Časté vracanie tekutiny u 3-mesačného bábätka

23. jan 2023

Príjemný večer prajem, mám trojmesačné bábätko nedávno sa začal naplno hýbať kopať, otáčať sa nabok, snaha posadiť sa atď a všetko robí rýchlosťou svetla, no k veci... Či už je po papkaní hodinu, dve alebo tri po každé viackrát rozumej 5-6x niekedy aj viac x medzi trojhodinovymi rozostupmi na papanie (je na Um) vráti do úst ,, vodu" neviem ako to nazvať, lekárka nám povedala ibaže mu nemám dávať ani čajík už ani vodu že má dosť tekutín v mlieku tak teda nič iné neprijíma iba mliečko a aj tak, nevráti sa mu do úst biela tekutina ako dostáva dnu mliečko ale proste voda priehľadná tekutina nieje jej ani málo ani veľa nejakú časť zhltne a zvyšok mu vytečie von, sliny to nie sú i keď dosť slintá no sliny majú inú konzistenciu ako to o čom píšem.. Poznáte to niektorá? Máme 6kg už asi aj viac a pije 130ml každé tie tri-štyri hodiny.
Neviem či zájsť naspäť k lekárke a žiadať nejaké vyšetrenia alebo je to normálne keďže sa stále v podstate hádže,,, no koľkokrát po papkaní aj pri ňom mu počuť z bruška rôzne zvuky akoby škvrkanie no neplače ani nič podobné bruško ho nebolí. Mám strach nechcem nič zanedbať je to naše prvé vytúžené.

dzulli1980
23. jan 2023

Ja osobne by som išla s dieťaťom na gastro ... keby sa mu mliečko vracalo OK, ale priehľadná tekutina ... reflux nemá? ... niektoré tie pediatričky fakt nemajú chybu, och ... určite by som to riešila ... aj v noci sa mu to stáva? Nekašle z toho, nedusí sa? ... mne to príde, že sa mu vracia kyselina zo žalúdka, ale to by sa inak tváril, je kyslá, nepríjemná ... určite by som to nepodceňovala.