Časté zvracanie dvojročného dieťaťa

23. júl 2022

Prosím vás, ak máte skúsenosť, skúste napísať čo za tým môže stáť. Dcéra na môj vkus často vracia, niekedy len odgrcne, od marca čo si to značim, tak sa to deje 1-2x týždenne. Asi 3 týždne nebolo nič. Nepozorujem, že by to bolo po nejakej potravine, boli sme pred rokom hospitalizovaní s vracaním, vtedy vracala aj 5x denne dva týždne, tak intenzívne. Nič nezistili, nic infekčné, sono na reflux, očné, neuro, keď už bol termín na gastro (hadica), tak zistili, že je soplava a teda nie je vhodná celková anestézia. Ešte dodatočne robili metabolické testy, vraj všetko ok, čo mi povedala dr po telefone. Stále sa to zvaluje na sople, áno je veľmi zahlienena, že z toho vracia, ale veď to nie je možné toľko. Momentálne čo som jej objednala probiotiká čistý noštek, M33+ viditeľný soplik nie je, aj keď zadná nádcha asi. Čo by ste mi radili?

vilma7
23. júl 2022

A čo predchádza zvracaniu? Aké situácie?
- Kašeľ, možno ju z neho natiahne.
- Po jedle, zje viac ako sa do nej zmestí
(toto mal napríklad môj syn, keď povedal že stačí a dala som mu ešte jednu lyžicu, všetko letelo von)
- po športovej činnosti
- len keď má sopliky?

lucina1100
23. júl 2022

Ahoj, no my sme mali toto od januára tohto roka. Maly vracal a vracal, ale ja som spozorovala, že zvracia väčšinou po mliečnych veciach. Tak doktorka odobrala krv na bielkovinu kravského mlieka kde sa nachádza ze úplne všade, v každom jedle, každej potraviny, v každom pečive no všade. A ešte mu našli aj laktozu, histamin, vajcia a biely cukor. On už bol tak synček rozhaseny, že vracal keď len kečup oblizol. Takze ja by som ta odporučila ist čo najskôr za svojou dr nech ti urobí odber na toto a keď sa potvrdí pojdes na alergo na špeciálne Ige a tam ti to potvrdia na 100%.
My sme hneď zahájilo brutálnu diétu a to je 1000 a 1 😊

autor
23. júl 2022

@vilma7 to som zabudla napísať, ona rada papa, aj sa stále dojčí. Manžel sa vadí, že čo ju stále kojim, že je prekrmena. Myslíš že takéto dieťa nevie, kedy má dosť? Napríklad ak ju to chytí v aute, predchádza tomu kašeľ.... To už sa ale dlhšie nestalo.
Inak začne prehĺtať, pýta sa na ruky, akoby ju strasie, niekedy ma zimomriavky. Minulý týždeň to boli čisto len hlieny čo vypľuvala. Ona ešte veľmi nerozpráva, nevie tak povedať, iba že grckat.

autor
23. júl 2022

@lucina1100 začalo to po roku, čiže tiež mi napadlo, že to bude niečo čo som jej začala vtedy dávať. Ale zase napríklad bolo obdobie, kedy takmer dva mesiace nevracala, tak neviem, určite pôjdem sa poradiť s dr.

vilma7
23. júl 2022

Koľko má rokov? Medzi jedlom atď ju už nekoj, kojila by som len pred spánkom. Ináč už ako ročná má stravu 5x denne, tam netreba ešte kojiť kvôli hladu. Čo má, je ťažko povedať, treba dlhšie odskúšať rôzne situácie, aby si vedela postupne vylúčiť.
Píš si, čo zjedla keď sa pogrckala, čas -obed, večer? Cesta autom...atď.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz