Časté močenie dvojročného syna

salome51
9. mar 2016

Mamičky, možno je to hlúpa a zbytočná otázka, ale začala som môjho 2 ročného syna odúčať od plienok. Neberiem to zatiaľ nejako extrémne vážne. Skúšam nedať plienku a dávať ho na wc. Keď sa pociká tak sa pociká. Ale premýšľam nad tým či je v poriadku keď sa synček pýta cikať aj každých 5 - 10 minút. Vždy aj trochu vyciká. Akoby nevedel vycukať všetko naraz. Je pravda že aj veľa pije. No a potom máme aj veľa nehôd. Raz sa pekne pýta a potom sa nevypýta a pociká sa. Myslím si že tomu rozumie keď sa raz pýta a inokedy zas nie. Čo si i tom myslíte. Najmä o tom častom močení. Jasné že nečajám že hneď sa bude pekne pýtať a budeme bez behôd. Ďakujem za vaše skúsenosti.

pribinak
9. mar 2016

Deti maju menšiu kapacitu mechúra ako dospelý clovek, takze cikaju častejšie
Druha vec je, ze ak sa ti to nezdá, daj vyšetriť moč

katrinka8
9. mar 2016

@salome51 - ahoj, ono to môže byť aj tým, že je z cikania nie do plienky prekvapený, tak nevyciká všetko naraz. Možno aj to chce často skúšať... Neboj sa, to sa upraví, naučí sa vycikať všetko naraz 😉

maslenka47
9. mar 2016

@salome51 je mozne, ze sa takto s tebou hra na "cikanie" a ked tomu nebudes venovat vacsiu pozornost, tak s tym casom prestane. Ak vsak takymto sposobom cikava aj do plienky, tak potom to je rozhodne na navstevu urologie, pretoze moze mat problem so zadrziavanim mocu.

salome51
autor
9. mar 2016

@maslenka47 možno sa aj hrá. Veľmi sa mu páči po cikaní spláchnuť wc. Naozaj dúfam že nemá problém so zadržiavaním moču.

uzanka16
8. máj 2020

Ja mam teraz podobný problém so syncekom že sa mi zdá ze veľmi často sa pýta cikat, tiež odplienkovavam, dosť aj pije ale neviem co si mam o tom myslieť aj po pár minútach zzas, či to nevycika všetko ci co. Minule raz. Šiel von bez plienky a vydržal sa nepocikat 2 hodiny. Neviem co ssi myslieť o tom.

ann092
18. júl 2023

@uzanka16 dobrý deň, už prešiel nejaký čas od vášho komentu, ale ako ste to nakoniec vyriešili so synčekom ? Lebo ja mám doma zrejme to isté,veľmi často ciká, ďakujem

uzanka16
18. júl 2023

@ann092 prešlo to samé od seba, len momentálne má 6 rokov a máme naspäť nočné pomočovanie.