovene psychického rázu...

dai
16. feb 2014

@marissenka cize ma sopel a kasel? to je ale normalne v tom veku, ci? nejako si imunitu vybudovat musi...
- ak sa ti nieco nezda na jeho imnutite tak skus otuxovanie, detsku ssunu, zmeraj vlhkost vzduchu - ak je zla kup zvlhcovac, a nasad zdravu stravu... nie tsbletky

andree7
16. feb 2014

ja to mám s dcérkou podobné - ako nastúpila do škôlky, tak sme boli pravidelne 2 týždne vo škôlke, dva doma...soplíky, zapchatý nos, hlieny zatekali...boli sme na antibiotikách, ktoré nepomohli, akurát sa jej pokazili zuby...naša doktorka mi povedala, že malá asi nie je prispôsobivá na detský kolektív...nakoniec sme pred mesiacom museli vybrať nosnú mandľu. do škôlky sa vráti v marci a ja sa obávam, aby to nebolo ešte horšie. ja som stavila na pravidelné "otužovanie", teda von za každého počasia, ovocie, zeleninu a výživové doplnky, čo mi poradili v lekárni..zatiaľ je to ok, no uvidím, keď bude vo škôlke.

lenkadlo
16. feb 2014

Mojej vyborne zabera Oscilo ked zacne kychat dam je 3dni po sebe jeden denne a je OK a Calcium chloratum 3x denne. Asi 2 mesiace berie aj Colostrum junior od Ceskeho vyrobcu a badam zlepsenie, Mame nosnu mandlu zvacsenu zatial nedavam vyberat.

briketa
16. feb 2014

@marissenka nema alergiu? na prach, roztoce..take bezne veci co su doma, v skolke v kobercoch zaclonach, zavesoch sedackach...

dusika11
16. feb 2014

to mas dobre moje dvojky boli takto cely rok v jasliach chore..laryngitida dva dni v jasliach chripka..tri dni v jasliach sople..zase doma...potom vracanie hnacka..potm chripka..v lete sme boli pri mori ,,,nastupili do skolky a boli iba raz chory--aj to jeden..takze musite si tym prejst...zlepsi sa to..hlavu hore

siska53
16. feb 2014

@marissenka vraj v prvy rok je to bezne,ze deti du tak casto chore..uvidim,co my ,dufam,ze od septembra uz nasho teraz takmer 4r zoberu... Obavam sa tych chorob trochu,lebo nosnu mandlu ma medzi 2-3...no uvidim,ako to bude u nas.
inak na,imunitu je dobry aj rakytnik (olej napr.,jz sebe a malemu davam rakytnickov) a echinacea,ja oblubujem od dr.theissa a tam je,ze to mozu uz deticky od 2 r.,samozrejme s inym,davkovanim,ako dospeli.
aj,kamoskina byvala casto,hora v prvy rok,len,tam chodia deti vyslivene chorz so zelenymi soplami,uz tam zoparkrat robila krik.
tento,rok,uz je,to u nich lepsie so zdravim deti.
a imunoglukan je fajn,mne moja dr.vravela,ze aby naozaj super ucinkoval,mal,by sa uzivat pol roka vkuse.

marissenka
autor
17. feb 2014

@janinah zakazdym ked mu robili vyteri,boli ok. ja mu to neako nepripominam...aj dnes uz sa v noci pocikal,ale som mu nic nehovorila.prezliekla som ho v spanku a nevie o nicom...lebo potom by zase behal aj cez den,co sa boji,ze sa pocika...
@dai sopel kasel,2tt sme mimo pak tyzden dva v skolke a zas..co sledujem deti v skolke tak nechybaju tak casto ako nas,sice je pravda,ze mamky tam davaju decka aj so soplami a kaslom,co sa u nas nestava..
@andree7 my chodime,tiez von za kazdeho pocasia 2x za den..,stale vetrame,vlhost mame ok,. my sme boli na vyber v nov.,je to kratky cas este,ale choroba mala omnoho lahsi priebeh. jedna mamicka mi radila este skontrolovat reflux,tak skusim este to.
@briketa to netusim,ci ma alergiu...ale na alergo mu z krvi zistili,ze nema nabeh na alergiu ani znizenu imunitu.testy na rucicke mu nerobili
@dusika11 my sme tiez boli skrz to pri mori,ale neaku zmenu sme nebadali
@siska53 nas uz chodi druhy rok.prvy byval chory prve mesiace,potom sa to ustalilo...a zac minuleho roka takto zacal byvat chory...musim vyskusat ten rakytnikovy olej.a kozie mlieko,u nas na dedine jeden chova...uff az pol roka?

andree7
17. feb 2014

držím Vám palce, nech sa to všetko na dobré obráti🙂... 😉

bublinkajasminka
17. feb 2014

ja som pisala uz aj do inych tem - s mojou yasmi sme sa trapili velmi s chorobami...od malinka....v 11 mesiacoch dostala spazmaticky zapal priedusiek - lezali sme na JIS-ke, davali jej kortikoidy spreje.....stale bola soplava - sople sme mali prakticky stale,,,,az kym som neskusila homeopatiu...musi to byt ale dobry homeopat....po 4 mesiacoch uzivania homeo sme vysadili spreje - konecne lebo kortikoidy su humus a bala som sa co z toho bude.....potom sa nam sople stratili uplne a odkedy to uzivame presli tri roky a ja som vlani mala choru yasminku 4 dni a tento rok bola dva dni doma....proste zazrak...neverila som tomu ani moj mm ale vysledky prisli

zuzin78
17. feb 2014

@marissenka ahoj
to pises presne ako sme na tom my, len mladsia mi ani do skolky nechodi a je stale chora. kazdy mesiac musi mat ATB, zlezie jej tona priedusky, a hned musim davat spreje, inac zacne byt dychavicna. ☹ uz sme skoncili tri krat minuly rok na jiske. hroza. starsia je viac doma ako v skolke, lebo ak ona ma nadchu tak to chyti behom par hodin aj mladsia . kebyze nedavaju nezodpovedne matky deti chore do skolky, boli by sme zdrave... jedine ta skolka nam robi takuto sarapatu. ked starsiu vylucime zo skolky, su zdrave ako nahle vstupi do skolky sme chore. imunitu maju obe ok. sleduju nas aj na imunologii. kolko krat som aj ucitelke povedala, ze co robi chlapec v triede s takym dusivym kaslom, soplom az po kolena. podla kazdeho je zdravy. podla mna nie. aj minule v nasej triede zurila crevna chripka, jeden vracal v satni a co urobila matka? sup do triedy a uz utekala zo skolky prec,aby jej ho nahodou nedali spat. a ked jej volali ze vracia nech si pride prenho,tak prisla az na duhy telefonat, proste nebude ho mat hadam doma,ked je chory? u nas je tonormalne ,ze so soplom, kaslom, su deti v triede, ked je 25 stupnov, kde sa nevetra, na co, je zima 😠 😠 😠 same ucitelky ochoreju od tych deti, a nic sa neriesi. mozem sa stazovat aj na lamparen,
uz sme si dali urobit aj my v rodine vytery, ci nahodou my nie sme bacilonosici,ale nie sme. mna hned zacne hrdlo boleit len co vstupim do skolky, je to tam zamorene a to su uz deti predskolskeho veku. viem, ze matky davaju chore deti do najmensej triedy, sama ucitelka mi to povedala, tak sa velmi tesim, co bude, ked mi uz konci RD. mladsia ma zakaz vstupu do kolektivu, vybavujem si predlzenie,ale samam pani povedla,a ze nech sa priravim, ze to teraz nechcu predlzovat ze to matky vyuzivaju a zneuzivaju ☹
my chodime kazdy rok k moru a nepomohlo nam to. pomohlo by nam,kebyze si matky a otcovia vstupili do svedomia a nechavali chore deti doma, ked uz ich tak chceli. nech su zodpovedni ....

katkavv
17. feb 2014

baby aj nas bol stale chory od nastupu do skolky, mozem vam doporucit co nam pomohlo.
Od januara odstavujeme ovocie a zeleninu (vypije mi kazdy den tak 2 -3 dc) a klop klop sople zmizli (mali sme ich sustavne od septembra, boli sme aj na vybrati nosnej mandle, lebo robila problemy s uskami, mal stale zalahnute v usiach, stale bol zahlieneny)
Od zaciatku januara kazdy den odstavujeme, a naozaj, sople po 2 tyzdnoch zmizli, lepsie pocuje a chorobnost? ten tok zatial chybal iba 2 dni v skolke, mal teplotu, kasel a sopel, ale cele to trvalo 3-4 dni, kym bol znovu uplne zdravy.
Pred tym sme boli vzdy doma 7 az 10 dni.
Tak vyskusajte, mozno vam to pomoze ako aj nam 🙂

anjelik87
17. feb 2014

@zuzin78 v nasej skolke maju papier s napisom ze nech do skolky nevodia rodicia deti ked su chore. Trebalo by to povedat aj vo vasej skolke.

zuzin78
17. feb 2014

@anjelik87 my to mame napisane, a kaslu na to

zuzin78
17. feb 2014

@katkavv mne by to nevypili ...

katkavv
17. feb 2014

@zuzin78 a este to skusali? lebo ani kajko pred tym nic take nechcel, ale teraz mi aj pomaha s pripravou a tesi sa na to, najvacsia radost je ked to hadze do odstavovaca 🙂 .... vela detom to chuti, je to sladucke, mozno zacat tak ze jablcko, mrkva, citron .... za vyskusanie to stoji ;)

zuzin78
17. feb 2014

@katkavv skusala a sama som si to vypila

reppka10
17. feb 2014

my sme to tiež skúšali s odšťavovaním, ale malá to vôbec nechcela piť ☹ tak som skúsila tento "sirupček" má výbornú chuť a deti to bez problémov vypijú. Je to Vitaaktiv. Výživový doplnok z koncentrátu 21 druhov ovocia a zeleniny a 10 vitamínov.
Iba jedna čajová lyžička 100% pokryje odporúčanú dennú dávku 10 dôležitých vitamínov. Je to dôležité, pretože vitamíny sa zúčastňujú na mnohých procesoch v ľudskom tele, napr. vitamín B1 je podstatný pre zdravé srdce, vitamín D a B6 pre imunitný systém a vitamín B12 slúži na podporu bunečného delenia.
Vitaaktiv je bez pridania konzervačných prísad, neobsahuje farbivá.
Odporúčané dávkovanie:
Dospelí: 1x denne 5 ml (1 čajová lyžička), počas jedla alebo po jedle
Deti: 1x denne 2,5 ml, počas jedla alebo po jedle

VitaAktiv si môžete namiešať ako strik s vodou, konzumovať s jogurtom, dezertom alebo müsli. Odporúčá sa dlhodobé užívanie.
Upozornenie: Po otvorení opät riadne uzavrieť, udržovať v chlade a po otvorení spotrebovať do 5 týždňov. Pred upotrebením pretrepať.
Zloženie: Koncentráty z ovocia a zeleniny (95 %), menovite: červené hrozno, jabĺčka, višne, bazové bobule, čierne ríbezle, šípky, jahody, černice, karotka, trnky, čučoriedky, arónové čerešne, slivky, červené ríbezle, rakytník, citróny, broskyne, marhule, maliny, malinočernica, rajčiny, hroznový cukor, vitamín E-acetát, emulgátor: slnečnicový lecitín, niacín, vápník-D-pantotenát, vitamín B12, biotín, vitamín D3-cholecalciferol, vitamín B6 - hydrochlorid, vitamín B1 - hydrochlorid, vitamín B2, kyselina listová.
Schválen Úradom verejného zdravotníctva pod č.: OHVBPKV/4130/2008/Ht

Je to od firmy LR, a mám vyskúšané aj Colostrum. Ak by ste mali záujem píšte do IP.

siska53
17. feb 2014

@marissenka aha,no ten vlanajsi rok sme aj my boli casto chori..teda deti len nadchy,ale my dospeli vratane mojich rodicov..
tak sme davali porobit uz v poslednej tretine roka,detom zistili tu zvacsenu mandlu.
my sme mali tie detske bacily,no a my velki sme to zvadali horsie.
ten imunoglukan je na pol roka na uzivanie,ja ho chcem nasadit na jesen,ked zacne (dufam) cvldit starsi do skolky.
a rakytnikovy olej alebo sirup,prip.rakytnickov (ti chutia i mne),plus ta echinacea,tk drobci uzivaju dakych 6kvapiek 3x denne.
a dobre ti radia,ze ci nemoze ist o reflux,aj ten sa vraj prejavuje castou chorobnostou.
a aj to som pocula,ze alergologicke testy nemusia byt,najma u deti 100% spolahlive,tak neviem.
a aj to kozie mlieko je vraj tiez skvele na imunitu.
ved hadam nieco z toho zaberie.

siska53
17. feb 2014

@marissenka jaaj, a Decko davas?lebo v zimnom obdobi treba aj takym vacsim detom, vit. D3,nemusi byt vigantol,ajjalkeson ma decko,ci ine firmy. Aj ten,vplyva na imunitu.

marissenka
autor
17. feb 2014

@katkavv asi kupim odstavovac a skusim.a co vsetko odstavujes?
@siska53 decko nedavam,len sem-tam ked ma napadne

katkavv
17. feb 2014

@marissenka ja robim tak, ze jeden den iba ovocie a druhy ovocie a zelenina,
napr. ovocie: jablka, citron, ananas, hruska, mango, grep, banan ... kombinujem podla chuti na co mame chut
a + zelenina: davam cviklu, zeler, zazvor, fenikel, vzdy s mrkvou a jablkom, jablko, mrkva je stale a + cviklu, so zelerom, alebo fenikel, zazvor, ... no proste co ta napadne a sa ti ho nejako hodi :D

marissenka
autor
18. feb 2014

@katkavv 😉 super...idem sa ja veru popozerat po odstavovacoch,dufam,ze to krpocovi bude chutit a nebude sa vymrdzat.ale skusim mu to neako ozdobit+slamka 🙂

mamadana2
20. mar 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

my sme casto boli chory a na antibiotikach... potom nam k antibiotikam zacali davat aj probiotika Actibax a chvalabohu sa to zlepsuje.. tie probiotika su asi naozaj zazrak k antibiotikam.. dcere to posilnilo imunitu aj crevnu mikrofloru.. aj vdaka nim je zdravsia a aj v kolektivne imunnejsia 🙂

gucciok85
21. mar 2014

@marissenka ahoj . pije mlieko? Jedava sladke? Asi je zahlieneny. Preto moze byt casto chory.

marissenka
autor
21. mar 2014

@gucciok85 mlieko moc nepije, kazdy druhy den..,a sladke bohuzial ano...ale zas nezje kopu sladkosti,..2-3 cukriky,a sem tam kekse za den..tie cukriky neschvalujem-zijeme s babkou...,a samozrejme jogurty,ale nie denne...

reppka10
25. mar 2014

Jednoznačné kolostrum ale kvalitné http://www.lr-zdravi.cz/colostrum a probiotiká, ak dieťa užíva antibiotiká.

anel1
25. mar 2014

neviem, co ti radili dievcata nado mnou (nestiham citat)...ja som tiez bola bezradna...nakoniec sme isli k homeopatke a uzival homeopatika podla jej rady....od vtedy bol malokedy chory....a to uz ma 10rokov

kris557
25. mar 2014

@marissenka Naša keď bola maličká mala 2 x za sebou zápal priedušiek, sople, poslali nás na alergo-imunológiu, tak jej ako ani nie ročnej robili kožné testy. Od vtedy užívala denne Zodac, tiež broncho-vaxom využívala. Keď mala 2 rôčky jej brali pri iných vyšetreniach krv a popri tom jej zistili, že nemá alergiu. Tak som sa tešila, ale alergo ma vyviedla z omylu, že podstatnejšie sú kožné testy ako tie z krvi a malá alegička je. Za tie roky sa jej to upravilo. Sirup jej dávam iba pri soplíkoch. Ako mala nastúpiť do škôlky tiež užívala ribomunyl na imunitu - tiež mala niekoľko mesačnú kúru ako pri broncho-vaxom. Veľmi dobrý je aj rybí olej, ktorý sa užíva po jedle a tiež podporuje imunitu a navyše je zdravý.
Neviem, veľa mamičiek tu písali, že ich ošetruj. lek., hovorila, že kožné testy sa robia od určitého veku...podľa mňa je to blbosť nakoľko našej malej v skorom veku podchytili alergiu, na poslených kožných testoch, ktoré sa myslím, môžu zopakovať každé 2 či 3 roky, mala ooooveľa lepšie výsledky a klop-klop, myslím, že zabralo. Želám malinkému veľa zdravia a ako hovorí naša pediatrička: Každý si choroby odbijeme niekto v detstve a niekto v dospelosti...svätá pravda. Veľa šťastia a trpezlivosti 🙂