Časté padanie dieťaťa na hlavu

daniela1994_1
7. nov 2023

Ahojte,

Ak vy máte doma kaskadérov? Ten môj syn každý deň padne. Všade vstáva, ale keďže je hr, tak veľa krát ešte stratí stabilitu a padne. Väčsinou na hlavu. Nikdy nemal ani hrču ani modrinu, padne vždy tak, že cez bok alebo cez sed ale proste ho to preváži a buchne si hlavu. Už ma to dosť trápi, lebo furt som vedľa neho ale otočím sa aspoň napiť a už padá. Nestihnem ani zareagovať. Dnes som ešte nepila, ale zas liezol hore na stoličky, dala som ho dole, otočila som sa, utrela ruky a zrazu buch a zas padol. Fakt ma to nebaví, proste nedokážem byť pri ňom bez pohnutia, ani piť ani najesť sa, nič. Helmu určite nechcem, lebo to by bolo ešte horšie.
Prosím Vás, je to normálne ? Nechcem aby mu bolo niečo v dospelosti🤣 ja už fakt neviem ako ho ustriehnuť. Všetko čo sa dalo som dala preč ale aj tak pada.

kacena4
7. nov 2023

ako je stary? ak ma dieta instabilutu casto pada, popr. pri chodzi dava spicky dovnutra

daniela1994_1
autor
7. nov 2023

Zabudla som napísať, že bude mať rok. Chodíme aj na fyzio, nevšimli si nič nezvyčajné v stavaní.

marianarem
7. nov 2023

@daniela1994_1 Moj toto mal okolo tych 8-10m. Ozaj ze kazdy den a na parkety. Boli sme vtedy zhodou okolnosti u ortopeda, pytala som sa ho teda aj na toto. Povedal, ze v tomto veku je lebka pruzna a ze proste len to treba prezit. Nasho to preslo, uz ma 4 roky a je ok. Keby boli opakovane otrasy mozgu, tak to moze poskodit mozog, ale bezne pady by mali byt ok.

daniela1994_1
autor
7. nov 2023

@marianarem ideme buduci tyzden k ortopedovi fak sa opytam aj ja, ze co mi povie. Ale hej su to bezne pady fakt max tak ze padne na zadok/na bok a ho to este prevali dozadu. Vzdy bud podlozka, parkety alebo koberec.

vkatush
7. nov 2023

@daniela1994_1 mne malý tiež sem tam spadne, má 10m a učí sa akurát chodiť. Zväčša na zadok, ale niekedy nevymerá a udrie aj hlavu, ale nič extra, často si to ani neuvedomí a hraje sa ďalej.
S mužom sa už len smejeme pri každom buchnutí "tak na Oxford už nepôjde" alebo "aspoň nebudeme platiť Harvard" 😂