Ahojte, prosím vás ak je tu niekto taký čo to mal podobne budem rada keď sa mi ozvite a napíšete mi ako ste situáciu riešili … 3-ročná dcéra nastúpila teraz v septembri do škôlky, to že je často chorá to som čakala.. ale za posledné 4 mesiace mala už 3x zápal ucha … 1. to stíhal ešte pred začatím škôlky, bol to akútny zápal a museli nám prepichnut bubienok, vraj to bolo z nádchy, ok, dali aj antibiotiká a všetko sa doliecilo… 2. Ako začala kričať na ucho hneď sme bežali ku doktorke a hneď nám napísali kvapky do ucha a teda našťastie sa to obišlo bez ďalších komplikácií to bolo minulý mesiac a dnes 3. prišla z kina, a zas kričí na ucho nevie zaspat, dala som jej nurofen a už to vidím že ráno bežíme zas na pohotovosť 🙄 je to normálne? Ako jej pomôcť? Čo robiť aby sa to neopakovalo? Som zufala..nos pri nádche krásne fúka, keď nejde tak používame aj odsávačku, berie vitamín D, berie aj imuno-glukan, vetrame doma aj zvlhcujeme vzduch a už od prvého zápalu ucha si dávam pozor na čiapky a aby mala usi v teple 🤷♀️ fakt neviem čo viac …
@maris5 ďakujem za info… vyzerá vám robili odkiaľ? (Ucho/nos/hrdlo?) musím sa na tie vyzerá informovať u našej doktorky zatiaľ nám ich nikto nerobil a ten pocit a pohľad keď ju to boli a neviem jej pomôcť je na nervy + nevravim o tom že v škôlke sme menej ako doma keďže vždy potiahne tak týždeň škôlky a týždeň doma a po týždni doma príde zas ucho a zas sme na začiatku liečby a stále dokola
Pri opakovanom zapale je najlepsie, aby z vyteru lekar urcil ktore atb zaberaju a tie dat.
Bolesti ma vacsie ked si polozi hlavicku na vankus a chce spat. Teplym vankusom sa bolesti zvacsuju a preto je dobre dat pod hlavicku iba klinovy matrac bez tepleho vankusa. Ked mojho boleli uska, tak som sedela a drzala ho v naruci a tak sa aspon trocha vyspal. A ja s nim.
Odlicovaci tampon som rozstrihla na stvrtiny a jednu som zrolovala ako lievik, spicku som pokvapkala usnymi kvapkami a vlozila do uska.
@julie19 u syna sa častejšie zápaly opakovali do cca. 10 rokov. 2x mu vyberali nosnú mandlu, keďže kvôli opakovaným nadcham vždy narástla. Ale aj po vybratí mal zápaly.
U nás sme sa snažili okamžite eliminovať nádchu, aby to neprešlo do ucha. Preplachy nosa kanvickou, inhalator s nosnou sprchou, športy kvôli imunite,...
Naša malá tiež stále zápaly uška...aj jej prepichovali...rok a pol sme sa trápili dokola.. Až tak že mala dostať rúrku do ucha... Bolo to hrozne potom lekára napadlo zobrať ju so škôlky aby nebola stále chorá... A po mesiaci od nechodia do škôlky sa úplne doliečila a zápal už nemala 👍
Aj dcera keď začala ako 2,5 r chodiť do jaslí tiež zápaly ucha , za 4 mesiace -3x ATB a hrozilo prepichovanie uši , dali sme vybrať nosné mandle ( kde sa tie bacily vždy schovali a potom zasa zautocili. Po vybratí mandlí nebola rok chorá a už problémy s ušami nemala . Teraz má 15r.
@julie19 moja kamoška v Nemecku ma 8-rocnu dceru, ona mala tieto zapaly ucha uz od 1 roka. Mala to hadam 12x do cca 6-7 rokov, chodili na ORL ako na klavir a ten doktor jej nosnu mandlu nikdy neodporucal vybrat. Povedal, ze netreba, ze z toho vyrastie. Teraz to uz nemava.
Zatecene zvacsa vzdy zelene sople vzdy udru do ucha, dieta si nevie dobre samo fukat a volnopredajne spreje a kvapky su nanic, syn maval pravidelne tiez vybrali mandle a klop klop odvtedy nemal ani raz
@telly4 stretla som sa s názorom, že keď sú zelené sople, preplach môže bakterie ľahšie dostať do ucha. Ja som pri zelených soploch dávala do konvicky 1 kvapku tea tree oleja (vhodného na vnútorné použitie) kvôli antibakterialnym ucinkom. Ale iba 1, max. 2x denne. Pri deťoch som prevarala vodu.
@julie19 mali sme podobny problem, kolobeh atb - ucho mozno 5x, potom opat dobral ATB na druhy den rano rev, ze ho boli ucho. Smer pohotovost, tam zhrozeny ze preco sme mali lieky len na 5 dni,ked ucho sa lieci minimalne 10 dni na atb. Predpisali dalsie lieky, nastastie sme sa dostali k dobrej orl lekarke, a ta robila vytery (nasa detska nerobila) bral atb 3 tyzdne kym mal negativne vytery. Potom nas poslala riesit nosnu mandlu a dali sme ju vybrat, odvtedy nemal zapal usi. Rieste to, nas kvoli tomu horsie pocuje.