Ahojte.mate prosím skúsenosti? Malý,za dva mesiace 4 roky,máva veľmi často mierne ,alebo skôr hranicne zvýšenú teplotu,pohybuje sa od 36,9-37,2 .väčšinou je to takto jeden dva dni,potom dva dni normálna a potom znova takto.je to takto dlhodobo.ani sopel,ani kašeľ nemá.do toho býva aj chorý ale to vždy poriesime za týždeň a pol.doteraz bez ATB.ked aj počas choroby je teplota,nezrazam pokiaľ nieje nad 38,5 a to bolo ozaj len pár krát a po jednom dvoch dňoch už bola zasa len mierne zvýšená teplota. Chodí do škôlky ale toto máva už dlho aj pred obdobím skolkarskym.mate to tak niektorá s deťmi?ďakujem
Áno, teplota je úplne v pohode, môj malý ma od narodenia takú teplotu 36,8-37,3 v tom rozpätí a dr mi povedala, že normálne a staršia ta ma zas málokedy nad 36,5
@mamina0078
@lenka2710 teplota do 37,7 je normálna??? Tak to počujem prvý krát. Môj keď ma 37,5 už je na ňom vidieť že na neho niečo lezie a určite nieje normálna. Môj ma normálnu teplotu okolo 36,5-36,7. Keby mal stabilnú teplotu 37,2 s tým že mu neskáče každé dva dni inak tak by som to ešte brala,vtedy je to normálna teplota.aspon môj názor
Daj urobiť Crp, ja hovorím, že niektorí ľudia majú bežne normálnu teplotu 37,2 proste je to ich normálna telesná teplota, niektorí majú len okolo 36 ale väčšinou co som čítala články, teplota do 37,2 je udávaná ešte ako normálna telesná teplota, až od 37,5 sa berie ako zvýšená
Telíčko sa môže prezrieť trosku pri pohybe… neprikladali by som k tomu nejaku vážnosť ale pre pokoj na duši daj urobiť odbery
37.0 - 37.9 su subfebrility, teda zvysena teplota, nad 38 su febrility, teda horucky. Ak je chronicky zvysena teplota treba prist na pricinu. O tom, ze teploty nad 37.0 su normalne, som nepocula, necitala, ani VS biologickeho zamerania nam to nehovorili. Na autorkinu otazku neviem odpovedat, ale urcite by som to skonzultovala pediatrom. Minimalne este spravit krvny obraz, moc, co mi dapada, to CRP ako bolo spomenute (aj ked to vyskakuje, ked je infekt). Nie som lekar, len biolog. Dalsia vec, co moze byt pamatuca je akym teplomerom si merala. Dotykove su nepresnejsie, aj digitalne, pokial nie su spravne nakalibrovane. Ja nedam dopustit na ortutovy, posledneho "vojnoveho veterana" mame doma, ale aj tie galiove su spolahlive. Ja som za klasiku.
@cucoryedka ďakujem,meriame od narodenia rovnakým teplomerom v zadku čiže vždy aj odcitavam pol stupňa.ortutovy mám,ale syn je tak neposedný že čakať zakaždým 5 minút pod pazuchou je niekedy dosť výkon 😃odbery mu dám spraviť určite,lebo si nemyslím že toto je úplne ok. On ma aj vrodenú imunitu zníženú aspoň na posledných odberoch na imunológia tak boli výsledky.
Presne tak, subfebrilie nie su normalne, tiez som nikdy nepocula, ze ma niekto normalne teplotu nad 37.0...ja aj ked som len mierne chora, citim aj tych 37.2...urcite by som to riesila, mala som nieco podobne, u mna bola dg zla, ale ja som mala aj ine priznaky, o ktorych ty nehovoris, ale urcite to treba riesit
merianie v zadku je najpresnejsie, a aj tym, ze merias stale tym istym teplomerom, je super. Tak beriem spat svoju pripomienku.😊 Ak je tam isty imunodeficit je mozne, ze to s tym moze mat suvis. Drzim palce. 😊 Je super, ze to ides riesit. Asi to tiez vies, ale predtym si radsej prezvon deckarku, nech s malym nejdes do plnej cakarne.
@ladybug138 a môžem vedieť aké iné príznaky?
@cucoryedka hej hej. Ja uz som si s malým dosť prešla takže viem a deckarka berie od čias covidovych iba na objednávku takže chvalabohu chodíme vždy do prázdnej čakárne.znova sme aj objednaní na imunoalergo ale až február a nechce sa mi dovtedy čakať
Urcite to nie je v poriadku. Jednoznacne zacat riesit imunoalergologa. Poznam pripady, kedy neliecena alergia sposobovala dlhodobo zvysenu teplotu. Jednoznacne to treba riesit. Cudujem sa, ze pediater to uz davno neriesi.
tá teplota nie je zvýšená do 37,7 je normálna teplota